Fargeguide til vinduene

Fargeguide til vinduene

Husk at vinduene er husets øyne. Velg en farge til vindusrammene som passer til fargen på huset, og dermed gir du fasaden et løft. Huset over er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 7053 Lærdal, vinduet er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør 1024 Tidløs og terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå.

Husets vakre detaljer

Lyse vindusrammer skaper en illusjon av mindre vinduer, mens en mørkere omramming skaper en illusjon av større vinduer. Vinduene er husets «øyne» og de oppfattes oftest som sorte flater.

Jotun Drygolin Varmgrå

Her er veggen malt i Jotun 0394 Varmgrå, og vindusrammene er malt i Jotun 1624 Letthet.

Tenk helhet og fargeharmoni

Uansett valg av farge, er det viktig at den er tilpasset fasadefargen. Disse er ment til å spille på lag å skape gode fargeharmonier. Jo større kontrasten er mellom fasadefarge og detaljene på huset, desto mer setter du detaljen i fokus. Slik kan du både skjule og fremheve detaljer på husets fasade. I det digitale fargekartet for utendørsfarger finner du mange gode forslag til fargesetting av hus og vinduer.

Jotun male vinduer

Her er det malt med 8413 Herregårdsgrønn Vinduer: JOTUN 10416 Perlehvit, mur: Jotun Drytech Murmaling 1402 Canvas (foto: Trivselshus)

Hvorfor trenger man en spesialmaling til husets detaljer?

Det er fordi vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer ofte er høvlet treverk, og derfor kreves det ekstra egenskaper ved en maling, som for eksempel god utflyt. I tillegg er det viktig at maling som bruker på vinduer og dører ikke kleber. Derfor har Jotun utviklet spesialmaling som Drygolin Ultimat Vindu og Dør.

 DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

 • Rask tørk
 • Suveren heft og finish
 • Forsterket med UV-blokk
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Fargeguide

Ved å male noen detaljer på huset, som for eksempel vinduene eller utgangsdøren, kan du få en helt ny stil på huset ditt. Her er en liten guide som viser hvordan ulik fargesetting av vindusrammene endrer husets karakter.

Vinduer Drygolin Ultimat

Lyse vindusrammer på lyse vegger avgrenser glassflaten og får vinduene til å se mindre ut. Vegg: Jotun 10784 Skyggehvit. Vinduer: Jotun 1624 Letthet. Mur: Jotun DryTech Murmaling 1638 Horisont (foto er digitalt fargemanipulert).

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Vindu eksteriør Drygolin Ultimat

Mørke vindusrammer på lyse vegger får vinduene til å virke større. Vegg: Jotun 1105 Villahvit. Vinduer: Jotun 8413 Herregårdsgrønn. Mur: Jotun Drytech Murmaling 1402 Canvas (foto er digitalt fargemanipulert).

Vindu Labrador Drygolin Ultimat

Mørke rammer på mørke vegger reduserer kontrasten. Vegg: Jotun 1434 Labrador, Vinduer: Jotun 1462 Grå skifer, Mur: Jotun Drytech Murmaling 1500 Grafittgrå (foto er digitalt fargemanipulert).

Beskytt vinduene

Været i Norge er ekstremt. Ekstremt fordi det skifter ofte og brått. Mye regn, sludd og snø rett på veggen, kombinert med raske temperatursvingninger skaper vanskelige forhold for malingen som skal beskytte treverket på huset ditt. DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør er en spesiallaget for utvendig beskyttelse og behandling av vinduer og dører.

 DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

 • Rask tørk
 • Suveren heft og finish
 • Forsterket med UV-blokk
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Vinduer og dører er spesielt utsatt for påkjenninger gjennom direkte kontakt med både ute- og inneklimaet. DRYGOLIN er selve symbolet på beskyttelse og trygghet og er gjennomprøvd gjennom mange tiår i vårt norske værharde klima.

Til veggene bruker du Drygolin Nordic Extreme, som har en unik Extreme-teknologi. Extreme-teknologien gir overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet. Malingen er selvrensende og det gir deg et varig vakkert hus.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Slik finner du rett farge til huset

 

Jotun fargevelger

Finn riktig produkt og farge i det digitale fargekartet.

 

Hva med de andre detaljene på huset?

Gesimser, kister og takutspring

Gesimser, kister og takutspring males som vegger, såfremt de ikke er i annet materiale enn veggene, eller arkitekturen tilsier at det er naturlig å markere dem i en egen farge.

Vindskier og hjørnebord

Markering av vindskier og hjørnebord i annen farge enn veggene, stykker opp flaten og bør derfor bare gjøres dersom det er særlige arkitektoniske grunner for det.

Takrenner og nedløpsrør

Males i lignende eller samme farge som tilgrensende flater. Altaner, balkonger, verandaer bør fortrinnsvis holdes i husets veggfarge. Da harmonerer de best med huset, uten å stykke det opp.

Noen unntak

Altaner, balkonger, osv i annet materiale enn vegger. Spesielt utformede altaner, balkonger ol som ønskes markert. Altaner, balkonger på særlig store veggflater som med fordel kan brytes av disse detaljene.

PS. Til alle de andre detaljene kan du også bruke DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør.

Slik maler du vinduene på 60 sekunder

 

Avatar

Tanja Horntvedt

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Inngangsparti med lekre detaljer

Therese Knutsen er Interiør- og hagedesigner, og blogger om sine prosjekter på thereseknutsen.no – og deler inspirasjon Instagram @bythereseknutsenno Denne…

Slik holder du huset pent og rent

Hva er vel vakrere enn nymalte, hvite vegger! Ved å bruke rengjøringsprodukter med sopp- og algedreper og maling med selvrensende…

Fargeråd for tidløse og vakre murhus

Vi har lansert vårt nye fargekart med hele 52 harmoniske og tidløse eksteriørfarger til murhus. Men hvordan finner du det…

Årets vinner av nymalt hus med Drygolin Nordic Extreme

Hele vinnerfamilien samlet utenfor huset – som skal få ny farge til høsten! Jeg slipper å male i år! Linn…

Sort er ikke bare sort

Flere og flere velger en mørkere husfarge! Her ses fargen JOTUN 9938 Dempet Sort. Staffasje: JOTUN 1001 Egghvit, terrasse: JOTUN 9072…

Vakre vannavvisende vegger med DRYGOLIN NORDIC EXTREME

DRYGOLIN Nordic Extreme er vår suverent beste maling noensinne og holder lengst. Veggen er malt i fargen JOTUN 9918 Klassisk…

Go to top