Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen på landet til moderne hjem i byene, har rødfargen vært en populær fasadefarge i århundrer. Og det er mange grunner til å velge et rødt hus, også for deg som bor i en moderne bolig.

Bildet over: Veggen er malt i fargen 0025 Rørosrød og vinduskarmene i rødfargen 2142 Vestlandsrød. Et flott eksempel på at rødt også fungerer ton-i-ton.

Rødt i moderne arkitektur

Rødfargen har funnet sin plass i moderne arkitektur, hvor den tilfører en både dynamikk og en litt dristig touch. Selv om vi er på vei inn i en tid med mer farger, er det fortsatt minimalistiske design og nøytrale fargepaletter som dominerer. Rødt gir en spennende kontrast til dette, og ikke minst en følelse av originalitet. Rødt kan brukes både som en aksentfarge for å fremheve spesifikke deler av bygningen eller som hovedfarge for å gi huset et kraftfullt uttrykk.

Rødt er tilbake som husfarge, også på moderne hus med stramme linjer.

Jotun Rørosrød og Vestlandsrød

Her er vi tettere på huset over, og du kan se hvordan de to røde fargene spiller hverandre gode. Den klassiske fargen 0025 Rørosrød på veggene og en annen klassiker 2142 Vestlandsrød på vinduene.

Et moderne rødt hus kombinerer klassisk sjarm med det nye og tøffe, noe som gjør det attraktivt for deg som ønsker et unikt og karakteristisk hjem.

En husfarge som fungerer hele året

Og uavhengig om du har et moderne hus, eller en klassisk villa, vil det røde huset kle alle årstider veldig godt. Det står seg fint om vinteren, og lyser opp den mørke og kalde årstiden, mens det på våren og sommeren bringer herlig liv til nabolaget. Det røde vil også stå i flott kontrast til naturens naturlige grønne, gule og blå toner. Rødt er en varm farge som bidrar til å gi huset et koselig og innbydende utseende med en følelse av varme og komfort.

Jotun 20118 Amber Red

Her ser du fargenyheten 20118 Amber Red, en dempet, behagelig terrakottafarge. Fasader malt i varme fargetoner som 20118 Amber Red vil bringe en lun energi til nabolaget, ikke minst gjennom det nokså fargeløse vinterhalvåret i Skandinavia.

JOTUN 20118 Amber RedFargen passer godt til moderne arkitektur, og er spesielt fin om du velger vår supermatte eksteriørmaling, DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Les mer om JOTUN 20118 Amber Red og se flere bilder.

Kombinasjonsfarger til rødt

Ulike grå farger vil passe meget godt til røde hus. En grå dør, grå vinduslister, grå mur og grå terrasse vil alt bli veldig fint. En brun terrasse vil også bli lekkert.

Her er veggen malt i fargen 2006 Husmannsrød, vinduskarmene i 1284 Svolvær og vinduene i 10254 Brun Jord.

Detaljene blir best med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Jotun Mørk Rubin husmaling

Moderne uttrykk med JOTUN 2746 Mørk Rubin på veggen i kombinasjon med terrassefargen JOTUN 90029 Naturlig Sølvgrå. Takoverhenget er malt i fargen JOTUN 1378 Kontur og den pussede veggen i JOTUN 1491 Slipesten.

Bruk en varig maling

Hvis du maler med en varig maling, vil det røde huset beholde sitt utseende i årevis. Så er det helt opp til deg om du ønsker en halvblank glans, en supermatt glans, eller noe midt i mellom. DRYGOLIN finnes i alle varianter.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Med DRYGOLIN kan du være sikker på å få en maling som tåler norske forhold, både snø, regn, sol og vind. Vi utvikler, tester og produserer all vår maling for tøffe, norske værforhold.

Les mer om hvordan vi tester husmaling.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev her!

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…