Sort er ikke bare sort

Sort er ikke bare sort

Flere og flere velger en mørkere husfarge og mange elsker sort! Her ses fargen Jotun 9938 Dempet Sort. Staffasje: Jotun 1001 Egghvit, terrasse: Jotun 9072 Naturgrå. Med vår suverent beste maling noensinne – Drygolin Nordic Extreme – vil huset holde seg flott lenge!

Sort – sobert og tidløst

Akkurat som det finnes mange ulike hvite fargetoner, har vi også sorte farger i en rekke toner og varianter. Mange velger å male huset mørkt, og gjerne i sort. Det gir et dempet og diskret uttrykk som passer godt inn i ulike omgivelser og miljøer. Og maler du med Drygolin Nordic Extreme – vår suverent beste maling noensinne – oppnår du i tillegg en ekstremt god farge- og glansholdbarhet, og kan nyte resultatet – lenge!

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Variasjoner av sort

Vår mørkeste tone heter Jotun  0099 Sort, og er som navnet tilsier; helt sort. En annen mørk farge som har blitt svært populær de siste årene, er Jotun 9938 Dempet Sort. Den er hva vi liker å kalle en myk sorttone, og er noe svakere i tonen, mer grålig, enn Jotun 0099 Sort.

Jotun 9938 Dempet Sort

En moderne stil forsterkes med elementer i stein og betong. Her er veggen malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 9938 Dempet Sort.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Denne vakre veggen, med silkematt og avdempet glans, er malt med Drygolin Color Expert i fargen 9938 Dempet Sort.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende
 • Spesielt effektiv mot svertesopp og alger

Moderne samspill

Et godt samspill mellom farger og materialer, gir husets arkitektur fortjent oppmerksomhet. Spennende kontraster kan skapes mellom dempede farger og naturlige elementer.

Jotun 0099 Sort

Denne veggen er malt med vår nyhet Jotun Color Expert i fargen 0099 Sort. Døren er malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen Jotun 1378 Kontur.

JOTUN 0099 Sort.JOTUN 1378 Kontur.

Mørk gråtone

Gråtoner sørger for harmoni med natur og omgivelser.

Jotun 1434 Labrador

Huset på bildet over er malt i fargen JOTUN 1434 Labrador, detaljene i JOTUN 9918 Klassisk Hvit. Grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling i fargen JOTUN 1500 Grafittgrå.

 

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Varmere mørke toner

Blant de varme, mørkere tonene er Jotun 0734 Brunsvart den mest populære, nettopp fordi undertonen vipper mot brunt fremfor kjøligere grå. Den lune og varme undertonen gjør den spesielt vakker i møte med en rekke beige, brune og naturlige fargetoner. Mange elsker den mot grånet treverk på terrassen og i møte med andre naturelementer. Maler du huset i Jotun 0734 Brunsvart, får du et sort hus med et lunt preg og en varm undertone.

De mørke flatene er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 0734 Brunsvart, og de lyse detaljene er beiset med Trebitt Oljebeis i fargen Jotun 0810 Heigul. Muren er malt med Jotun DryTech Mur i fargen JOTUN 1491 Slipesten, og terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen Jotun 9074 Nordisk Tre.

Les mer om Norges mest attraktive husfarge her.

Hvilke hus kler mørke farger?

Dypere fargetoner kan fungere fint på mange ulike stilarter, og egentlig er det bare fantasien som setter grenser når det gjelder fargesetting. Allikevel ser man ofte at det er foretrukket på eldre funkishus og nyere arkitektur. En mørk farge gjør at man opplever huset mindre enn det egentlig er, noe som passer bra på moderne hus som ofte er store. Har du et eldre hus med mye utskjæringer, kan det være en fordel å dempe kontrasten til de hvite detaljene ved å velge en mykere hvittone som f.eks JOTUN 1376 Frostrøyk.

Jotun 0734 Brunsvart

Stramme linjer og moderne form: Fasaden er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 0734 Brunsvart.

 JOTUN 0734 Brunsvart

Dette ærverdige, gamle huset kler den mørke fasaden godt! Kledning i Jotun 0734 Brunsvart med staffasje i Jotun 1376 Frostrøyk og grunnmur i Jotun 1402 Canvas. Her har altså både staffasje og grunnmur fått en brukket og litt mykere, hvit tone for å imøtekomme den store kontrasten til den mørke fasaden.

Sett farge på detaljene

Tenk på alle boligens detaljer som vindu, tak, omgivelser, terrasse og nabolag når du fargesetter! Da oppnår du en helhetlig fargesetting, og du får et gjennomtenkt og sammenhengende uttrykk.

Til et hus malt med Drygolin Nordic Extreme Jotun 0734 Brunsvart, kan det være fint med en mer kulørsterk dør som f.eks. en dør malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen Jotun 7629 Antique Green. Ved å velge en kulørsterk farge på inngangsdøren, setter man et lekent og individuelt preg på  en ellers diskret fasade. Inntil sorte og brunsorte fargetoner er mulighetene mange; blått, rødt, grønt, okergult… Ikke vær redd for litt farge!

Les mer om våre nye dekorfarger her. 

God match! Fasaden er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen JOTUN 10734 Brunsvart. Dører er malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen 8426 Dewy Green, og kvikker opp det ellers sobre uttrykket. 

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Glem ikke terrassen

Til et mørkt hus hus finnes det flere flotte terrassefarger fra TREBITT Terrrassbeis! Til deg som ønsker lune, naturlige grå gulv, er JOTUN 90029 Naturlig Sølvgrå eller den brunere JOTUN 90028 Skyggebrun flott. Til de kjøligere grå tonene JOTUN 9037 Aske og 9020 Askesort gir f.eks JOTUN 9074 Shimmergrå, som er en kaldere grå terrassebeisfarge, fin harmoni.

Les mer om hvordan beise terrassen her.

TREBITT-Terrassebeis-90029-Naturlig-Sølvgrå

Nydelige ton-i-ton farger med naturlige elementer og en vakker terrasse beiset med Treboitt Terrassebeis i fargen Jotun 90029 Naturlig Sølvgrå.

TREBITT-Terrassebeis-90029-Naturlig-Sølvgrå_Jotun-Drygolin-Nordic-Extreme-0734-brunsvart. 

Fasaden er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 0734 Brunsvart, og terrassen malt med Trebitt Terrassebeis i fargen Jotun 90029 Naturlig Sølvgrå blender fint inn.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Nyt utelivet i vakre omgivelser – lenge!

Maler du huset ditt med Drygolin Nordic Extreme og beiser terrassen din med Trebitt Terrassebeis behøver du ikke male om på mange år, og du får glede av en lun terrasse som holder seg fin lenge!

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Godt fargevalg!

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med Jotun-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Nå kan du vinne et nymalt hus!

Drømmen om nymalt og vakkert hus og hage. – Nå kan du vinne nymalt hus med Jotun og Drygolin Nordic…

Delikat og dempet grønt til hus og uterom

Dempet grønt er nydelig til huset. Her ses en behagelig kombinasjon av veggfargen Jotun 8426 Dewy Green og grunnmur i…

Gule hus sprer glede i nabolaget

Gule hus er endelig «tilbake»! Gule farger utendørs har vært noen år utenfor radaren, men nå ønsker mange gulfarger til…

Vask hele huset – ikke glem grunnmuren!

Husk HELE boligen når du planlegger årets vask av huset. En liten innsats med vårt nyeste vaskeprodukt Jotun 3-i-1 Kraftvask…

Nytt fargekart – Varig vakre utefarger!

Vi blir stadig mer opptatt av å skape en helhetlig fargepalett utendørs. – Derfor presenteres alle våre utefarger i nytt…

Grønnfarger i forfriskende harmoni

Behagelig ton-i-ton: Nydelige, duse grønnfarger som spiller godt sammen. Veggen er malt med vår nye silkematte Drygolin Color Expert i…