Luftige farger i Sandefjord

Luftige farger i Sandefjord

På idylliske Hagaløkka i Sandefjord, har denne perlen av en eldre enebolig fått total renovering og nye farger i maling fra Jotun. Velkommen for en nærmere titt ute og inne! 

Farger som harmonerer med omgivelsene

Det blir en herlig helhet – når farger på huset snakker med fargene både i omgivelsene og med fargetonene som møter deg i interiøret! Hagaløkka i Sandefjord er et frodig område, med vakker beliggenhet ved havet. Både grønne enger, skog og hav var inspirasjon da interiørdesigneren skulle lage en fargepalett i maling fra Jotun.

Et herlig tun, med brostein og inngangsparti til hovedhus og kårbolig. Både vegg og vinduer er malt i fargen JOTUN 1453 Bomull. En populær gyllen hvit farge for uterommet. Vindusinnrammingene er malt i JOTUN 7053 Lærdal. Legg merke til vakker brostein og klassiske utelamper på veggene, som tar vare på husets historie. 

Naturens egne farger er gylne. Velger du en hvittone til fasaden som er myk og gyllen, vil huset gli fint inn i omgivelsene.

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Velkommen inn!

Huseier Hege Fjeldstad ønsker velkommen i et vakkert inngangsparti! Huset ble bygget i 1880 og ble totalrenovert for to år siden. (Se før-bilder i slutten av artikkelen).

Huseieren ga interiørdesigner Birgit Torkildsby fritt spillerom. (Ja, i dag er hun fargesjef i Jotun). Samarbeidet mellom Birgit og snekker Glenn Thomas Berentsen var helt supert, forteller Hege. Sammen løftet de frem den originale ideen til huset, og sørget for høy kvalitet på valg av alt fra materialer og farger, til detaljer og helhetlig samspill. En nydelig blågrå fargepalett gir en umiddelbar frisk og luftig følelse idet vi går inn i det nye inngangspartiet; både på vegger, gelender og i mønsteret på flisene.

Et nydelig og luftig inngangsparti ønsker deg velkommen i en herlig, frisk og luftig fargepalett. Vegger er malt i fargen LADY 5452 Nordic Breeze, en frisk, lys gråblå farge med grønnlig undertone. Gelenderet til trappen er malt i den blålige gråtonen 5343 Industriell Grå. Tak og hvite detaljer er malt med LADY 1622 Refleksjon. Inngangsdøren har den frodige og dempede grønnfargen Jotun 7653 Stockholmsgrønn.

Alt av treverk er malt med LADY Supreme Finish. Vegger i silkematt glansgrad. Listverk, vegger og detaljer er malt i halvblank glansgrad.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Hus med innslag av grønt skaper levende nabolag!

Se dette nydelige huset malt i Jotun 7653 Stockholmsgrønn.

Nytt kjøkken med historisk tømmer

På kjøkkenet ble det bestemt å bevare den gamle tømmerveggen på samme side som kjøkkeninnredningen. Kjøkkenøyen har fått en fin forlengelse med spiseplasser. Sort kjøkken og moderne stoler er en tøff kontrast til den kalde fargen på vegg og det ellers klassiske uttrykket.

Ikke glem historien! – Det brune tømmeret er vakkert til det blåmalte panelet og ikke minst en elegant kontrast mot nymalte hvite vinduer og dype vindusposter.

Legg merke til hvor elegant fargene kommer frem i kombinasjon med sorte detaljer og møbler.

Se flere bilder fra interiøret på LADY Inspirasjonsblogg her!

Trappene er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen 90029 Naturlig Sølvgrå.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • Regnsikker etter 1 time (avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

En klassisk villa fremstår enda vakrere når detaljene fremheves! Med vinduer i en dus og delikat grønntone, rammes huset inn og knyttes sterkere til landskapet utenfor.

Snakk om totalrenovering! Ny kledning, nye vinduer, riving av vegger inne og frem med det originale utgangspunktet!

Hagaløkka

Takk for oss!

Hege Fjeldstad er glad og fornøyd med at huset har blitt som hun drømte om! Hun driver Matlykke Delikatesse og Catering i Sandefjord, og huset leies i dag ut til diverse selskaper.

Både vegg og vinduer på dette flotte huset er malt i fargen JOTUN 1453 Bomull. Vindusinnrammingene er malt i JOTUN 7053 Lærdal. Trappen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 90029 Naturlig Sølvgrå. Veggene holder seg rene og vakre år etter år med DRYGOLIN Power Clean. Til vinduer anbefaler vi DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. 

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Foto: Inger Marie Grini

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…