Norges mest attraktive husfarge?

Norges mest attraktive husfarge?

Enkelte farger har den unike egenskapen at de oppleves både som tidløse og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flotte detaljer. Og huset – det maler du med nye DRYGOLIN Nordic Extreme som er vår suverent beste maling noensinne.

Flere velger mørkt hus

Hvite toner er de fargene det selges mest av i Norge, men i følge våre statistikker velger stadig flere en mørkere farge på huset. Vi ser videre at JOTUN 0734 Brunsvart er en av de mest ettertraktede av de mørke fargene våre. Brunsvart er blant våre mørkeste fargetoner blant gylne fargenyanser som går fra det helt lyse, nærmest hvite, beige fargetonene og over til det mørke, nesten sortaktige brune fargetoner. Beige og brune toner brukes over det ganske land, fra tettbygde strøk i by, til landsbygd, kyst og innmark. Det er gylne, lune farger som mange synes faller naturlig inn blant naboer, natur, fjell og hav.

La det nye digitale fargekartet hjelpe deg frem til din favoritt.

JOTUN 0734 Brunsvart

JOTUN 0734 Brunsvart har den unike egenskapen at den oppleves både som tidløs og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flott detaljer.

JOTUN 0734 Brunsvart

En mørk brun, nesten sort tone. Dette er en av Norges mest brukte farger! Fargen fremstår som en helt mørk brun tone, og den vil altså oppleves som nærmest helt sort. Man kan godt si at den oppleves sort, men med en lunere undertone. JOTUN 0734 Brunsvart står flott til en mengde farger, – som en mørk kontrast til de lyse, beige, men også inntil mange av de kulørte i form av både gule, grønne og røde farger. Mange liker den skarpe kontrasten mellom det helt lyse og det mørke, – og det er nok den mest brukte kombinasjonen. Da er hvittoner som JOTUN 1376 Frostrøyk et flott alternativ.

Store hus kan gjerne males mørke

Velg en fargekombinasjon som tydeliggjør den stilen og det uttrykket du ønsker for ditt hus. Store hus kan med fordel males i noe mørkere farger. Mørke hus fremstår som mindre ruvende enn hvite og lyse hus. Spill på lag med naturen, og husk at mørke farger ofte gir en mykere overgang til vegetasjonen rundt boligen.

Fargesett ditt eget hus

Last opp bilde av ditt eget hus

Med den nye appen Jotun ColourDesign kan du laste opp bilde av ditt eget hus og fargesette det digitalt. En fin måte å se hvilke fargetoner som passer til nettopp ditt hus.

Last ned appen her: AppStore og Google Play. Se også denne tips og triks- siden for hvordan du fargesetter huset ditt.

Spennende kombinasjoner av lyst og mørkt

Jo større kontrasten er mellom fasadefargen og staffasje, desto mer setter du detaljen i fokus. Slik kan man skjule og fremheve detaljer på husets fasade. Dersom du ønsker ett diskret og elegant uttrykk velger du en svakere kontrast, her vil ton-i-ton farger fungere utmerket.

Nytt fargekart fra Jotun

Veggen her er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 0734 Brunsvart og de lyse detaljene er beiset med Trebitt Oljebeis i fargen 0810 Heigul. Muren er malt med JOTUN DryTech Mur i fargen 1491 Slipesten og terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen 9074 Nordisk Tre.

Se hva 2 av 3 hus i Norge har til felles.

I det nye fargekartet for utendørsmaling fra Jotun finner du våre mest anvendelige farger, hele 72 farger. Les mer her.

Nytt klima

Våg å bruke farger, og velg den kombinasjonen som fremhever stilen og uttrykket du ønsker for ditt hus. Dette huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen JOTUN 0734 Brunsvart og JOTUN 0394 Varmgrå. Staffasjen er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen JOTUN 1001 Egghvit.

Se hvorfor du trenger du en spesialmaling til vinduer og detaljer.

Velg malingen som holder lengst

Når du har funnet den endelige husfargen anbefaler vi deg å bruke DRYGOLIN Nordic Extreme som er vår suverent beste utendørsmaling noensinne. Ny banebrytende teknologi gir huset den aller beste beskyttelsen, og det blir lenge til du må male på nytt. Skal du bytte farge, så er dette en maling som dekker utrolig godt.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

  • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
  • Overlegen beskyttelse
  • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
  • Selvrensende

Utviklet, testet og produsert i Norge

I over 70 år har DRYGOLIN vært Norges mest solgte maling, og trofast beskyttet norske hus og hjem. Denne tilliten tar Jotun meget seriøst. DRYGOLIN Nordic Extreme har derfor overlegen beskyttelse kombinert med ekstrem farge- og glansholdbarhet, er huset best mulig sikret mot det stadig tøffere været, samtidig som huset ser nymalt ut lengst. Malingen er i tillegg selvrensende. Og med sine suverene påføringsegenskaper er DRYGOLIN Nordic Extreme en drøm å jobbe med, og sikrer et perfekt resultat som holder lengst.

Fargeprøve

Vårt viktigste råd til dere er å betrakte alle fargene ute i dagslys der hvor fargen faktisk skal benyttes. Mal gjerne opp noen paneler og sett de opp mot veggen. Først da får dere et korrekt inntrykk av fargen. Alle Jotuns farger kan fåes i JOTUN Fargeprøve Eksteriør.

Jotun Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

Avatar

Tanja Horntvedt

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Forvandling med helhetlig terrassefarge!

En helhetlig terrassefarge sto øverst på ønskelisten til Alfa C. Krogh Gangsøy. Nå er terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis…

Kvarngårdens terrasse

Nydelige kveldstoner: Sofia og Nils Odiers store terrasse på Kvarngården er beiset med Jotun Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart.  Stor terrasse…

Uthus med stor forvandling

Fra rødt til sort: Sorte vegger fremhever det grønne rundt terrassen slik at hele uttrykket fremstår rolig og moderne. Veggen…

Klesdesignerens varmgrå villa

 70-tallshus får moderne og industrielt preg med store fabrikkvinduer og nydelig matchende gråtoner. Denne flotte  varmgrå villaen har fått fargen…

Gammel benk i ny drakt

Hvorfor ikke friske opp utemøblene dine med en helt ny farge! Her ser dere en gammel benk i ny drakt,…

Inngangsparti med lekre detaljer

Therese Knutsen er Interiør- og hagedesigner, og blogger om sine prosjekter på thereseknutsen.no – og deler inspirasjon Instagram @bythereseknutsenno Denne…

Go to top