Våre vakreste sorte toner

Våre vakreste sorte toner

Mal huset med DRYGOLIN Nordic Extreme 0734 Brunsvart og du får et hus som er mørkt, men med et noe varmere og lunere uttrykk en helt sort.

En varmere sort farge

Mange velger å male sitt hus mørkt og gjerne i sort. Det gir et sobert og diskret uttrykk og passer godt inn i mange ulike omgivelser. Ønsker man seg et mørkt hus, men ikke helt sort, er fargen JOTUN 0734 Brunsvart et godt valg. Den er like mørk som JOTUN 9938 Dempet Sort, men med en liten undertone av rødt i seg, noe som gjør at den får et lunere og varmere uttrykk.

Her finner du Jotuns mest populære utefarger til huset!

Fasade Jotun 0734 Brunsvart_Benk Jotun 8252 GreenHarmony

Fasaden er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen JOTUN 0734 Brunsvart. Benken er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen 8252 Green Harmony.

JOTUN 0734 Brunsvart

En mørk brun, nesten sort tone. Dette er en av Norges mest brukte farger! Fargen fremstår som en helt mørk brun tone, og den vil altså oppleves som nærmest helt sort. Man kan godt si at den oppleves sort, men med en lunere undertone.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Ulike sorte fargetoner

Akkurat som det finnes ulike hvite fargetoner, finnes også sorte farger i en rekke fargetoner og varianter. Helt sorte hus kan i vårt vinterlys fort se litt kalde ut. Hvis du derimot tilfører litt rødt i den sorte fargetonen, så får man et hus som fortsatt fremkommer som sort, men som likevel har mer varme over seg.

Fasade_Jotun_0734 Brunsvart_Bord_Jotun_1910 Mørk Ørkensand

Fasaden er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 0734 Brunsvart. Barnebordet er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen JOTUN 1910 Mørk Ørkensand.

 DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

 • Rask tørk
 • Suveren heft og finish
 • Forsterket med UV-blokk
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Sett farge på detaljene

Til et hus malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 0734 Brunsvart, kan det være fint med en mer kulørsterk dør. Hvorfor ikke male døren med DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen JOTUN 7629 Antique Green? Ved å velge en kulørsterk farge, får man markert hvor inngangen til huset befinner seg. Også JOTUN 1223 Høststemning  matcher godt med JOTUN 0734 Brunsvart.

Husk at inngangsdøren er gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Gjør velkomsten til en personlig opplevelse! Les mer om fargesetting av inngangsdøren her

Jotun 0734 Brunsvart_Dør_Jotun_7629 Antique Green

Fasaden er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen JOTUN 0734 Brunsvart. Dør er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen JOTUN 7629 Antique Green.

 DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

 • Rask tørk
 • Suveren heft og finish
 • Forsterket med UV-blokk
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Hvilke hus kler mørke farger?

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser når det gjelder fargesetting. Men på eldre hus med hvite utskjæringer, kan sort fasade fort oppleves som en ganske skarp kontrast til de hvite detaljene. Mørkere husfarger som for eksempel JOTUN 0734 Brunsvart passer derfor fint i moderne arkitektur, der det ikke er så mye utskjæringer i kontrastfarger. Mørke farger gjør også at man opplever huset mindre enn det egentlig er, noe som passer bra på moderne hus som ofte er store og kanskje i moderne funkis.

Jotun 0734 Brunsvart

Fasaden er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen JOTUN 0734 Brunsvart.  Les mer om Norges mest attraktive husfarge her.

Her kan du lese mer om mørke hus

Glem ikke terrassen

Til et hus malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 0734 Brunsvart, er TREBITT Terrrassbeis 90029 Naturlig Sølvgrå en vakker fargekombinasjon. Du oppnår da en helhetlig fargesetting, og et naturlig og sammenhengende uttrykk.

Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå_Jotun 0734 Brunsvart

TREBITT Terrassbeis 90029 Naturlig Sølvgrå beskytter treverket og du får en naturlig og lun terrasse. Fasaden er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 0734 Brunsvart.

Les mer om hvordan beise terrassen her!

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Når du maler ditt hus med DRYGOLIN Nordic Extreme og beiser din terrasse med TREBITT Terrassebeis, behøver du ikke male huset igjen på mange år. – Du får en lun terrasse som holder seg fin lenge.

Vi ønsker deg fine og lange dager ute og på terrassen i vår og sommer!

Følg oss gjerne på Jotun Uteinspirasjon på Instagram 

Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Et eventyrlig uterom til hytta i Stavern

Hytta fikk et eventyrlig uterom etter besøk av Halvor Bakke og Eventyrlig oppussing! Oppgradering av uterom på ønskelisten Familien fra…

Forvandling med helhetlig terrassefarge!

En helhetlig terrassefarge sto øverst på ønskelisten til Alfa C. Krogh Gangsøy. Nå er terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis…

Kvarngårdens terrasse

Nydelige kveldstoner: Sofia og Nils Odiers store terrasse på Kvarngården er beiset med Jotun Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart.  Stor terrasse…

Uthus med stor forvandling

Fra rødt til sort: Sorte vegger fremhever det grønne rundt terrassen slik at hele uttrykket fremstår rolig og moderne. Veggen…

Klesdesignerens varmgrå villa

 70-tallshus får moderne og industrielt preg med store fabrikkvinduer og nydelig matchende gråtoner. Denne flotte  varmgrå villaen har fått fargen…

Gammel benk i ny drakt

Hvorfor ikke friske opp utemøblene dine med en helt ny farge! Her ser dere en gammel benk i ny drakt,…

Go to top