3 grunner til å beise eller male hytta i sommerferien

3 grunner til å beise eller male hytta i sommerferien

Sommerferien er for mange en tid for avslapning og hygge med familie og venner, ofte tilbrakt på hytta. Men sommerferien kan også være ideell for å utføre viktige vedlikeholdsoppgaver som å beise eller male hytta. Her er de tre viktigste grunnene til å sette av tid til dette i sommerferien.

JOTUN 1124 Skagengul

Dette strøkne sommerhuset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt i fargen 1124 Skagengul. Vinduer er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen 9918 Klassisk Hvit.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Beskyttelse mot vær og vind

Norsk vær er kjent for å være skiftende og ofte utfordrende, med alt fra kraftig regn og vind til intens sol. Beising eller maling av hytta gir en beskyttende barriere mot alle disse elementene. Ubehandlet treverk, eller treverk det er lenge siden du behandlet sist, kan raskt bli skadet av fuktighet, noe som fører til råte, mens UV-stråler fra solen kan forårsake nedbrytning av materialene og at fargen blir blass.

Drygolin-4252-Kjonnrøk-Dempet

En nymalt hytte er godt beskyttet! Mal med vår malingsnyhet DRYGOLIN Power Clean for et silkematt utseende med selvrensende egenskaper. Fargen på denne hytta er 4252 Kjønnrøk Dempet.

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Når du beiser eller maler hytta, beskytter du treverket og forhindrer at vann trenger inn og forårsaker skader. Dette forlenger levetiden til hytta betydelig. Sommeren er en ideell tid for denne typen arbeid siden temperaturene er høyere og tørketiden kortere, noe som gir gode forhold for påføring og herding av beis eller maling.

Husk at du også kan male selv om været er ustabilt.

Hytta blir flottere

Et nytt strøk beis eller maling vil forvandle utseendet på hytta. Uavhengig om du velger samme farge som tidligere, eller går for en helt ny farge vil et nytt strøk maling eller beis gi hytta et umiddelbart løft. Også gjør det jo ikke noe om naboen blir litt misunnelig på det flotte utseende på hytta di 😉

Hytte beiset med Trebitt oljebeis

Hytta er beiset med TREBITT Oljebeis i fargen 0675 Seterbrun. Vindusinnrammingene er i fargen 0025 Rørosrød og selve vinduene i 1001 Egghvit.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

I tillegg til å forbedre hyttas estetikk, kan en godt vedlikeholdt hytte øke verdien på eiendommen. Skulle du noen gang bestemme deg for å selge hytta, vil en nymalt eller beiset fasade være attraktiv for potensielle kjøpere, som ser etter eiendommer med lite behov for umiddelbare reparasjoner eller vedlikehold.

Kvalitetstid og mestringsfølelse

Å male eller beise hytta kan også være en flott anledning til å tilbringe kvalitetstid med familie og venner. Det er en aktivitet som kan involvere alle, uansett alder, og gir en følelse av fellesskap og samarbeid. Barna kan hjelpe til med enklere oppgaver, som å dekke til vinduer med tape eller male mindre områder, mens voksne kan ta seg av de større flatene.

Trehytte malt i Jotun Dempet Sort

Denne arkitekttegnede trehytta er malt i fargen Jotun 9938 Dempet Sort med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt. Se flere bilder av hytta her.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

I tillegg er det veldig tilfredsstillende å fullføre et slikt prosjekt. Å se resultatet av eget arbeid, en nydelig nymalt eller beiset hytte, gir god mestringfølelse, og noe alle får til. I tillegg smaker det enda bedre med velfortjent leskedrikk i glasset etter en solid innsats i hytteveggen.

Se guide på hvordan du velger riktig maling til ditt prosjekt her.

Å beise eller male hytta i sommerferien er en investering i både hyttas holdbarhet og utseende. Det beskytter mot vær og vind, forbedrer estetikk og verdi, og gir en flott mulighet for kvalitetstid og mestringsfølelse. Så neste gang du pakker for en tur til hytta, ikke glem å ta med malepenselen!

Se vårt nye DRYGOLIN-fargekart her for inspirasjon.

Vårt nyeste Oljebeis-fargekart finner du her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…