Hvor snart kan en ny terrasse beises?

Hvor snart kan en ny terrasse beises?

Det er tid for å gjøre uteplassen klar for en (forhåpentligvis) solfylt sommer! En nybeiset terrasse setter en fin ramme på uteplassen og bidrar til at elementer som møbler, pledd, puter og blomster kommer enda bedre frem. Har du en helt ny terrasse er det viktig å gi den rett behandling – på rett tidspunkt. Slik får terrassen det beste utgangspunkt for et langt og glansfullt liv! Har du derimot behandlet terrassen din tidligere, er det tid for en oppfriskning. Her får du en kjapp innføring i hvordan du frisker opp terrassen i en fei.

Har du bygget ny terrasse, bør terrassegulvet behandles så snart materialene har tørket. Nye impregnerte materialer må få tørke opp før behandling, 4 – 6 uker avhengig av været. Spør gjerne din byggevarehandel om hvor lenge materialene har ligget til tørk.

TIPS! Husk at på våren og høsten kan det være lave nattemperaturer som forsinker tørketiden. Det er lurt å sjekke værmeldingen før du starter. 

Slik gjør du:

1. Alt som beises må være rent, start derfor med rengjøring. Støv og skitt fjernes med Jotun HUSVASK. Dette er spesielt viktig hvis terrassegulvet har stått noen uker.

2. Påfør ett strøk med TREBITT Terrassebeis. Stryk på 1-2 bord av gangen og tørk av det overskytende.

Se film om hvordan du beiser terrassen her.

Beise tidligere behandlet terrasse?

Har du en terrasse som har stått noen år, er det ofte behov for en grundig rens før du behandler på nytt. Rensen bidrar til å få tilbake det friske treverket.

Slik gjør du:

1. Sørg for å fjerne impregneringsrester (ses som grønne prikker eller krystaller) ved å skylle med vann og evt. skrubbe med en børste.

2. Påfør TREBITT Terrassebeisfjerner – følg bruksanvisningen.

3. Når treverket er tørt, er det klart for å behandles med TREBITT Terrassebeis.

4. Påføres i ett strøk. Stryk på 1 – 2 bord av gangen og tørk av det overskytende.

Hvor snart bør du beise din nye terrasse?

Jobben blir enklere med TREBITT Terrassebeis og TREBITT Terrassebeisfjerner

Finn riktig farge

For å gjøre et godt fargevalg for terrassen, er det en god idé å ta utgangspunkt i farger som passer til hovedfargen på huset eller hytta. Se også på hvilken farge som vil kle omgivelsene og arkitekturen – slik får du en fin helhet på uterommet. Det viktigste av alt er at du skal trives med fargen du velger, den skal skape den rette atmosfæren for sommerens uteliv.

TREBITT Terrassebeis kommer i mange farger slik at du finner en farge som harmonerer med både hus og omgivelser.

Hvor snart bør du beise din nye terrasse?

Denne terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 9073 Shimmergrå.

Farger som 9050 Strå, Svaberg, 9707 Gråstein og 9708 Skog er farger inspirert av naturen, og disse harmonerer fint med naturomgivelser. Ønsker du en friskere stil på terrassen, kan 9051 Mahogny og 9052 Eksotisk Tre være fine valg. 623 Burmateak derimot, er det sikre valget – en meget populær farge som passer inn overalt.

TIPS! Er du usikker på hvilken farge som passer hos deg? Besøk nærmeste fargehandel eller byggevarehus, de har oppstrøk som viser fargeutvalget, og kan bidra med gode råd og tips. Du finner også fargeinspirasjon her. Du kan også bestille og få tilsendt fargekartet hjem til deg her.

Hvor snart bør du beise din nye terrasse?
Denne bryggen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 623 Burmateak
Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Se Kristins gode soner i uterommet

Kristin og mannen Borgar Lindhjem ønsket seg mest mulig ut av hagen og det smale uteområdet. De ønsket seg flere funksjonelle…

Du kan fortsatt beise!

Det er vinter og kvikksølvet kryper nedover, men ikke nødvendigvis til de virkelig kalde nivåer. Har du nylig igangsatt nybygg,…

Beise laftet hytte?

Har du en laftet tømmerhytte til fjells eller til skogs? Se hvor fint det blir når du beiser en laftet hytte. Her…

Møt Jotun på Hyttemessen 5. til 8. april

Få råd og tips fra Jotuns eksperter Også i år stiller Jotun med egen stand på Hyttemessen på Exporamasenteret. Der møter…

Ny kledning? Velg fabrikkmalt

Nybygg eller restaurering – fabrikkmalt kledning sparer deg for verdifull tid i krevende byggeprosesser. Pent og fornuftig er det også.

Bli ekspert på å male

Er du usikker på hvordan du går fram når du skal male en vegg? Om du må grunne først, eller om…

Go to top