Anvendelige JOTUN 9938 Dempet sort

Anvendelige JOTUN 9938 Dempet sort

Jotun 9938 Dempet sort kan beskrives som en «myk» sort farge, og har en grålig undertone. Mange velger seg en dempet sort farge fremfor en helt kullende sort når de leter etter sort-aktige farger i eksteriøret. Store hus kan med fordel males i en noe mørkere tone.

Mørke farger fornyer

Mørke farger gir huset karakter. Hvis huset lenge har hatt en lys nyanse, vil en mørk farge som Jotun 9938 Dempet Sort by på en sofistikert fornyelse. Mørke hus fremstår som mindre ruvende enn hvite og lyse hus. Spill på lag med naturen, og husk at mørke farger ofte gir en mykere overgang til vegetasjonen rundt boligen.

Jotun 9938 Dempet Sort

Store hus kan med fordel males i en noe mørkere tone. Dette huset er malt med Jotuns beste utendørsmaling, DRYGOLIN Ultimat, i fargen Jotun 9938 Dempet Sort.

Dempet sort er gir deg mange muligheter når det kommer til fargekombinasjoner. Som hovedfarge er den ekstra flott på hus med stram, moderne arkitektur.

Anbefalte fargekombinasjoner

Når du skal velge farger til et helt hus, er det ikke bare fasaden som skal fargesettes, men også staffasjen, terrassen og grunnmuren. Da er det viktig å tenke helhet. Velger du 9938 Dempet sort som hovedfarge på huset ditt er våre anbefalinger:

Anbefalt staffasje:

Anbefalt murfarge:

Anbefalt terrassebeisfarge: TREBITT Terrassebeis 9073 Shimmergrå eller 9072 Naturgrå.

Lys eller mørk vindusomramming?

Dette er et spørsmål mange stiller seg. Da kan det være fint å vite at lys vindusomramming skaper en illusjon av mindre vinduer, mens en mørkere omramming skaper en illusjon av større vinduer.

Jotun 9938 Dempet Sort

Jo større kontrasten er mellom fasadefarge og staffasje, desto mer setter du detaljen i fokus.

Bruk farger til å skjule eller fremheve detaljer på husets fasade. Her er både vindusomramming og vegg malt i fargen Jotun 9938 Dempet Sort. Vinduene og detaljene maler du med spesialmalingen DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør.

Jotun 9938 Dempet Sort

Vegg og staffasje malt i fargen Jotun 9938 Dempet Sort.

Drygolin Ultimat bevarer fargen lenge

DRYGOLIN Ultimat har suverene påføringsegenskaper og er Jotuns beste utendørsprodukt. Malingen gir ekstrem beskyttelse mot det stadig tøffere, norske været og er spesielt effektiv mot svertesopp. Med ekstra tilsatt UV-block gir malingen deg nymalt utseende lengst.

Jotun 9938 Dempet Sort

DRYGOLIN Ultimat er forsterket med ekstra UV-block som bevarer fargen lenge. Her er veggen malt i fargen Jotun 9938 Dempet Sort og staffasjen i Jotun 1001 Egghvit. Terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen Jotun 9072 Naturgrå.

Jotun 9938 Dempet Sort

En moderne stil forsterkes med elementer i stål og betong.

Dempet sort + shimmgergrå terrasse = sant

Terrassen er en viktig del av husets fargemessige helhet. Derfor er det viktig at den tas med i vurderingen sammen med vegg, staffasje og grunnmur. Da blir fargevalget komplett. Terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis. Den er effektiv mot grønske, du trenger kun ett strøk, tørker raskt og holder seg pen lenge.

Dempet sort som kontrastfarge

Jotun 9938 Dempet sort kan kombineres med det aller meste av farger. Kontrasten blir dog stor til de aller lyseste fargene. Mange elsker denne fargen til dør, garasjeport eller hagemøbler som en skarp kontrast til fasaden ellers. Kombiner farger som fremhever stilen og uttrykket du ønsker for ditt hus.

Jotun 9938 Dempet Sort

Jotun 9938 Dempet Sort er lekker på detaljer som dør og garasjeport. Døren er malt i fargen Jotun 9938 Dempet Sort, veggen har fargen Jotun 1462 Grå skifer, mens omramming av dør, rekkverk og detaljer er malt i fargen Jotun 1001 Egghvit.

Jotun 9938 Dempet Sort

Her er Jotun 9938 Dempet Sort valgt som kontrastfarge på et hus i klassisk arkitektur. Vegg har fargen Jotun 1037 Sandsten, staffasje er malt i fargen Jotun 1899 Front.

Jotun 9938 Dempet Sort

Her ser du en inngangsdør malt i 9938 Dempet Sort, i kombinasjon med vegg i fargen 1462 Grå Skifer.

Jotun 9938 Dempet Sort

Når vegg og staffasje er malt i fargen 9918 Klassisk Hvit, er døren i 9938 Dempet Sort en lekker kontrast.

Jotun 9938 Dempet Sort

Gi nytt liv til utemøblene med et strøk maling. Til utemøbler i tre anbefales DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør. Den tørker raskt, har suveren heft og finish. Her har Stylizimo malt utemøblene fra IKEA i Jotun 9938 Dempet Sort. Flott, ikke sant?!

Se hvorfor du trenger du en spesialmaling til vinduer og detaljer.

Last opp bilde av ditt eget hus

Med den nye appen Jotun ColourDesign kan du laste opp bilde av ditt eget hus og fargesette det digitalt. En fin måte å se hvilke fargetoner som passer til nettopp ditt hus. Last ned appen her: AppStore og Google Play. Se også denne tips og triks- siden for hvordan du fargesetter huset ditt.

Se våre mest solgte utefarger

I det nye fargekartet for utendørsmaling fra Jotun finner du våre mest anvendelige farger, hele 72 stykker. Les mer her.

Velg en husmaling som holder lenge

DRYGOLIN har høykvalitetsprodukter som gjør at du kan gå løs på malejobben og føle deg trygg på et varig, flott resultat. Når du velger farge og produkt fra Jotun, kan du være helt trygg på at fargen er estetisk vakker – og at den vil holde seg slik over lang tid. Les mer om Drygolin-produktene her.

Utviklet, testet og produsert i Norge

I over 60 år har DRYGOLIN vært Norges mest solgte maling, og trofast beskyttet norske hus og hjem. Denne tilliten tar Jotun meget seriøst. DRYGOLIN Ultimat har derfor ekstrem beskyttelse kombinert med suveren glans og fargeholdbarhet, er huset best mulig sikret mot det stadig tøffere været, samtidig som huset ser nymalt ut lengst. Malingen er i tillegg spesielt effektiv mot svertesopp og alger. Og med sine suverene påføringsegenskaper er DRYGOLIN Ultimat en drøm å jobbe med, og sikrer et perfekt resultat.

Fargeprøve

Vårt viktigste råd til dere er å betrakte alle fargene ute i dagslys der hvor fargen faktisk skal benyttes. Mal gjerne opp noen paneler og sett de opp mot veggen. Først da får dere et korrekt inntrykk av fargen. Alle Jotuns farger kan blandes i JOTUN Fargeprøve eksteriør hos din forhandler.

Jotun Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingsfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Guide: Velg riktig husfarge

Male huset utvendig? Få tips til hvilke farger du bør velge på ulike detaljer.

Vakre gule husfarger

Dette huset er malt med DRYGOLIN Ultimat i den vakre gulfargen Jotun 1465 Demigul. Vinduer og dører er malt i…

Mange ønsker seg grønt hus

Veggene er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen Jotun…

Norges mest populære hvitfarge

Hvitt er ikke hvitt Mange har fått med seg at hvitt er ikke hvitt og at det kan være en…

Male huset hvitt? Dette bør du tenke på!

Drømmen om det hvite, perfekte huset er ofte relativt kortvarig. Skitt og forurensning setter sitt preg på malingen, og hvitfargen…

Sett FARGE på fasaden

Sett farge på fasaden og gi huset en sterk identitet, f eks med en fin gulfarge eller en rødfarge. Husk…

Go to top