Nytt fargekart for husfarger 2018

Nytt fargekart for husfarger 2018

Aldri har fargevalget vært enklere

Et godt fargevalg er essensielt for å trives i og omkring hjemmene våre. Nå lanserer Jotun et helt nytt fargekart som byr på 72 utendørsfarger, spesielt utviklet og utvalgt av Jotuns dedikerte fargeeksperter. Til hver hovedfarge gis konkrete anbefalinger om passende farger for detaljer, grunnmur og terrasse. Aldri har det vært enklere å gi huset en harmonisk helhet.

Vinn nymalt hus! Delta i konkurransen her

Enkelt å finne matchende farger til huset

Huset øverst i innlegget er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 0734 Brunsvart – en av Norges mest brukte utefarger. I fargekartet finner du matchende farger.

Fargesett ditt eget hus digitalt – last ned appen Jotun ColourDesign. Les mer her.

72 mest populære husfargene

– Når vi skal male ute, ønsker vi oss et harmonisk uttrykk hvor fasadefargen står godt til fargene på detaljer og staffasje som vinduer, dører, grunnmur og terrasse, forteller Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk fargesjef i Jotun. Å velge farger til hele huset utvendig, er derfor en stor avgjørelse for de aller fleste. For å hjelpe de som skal male frem til et godt fargevalg, har Jotun nå samlet sine 72 mest populære og tidløse utefarger i et nytt fargekart for hus, mur og uterom.

Jotun 1462 Grå Skifer

Dette huset er malt med vår beste utendørsmaling, DRYGOLIN Ultimat, i fargen Jotun 1462 Grå Skifer – En gulaktig grå tone. Dette er en svært populær mørkere grå tone. Den oppleves som klassisk grå og stabil i uttrykket. Matchende farger til Grå Skifer:

Nordmenn er tradisjonelle i sine fargevalg

Fargekartet gir en ryddig oversikt med konkrete fargeforslag og kombinasjoner som skal gjøre fargevalget enklere. – Nordmenn er tradisjonelle i sine fargevalg utendørs, sier Klæboe Mørkve. – Våre mest solgte farger befinner seg innenfor hele fargespekteret. Fra lyse og beige nyanser, over mot brunt, grått, blått og videre til en rekke grønne, gule og røde fargetoner.

Valg av husfarge handler om estetikk, ikke mote

Start med hovedfargen til huset

Utefarger handler mindre om mote og mer om estetikk og lange tradisjoner. Mindre om trender, og mer om substans og varighet. Dette tar vi på alvor når vi utvikler farger og produkter for hus og hjem, sier hun.

– Vi vet at de fleste har en formening om hvilken hovedfarge de ønsker til huset sitt, fortsetter Klæboe Mørkve. – La oss si at du tenker på å male huset ditt grått. I vårt nye fargekart kan du studere en rekke ulike grå nyanser, fra de kjølige og nøytrale til de lune og varme. Hver hovedfarge har sine tilhørende fargeanbefalinger. Ved å følge våre anbefalte kombinasjoner får huset en harmonisk fremtoning, forsikrer hun.

Male huset hvitt? Da bør du sjekke ut vår selvrensende maling, OPTIMAL OptiWhite.

Jotun 0152 Staverngul

Veggen er malt med DRYGOLIN Ultimat  i fargen 0152 Staverngul fra Jotun – en av Norges mest tradisjonsrike farger. Staffasje og detaljer er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu- og Dør i fargene: Jotun 1453 Bomull, vinduer Jotun 0745 Grønn Umbra, dør: Jotun 0734 Brunsvart, grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 1402 Canvas.

Fargeguide til vinduene

Nye farger til grunnmuren

For å kunne gi komplette fargeanbefalinger til sine 72 mest populære utefarger, har Jotun utviklet helt nye farger for grunnmuren. De 12 beste grunnmurfargene vises også i fargekartet. Grunnmuren bør males i en farge som gir huset en forankring i grunnen den står på, og som komplementerer husets hovedfarge.– En nymalt grunnmur løfter helhetsinntrykket av huset, forteller Klæboe Mørkve.

Muren er en detalj man ikke bør overse når man ønsker seg et helhetlig og harmonisk uttrykk.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

  • Holder all mur pen lengst
  • Til alle typer mur/grunnmur/betong
  • Motvirker flassing
  • Skittavvisende

Komplett med riktig terrassefarge

For å ivareta helhetsinntrykket har hver hovedfarge også sin anbefalte terrassefarge, og dermed er fargevalget komplett. – I Jotun jobber vi med farger hver dag, og vi har unik ekspertise innen farger og produkter for hus og hjem, sier Nina Klæboe Mørkve. – Hver utefarge er nøye utvalgt og passer godt til skandinavisk arkitektur, natur og kulturlandskap.

Her ser du fargekartet:

Bruk fargeprøve

Hvis du er i tvil om fargevalget, kan du male opp fargeprøver på løse planker, tipser hun. – Sett plankene mot veggen, og betrakt dem i dagslys så vel som i ettermiddagssol. Du kan også hente store fargeprøver hos en av våre forhandlere, sier Mørkve.

Nøye testet

Store variasjoner i det norske været setter høye krav til både farge og produkt, og Jotun legger store ressurser i testing og utvikling. – Jotun tester sine malinger på spesielt værutsatte steder i Norge, og alle våre farger er nøye testet i vårt laboratorium, sier Sigve Fjelde. Han er senioringeniør i Jotun og har arbeidet med utvikling og testing av utendørsmalinger i en årrekke. Når været står på som verst, er det god å vite at du har valgt en maling som gir huset den aller beste beskyttelsen.

Når du velger farger og produkter fra Jotun, kan du være helt trygg på at fargene er estetisk vakre, og at huset vil holde seg vakkert lenge. Det er også bakgrunnen for navnet på det nye fargekartet; Varig vakre farger.

Fargekartet- nå også digitalt

Fargekartet finnes også i en digital versjon på utefarger.jotun.no. Her kan du se flere hus i de aktuelle fargekategoriene, lese fargebeskrivelser, se informative filmer og forslag til fargekombinasjoner.

Lykke til med fargevalget!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Psst! Du kan fortsatt male eller beise i høst

Du kan fortsatt beise i høst! Klare høstdager kan by på fine dager og muligheter til vedlikehold ute! – Du…

Lag en koselig uteplass for store og små

Hyggelig uteplass for barna! – Med enkle grep er barnebordet frisket opp i fargen Jotun 1910 Mørk Ørkensand. Dust og…

Populært med grå og sorte hus

Grå og sorte hus er populært, – og det blir ekstra lekkert med en avdempet, silkematt glans – som her…

Frisk opp med blågrønne detaljer ute!

Med nye, blågrønne detaljer kan du skape en helt ny atmosfære utendørs. – Les mer om hvordan du kan friske…

Ønsker du deg et rødt hus? Her er våre tips!

Et rødt hus gir varme og energi til omgivelsene. Finn den perfekte rødfargen til ditt hus! Bilde over: Dette huset…

Nå kan du vinne et nymalt hus!

Drømmen om nymalt og vakkert hus og hage. – Nå kan du vinne nymalt hus med Jotun og Drygolin Nordic…