Nytt fargekart for husfarger 2018

Nytt fargekart for husfarger 2018

Aldri har fargevalget vært enklere

Et godt fargevalg er essensielt for å trives i og omkring hjemmene våre. Nå lanserer Jotun et helt nytt fargekart som byr på 72 utendørsfarger, spesielt utviklet og utvalgt av Jotuns dedikerte fargeeksperter. Til hver hovedfarge gis konkrete anbefalinger om passende farger for detaljer, grunnmur og terrasse. Aldri har det vært enklere å gi huset en harmonisk helhet.

Enkelt å finne matchende farger til huset

Huset øverst i innlegget er malt i fargen Jotun 0734 Brunsvart – en av Norges mest brukte utefarger. I fargekartet finner du matchende farger.

72 mest populære husfargene

– Når vi skal male ute, ønsker vi oss et harmonisk uttrykk hvor fasadefargen står godt til fargene på detaljer og staffasje som vinduer, dører, grunnmur og terrasse, forteller Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk fargesjef i Jotun. Å velge farger til hele huset utvendig, er derfor en stor avgjørelse for de aller fleste. For å hjelpe de som skal male frem til et godt fargevalg, har Jotun nå samlet sine 72 mest populære og tidløse utefarger i et nytt fargekart for hus, mur og uterom.

Jotun 1462 Grå Skifer

Dette huset er malt i fargen Jotun 1462 Grå Skifer – En gulaktig grå tone. Dette er en svært populær mørkere grå tone. Den oppleves som klassisk grå og stabil i uttrykket. Velger du vår beste utendørsmaling, DRYGOLIN Nordic Extreme, får du den beste beskyttelsen til huset ditt!

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme – holder lengst!
 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Matchende farger til Grå Skifer:

Nordmenn er tradisjonelle i sine fargevalg

Fargekartet gir en ryddig oversikt med konkrete fargeforslag og kombinasjoner som skal gjøre fargevalget enklere. – Nordmenn er tradisjonelle i sine fargevalg utendørs, sier Klæboe Mørkve. – Våre mest solgte farger befinner seg innenfor hele fargespekteret. Fra lyse og beige nyanser, over mot brunt, grått, blått og videre til en rekke grønne, gule og røde fargetoner.

Valg av husfarge handler om estetikk, ikke mote

Start med hovedfargen til huset

Utefarger handler mindre om mote og mer om estetikk og lange tradisjoner. Mindre om trender, og mer om substans og varighet. Dette tar vi på alvor når vi utvikler farger og produkter for hus og hjem, sier hun.

– Vi vet at de fleste har en formening om hvilken hovedfarge de ønsker til huset sitt, fortsetter Klæboe Mørkve. – La oss si at du tenker på å male huset ditt grått. I vårt nye fargekart kan du studere en rekke ulike grå nyanser, fra de kjølige og nøytrale til de lune og varme. Hver hovedfarge har sine tilhørende fargeanbefalinger. Ved å følge våre anbefalte kombinasjoner får huset en harmonisk fremtoning, forsikrer hun.

Male huset hvitt? Da bør du sjekke ut vår selvrensende maling, OPTIMAL OptiWhite.

Jotun 0152 Staverngul

Veggen er malt med i fargen Jotun 0152 Staverngul  – en av Norges mest tradisjonsrike farger. Staffasje og detaljer er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu- og Dør i fargene: Jotun 1453 Bomull, vinduer Jotun 0745 Grønn Umbra, dør: Jotun 0734 Brunsvart, grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 1402 Canvas.

Fargeguide til vinduene

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme – holder lengst!
 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Nye farger til grunnmuren

For å kunne gi komplette fargeanbefalinger til sine 72 mest populære utefarger, har Jotun utviklet helt nye farger for grunnmuren. De 12 beste grunnmurfargene vises også i fargekartet. Grunnmuren bør males i en farge som gir huset en forankring i grunnen den står på, og som komplementerer husets hovedfarge.– En nymalt grunnmur løfter helhetsinntrykket av huset, forteller Klæboe Mørkve.

Muren er en detalj man ikke bør overse når man ønsker seg et helhetlig og harmonisk uttrykk.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Komplett med riktig terrassefarge

For å ivareta helhetsinntrykket har hver hovedfarge også sin anbefalte terrassefarge, og dermed er fargevalget komplett. – I Jotun jobber vi med farger hver dag, og vi har unik ekspertise innen farger og produkter for hus og hjem, sier Nina Klæboe Mørkve. – Hver utefarge er nøye utvalgt og passer godt til skandinavisk arkitektur, natur og kulturlandskap.

Her ser du fargekartet:

Bruk fargeprøve

Hvis du er i tvil om fargevalget, kan du male opp fargeprøver på løse planker, tipser hun. – Sett plankene mot veggen, og betrakt dem i dagslys så vel som i ettermiddagssol. Du kan også hente store fargeprøver hos en av våre forhandlere, sier Mørkve.

Nøye testet

Store variasjoner i det norske været setter høye krav til både farge og produkt, og Jotun legger store ressurser i testing og utvikling. – Jotun tester sine malinger på spesielt værutsatte steder i Norge, og alle våre farger er nøye testet i vårt laboratorium, sier Sigve Fjelde. Han er senioringeniør i Jotun og har arbeidet med utvikling og testing av utendørsmalinger i en årrekke. Når været står på som verst, er det god å vite at du har valgt en maling som gir huset den aller beste beskyttelsen.

Når du velger farger og produkter fra Jotun, kan du være helt trygg på at fargene er estetisk vakre, og at huset vil holde seg vakkert lenge. Det er også bakgrunnen for navnet på det nye fargekartet; Varig vakre farger.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…

JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

I Oslo har arkitekt Nils Joneid fra Cover arkitektverksted fargesatt et hus, med en av fargenyhetene fra årets DRYGOLIN-fargekart –…

Spørsmål og svar om linoljemaling

Med ujevne mellomrom dukker det opp diskusjoner rundt kvaliteten og egenskapene til linoljemaling sammenlignet med moderne malinger. I denne artikkelen…

Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

I årets nye fargekart fra DRYGOLIN finner du hele 5 fine fargenyheter. Bli bedre kjent med JOTUN 20188 Amber Red!…

Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Du trenger verken å male hele huset på nytt eller kjøpe nye hagemøbler – med litt maling og en ny…

Optimal – nå en del av DRYGOLIN-familien

År etter år, hjem etter hjem. Optimal har vært folkefavoritten og vår bestselger over 20 år. Nå blir malingen en…