Hvor snart kan en ny terrasse beises?

Hvor snart kan en ny terrasse beises?

Det er tid for å gjøre uteplassen klar for en lang og (forhåpentligvis) solfylt sommer! Dette gulvet er beiset med Trebitt Terrassebeis 0683 Sotgrå og leveggene med Trebitt 90001 Fjellbris.

En nybeiset terrasse setter en fin ramme for uterommet, og bidrar til at elementer som møbler, pledd, puter og blomster kommer enda bedre frem. Har du en helt ny terrasse er det viktig å gi den rett behandling – på rett tidspunkt. Slik får terrassen det beste utgangspunkt for en lang levetid! Har du derimot behandlet terrassen din tidligere, er det tid for en oppfriskning. Her får du en kjapp innføring i hvordan du frisker opp terrassen i en fei.

Slik gjør du – ny terrasse

Har du bygget ny terrasse, bør terrassegulvet behandles så snart materialene har tørket. Nye, impregnerte materialer må få tørke opp før behandling, det tar 4–6 uker, avhengig av været. Spør gjerne din byggevarehandel om hvor lenge materialene har ligget til tørk.

TIPS! Husk at på våren og høsten kan det være lave natt-temperaturer som forsinker tørketiden. Det er lurt å sjekke værmeldingen før du starter. 

Slik gjør du:

 1. Har terrassen stått ubehandlet i flere uker bør den vaskes. Støv og skitt fjernes med JOTUN 2-i-1 Husvask og soppfjerner.
 2. Slip vekk trefiberreising med slipebrett og forlengerskaft.
 3. Når treverket er rent, fast og tørt kan beis påføres. Påfør ett strøk med TREBITT Terrassebeis. Stryk på 1-2 bord av gangen og tørk av det overskytende.

Se film om hvordan du beiser terrassen her.

Trebitt-90002-Gråsvart

For en eksotisk stil kan du velge en mørkere farge som Trebitt 90002 Gråsvart.

Beise tidligere behandlet terrasse

Har du en terrasse som har stått noen år, er det ofte behov for en grundig rens før du behandler på nytt. Rensen bidrar til å få tilbake det friske treverket.

Slik gjør du:

 1. RENS: Fukt underlaget med kaldt vann. Påfør TREBITT Terrassebeisfjerner med pensel påmontert forlengerskaft. Produktet skal virke i 15–20 minutter. Følg bruksanvisningen!
 2. VASK: Etter 15–20 minutter skrubber du lett over med terrasseskrubb.
 3. SKYLL: Skyll godt med vann – gammel beis løsner enkelt!
 4. BEIS. Påfør TREBITT Terrassebeis når treverket er tørt. Påfør terrassebeis over to bord av gangen. Ett strøk er nok. Terrassebeisen skal ikke danne film, men trenge inn i treverket.

 TREBITT Terrassebeisfjerner

TREBITT Terrassebeisfjerner

 • Gir optimalt underlag for nytt strøk
 • Fjerner effektivt gammel terrassebeis
 • Renser og lysner treet
 • Gjør det enkelt å skifte farge

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Finn riktig farge

For å gjøre et godt fargevalg for terrassen, er det en god idé å ta utgangspunkt i farger som passer til hovedfargen på huset eller hytta. Se også på hvilken farge som vil kle omgivelsene og arkitekturen – slik får du en fin helhet på uterommet. Det viktigste av alt er at du skal trives med fargen du velger, den skal skape den rette atmosfæren for sommerens uteliv.

TREBITT-90029-Naturlig-Sølvgrå

Sjekk ut den nye fargen TREBITT 90029 Naturlig Sølvgrå! Dette er en lun og naturlig gråfarge som passer til svært mange av Jotuns mest populære husfarger!

TREBITT Terrassebeis kommer i mange farger slik at du finner en farge som harmonerer med både hus og omgivelser. Farger som 9050 Strå og 9074 Nordisk Tre er farger inspirert av naturen, og disse harmonerer fint med naturomgivelser. Ønsker du en mer eksotisk og mørkere stil på terrassen, kan 9052 Eksotisk Tre eller 90002 Gråsvart være fine valg.

Hvilken farge passer hos deg?

Hvis du er usikker på hvilken farge som passer til ditt hus, kan du finne mange tips i vårt digitale fargekart!

Besøk gjerne din nærmeste fargehandel eller byggevarehus, de har oppstrøk som viser fargeutvalget, og kan bidra med gode råd og tips.

Du kan også bestille og få tilsendt Trebitt Terrassebeis-fargekartet hjem til deg her.

Hvor snart bør du beise din nye terrasse?

Denne terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 9073 Shimmergrå.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Enkelt å skifte farge på terrassen

Nye TREBITT Terrassebeisfjerner gjør det enkelt å skifte farge på terrassen. Denne terrassen er beiset med en av sesongens nye…

Sesongens nye terrassebeisfarger!

Nye farger fra Jotun! Merk deg Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå  – dette er en farge som passer til svært mange…

Nytt fargekart til terrassen 2019!

Varme sommerkvelder venter oss! Her er fasaden malt i Jotun 9938 Dempet Sort. Det varme kveldslyset gjør at fargen ser…

Naturlige, vakre beisfarger til hytta

Trebitt 0675 Seterbrun er vår mest populære farge i Trebitt Oljebeis.  Med Trebitt kan velge blant en rekke vakre farger inspirert…

Unngå disse terrassetabbene!

Sommersesongen er her og det er tid for å pleie terrassen. Mange går i gang uten å sjekke hva som er…

Se Kristins gode soner i uterommet

Kristin og mannen Borgar Lindhjem ønsket seg mest mulig ut av hagen og det smale uteområdet. De ønsket seg flere funksjonelle…

Go to top