Norges mest attraktive husfarge?

Norges mest attraktive husfarge?

Enkelte farger har den unike egenskapen at de oppleves både som tidløse og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flotte detaljer. Og huset – det maler du med nye DRYGOLIN Nordic Extreme som er vår suverent beste maling noensinne.

Flere velger mørkt hus

Hvite toner er de fargene det selges mest av i Norge, men i følge våre statistikker velger stadig flere en mørkere farge på huset. Vi ser videre at JOTUN 0734 Brunsvart er en av de mest ettertraktede av de mørke fargene våre. Brunsvart er blant våre mørkeste fargetoner blant gylne fargenyanser som går fra det helt lyse, nærmest hvite, beige fargetonene og over til det mørke, nesten sortaktige brune fargetoner. Beige og brune toner brukes over det ganske land, fra tettbygde strøk i by, til landsbygd, kyst og innmark. Det er gylne, lune farger som mange synes faller naturlig inn blant naboer, natur, fjell og hav.

La det nye digitale fargekartet hjelpe deg frem til din favoritt.

JOTUN 0734 Brunsvart

JOTUN 0734 Brunsvart har den unike egenskapen at den oppleves både som tidløs og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flott detaljer.

JOTUN 0734 Brunsvart

En mørk brun, nesten sort tone. Dette er en av Norges mest brukte farger! Fargen fremstår som en helt mørk brun tone, og den vil altså oppleves som nærmest helt sort. Man kan godt si at den oppleves sort, men med en lunere undertone. JOTUN 0734 Brunsvart står flott til en mengde farger, – som en mørk kontrast til de lyse, beige, men også inntil mange av de kulørte i form av både gule, grønne og røde farger. Mange liker den skarpe kontrasten mellom det helt lyse og det mørke, – og det er nok den mest brukte kombinasjonen. Da er hvittoner som JOTUN 1376 Frostrøyk et flott alternativ.

Store hus kan gjerne males mørke

Velg en fargekombinasjon som tydeliggjør den stilen og det uttrykket du ønsker for ditt hus. Store hus kan med fordel males i noe mørkere farger. Mørke hus fremstår som mindre ruvende enn hvite og lyse hus. Spill på lag med naturen, og husk at mørke farger ofte gir en mykere overgang til vegetasjonen rundt boligen.

Fargesett ditt eget hus

Last opp bilde av ditt eget hus

Med den nye appen Jotun ColourDesign kan du laste opp bilde av ditt eget hus og fargesette det digitalt. En fin måte å se hvilke fargetoner som passer til nettopp ditt hus.

Last ned appen her: AppStore og Google Play. Se også denne tips og triks- siden for hvordan du fargesetter huset ditt.

Spennende kombinasjoner av lyst og mørkt

Jo større kontrasten er mellom fasadefargen og staffasje, desto mer setter du detaljen i fokus. Slik kan man skjule og fremheve detaljer på husets fasade. Dersom du ønsker ett diskret og elegant uttrykk velger du en svakere kontrast, her vil ton-i-ton farger fungere utmerket.

Nytt fargekart fra Jotun

Veggen her er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 0734 Brunsvart og de lyse detaljene er beiset med Trebitt Oljebeis i fargen 0810 Heigul. Muren er malt med JOTUN DryTech Mur i fargen 1491 Slipesten og terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen 9074 Nordisk Tre.

Se hva 2 av 3 hus i Norge har til felles.

I det nye fargekartet for utendørsmaling fra Jotun finner du våre mest anvendelige farger, hele 72 farger. Les mer her.

Nytt klima

Våg å bruke farger, og velg den kombinasjonen som fremhever stilen og uttrykket du ønsker for ditt hus. Dette huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen JOTUN 0734 Brunsvart og JOTUN 0394 Varmgrå. Staffasjen er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen JOTUN 1001 Egghvit.

Se hvorfor du trenger du en spesialmaling til vinduer og detaljer.

Velg malingen som holder lengst

Når du har funnet den endelige husfargen anbefaler vi deg å bruke DRYGOLIN Nordic Extreme som er vår suverent beste utendørsmaling noensinne. Ny banebrytende teknologi gir huset den aller beste beskyttelsen, og det blir lenge til du må male på nytt. Skal du bytte farge, så er dette en maling som dekker utrolig godt.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

  • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
  • Overlegen beskyttelse
  • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
  • Selvrensende

Utviklet, testet og produsert i Norge

I over 70 år har DRYGOLIN vært Norges mest solgte maling, og trofast beskyttet norske hus og hjem. Denne tilliten tar Jotun meget seriøst. DRYGOLIN Nordic Extreme har derfor overlegen beskyttelse kombinert med ekstrem farge- og glansholdbarhet, er huset best mulig sikret mot det stadig tøffere været, samtidig som huset ser nymalt ut lengst. Malingen er i tillegg selvrensende. Og med sine suverene påføringsegenskaper er DRYGOLIN Nordic Extreme en drøm å jobbe med, og sikrer et perfekt resultat som holder lengst.

Fargeprøve

Vårt viktigste råd til dere er å betrakte alle fargene ute i dagslys der hvor fargen faktisk skal benyttes. Mal gjerne opp noen paneler og sett de opp mot veggen. Først da får dere et korrekt inntrykk av fargen. Alle Jotuns farger kan fåes i JOTUN Fargeprøve Eksteriør.

Jotun Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Emmas nye fargerike inngangsparti

Emma har skapt et helt nytt inngangsparti! Se så fint det ble når hun malte dørene i fargene Jotun 3343…

Nyhet: Spesialmaling til detaljer ute

Stramt og lekkert med fargesatte detaljer ute! Vinduet, som er malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen…

Natural Beige – ny og lekker farge

Mild og vårlig uteglede: Veggen er malt med fargenyheten Jotun 1141 Natural Beige. Dør i fargen Jotun 8426 Dewy Green…

Sort er ikke bare sort

Flere og flere velger en mørkere husfarge og mange elsker sort! Her ses fargen Jotun 9938 Dempet Sort. Staffasje: Jotun 1001…

Vinn nymalt hus 2021!

Nå har du sjansen til å få malt huset – helt uten å måtte ta frem malerkosten selv! Vinneren av…

Nyhet: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør

Lek deg med detaljene! Små grep i uterommet kan gi store utslag rent estetisk. Den gule stolen – malt med…