Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

I spekteret av grønne farger finnes både gylne, grålige og dype tradisjonelle grønntoner. Ønsker du deg en grønn nyanse er det lurt å la husets beliggenhet prege ditt valg. Se dette herlig huset malt i Jotun 7653 Stockholmsgrønn.

Grønnfarger oppleves forfriskende og behagelige. De skaper levende nabolag og fargerike bygater, og kommer i mange varianter. Fra de dype, gylne og tradisjonelle, til de mer dempede og moderne nyansene.

Hus malt med Jotun. Trapp med TREBITT

Jotun 7653 Stockholmsgrønn er inspirert av de gamle og ærverdige villaene i Djurgården, Stockholm. Disse villaene hadde gjerne diskret staffasje i hvitt – slik som her med Jotun 1024 Tidløs. Den gule døren, i Jotun 1908 Sisal, fullfører det tidløse, silkematte uttrykket. Maler du med DRYGOLIN Color Expert får du den silkematte looken.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

Fargesett gjerne staffasje og detaljer i lysere eller mørkere nyanser av fasadefargen for et dempet og helhetlig uttrykk. Grålige eller gylne hvittoner er også vakre i møtet med en grønn fasade.

Alle detaljene er viktige

På de fleste hus er det mange flater å tenke på. Vårt nyeste fargekart fokuserer på fargesetting av hele huset. Det betyr at i tillegg til kledningen/fasaden, er det viktig også å tenke på staffasjen, dørene, vinduene, terrassen og grunnmuren. Her er det Stockholmsgrønne huset forbilledlig. Staffasje og vinduer er malt i fargen Jotun 1024 Tidløs som står perfekt til fargen på fasaden. Jotun 1024 Tidløs er en gulaktig grå tone, og oppleves som en helt lys, nesten hvitaktig grå tone utendørs.

Jotun Stockholmsgrønn

Nydelige farger med grønn fasade, hvite detaljer, gulgrå mur, brungrå trapp og rød takstein.

Sammen med grunnmuren som er malt i fargen Jotun 1394 Os, og trappen som er beiset i fargen Trebitt 9710 Terrassegrå, danner huset en fargepalett som tåler tidens tann. Maler du med Jotuns beste produkter, kan du også være trygg på overlegen kvalitet og fargeholdbarhet.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Barn leker på trapp til hus malt med Jotun Drygolin.

Trappen er beiset med TREBITT i fargen 9710 Terrassegrå. Se hvordan du også kan få en strøken trapp og terrasse her.

Med en nybeiset trapp får ungene et digg sted å fylle på med drivstoff for mer gøy på deilige sommerdager.

Ulike soner i hagen og uterommet

Våren og sommeren nytes best ute, og med ulike soner i uterommet har du alltid et sted hvor det er vindstille og godt. Se denne fine spiseplassen hvor det er mulig med naturlig skygge når solen varmer. Pynter du med markblomster og dekker med sommerserviset, så er du klar for sommer lunsj.

Nydelig uteplass hvor fargene danner en perfekt helhet – og attpåtil naturlig svalt i skyggen på de varmeste dagene. Her får man mange deilige stunder.

Kanskje har du også noen plantekasser eller bed hvor du har sådd tomater, krydderurter og annet? I så fall får du garantert smaken av sommer når lunsjen inntas!

Familie klar for lunsj foran hus malt med Jotun

Skikkelig sommerstemning med solmodne tomater, markblomster og sol. Staffasjen og vinduene i bakgrunnen er malt i fargen 1024 Tidløs. Velger du DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør til detaljene får du en overlegen beskyttelse og selvrensende egenskaper!

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Det nymalte og strøkne huset i kombinasjon med den røde taksteinen med litt patina er fortryllende! I grønne omgivelser er det ofte veldig passende med et grønt hus, og du kan se av bildene hvor godt huset flyter inn i landskapet.

Grønt hus fra bakgården fotograft mot sjøen

Herlige fargekombinasjoner hvor huset nesten går i ett med omgivelsene. Her er det nok mange som kunne tenkt seg å bo!

Gult er kult og grønt er skjønt – så hva med å kombinere? Det fungerer helt strålende på det Stockholmsgrønne huset hvor døren er malt i fargen Jotun 1908 Sisal, Det finnes mange måter å sette farge på din inngangsdør på. Se denne artikkelen og få tips til fargekombinasjoner her.

Inngangspart på hus malt med Jotun

Prominent inngangsparti. Dette tror jeg faktisk ikke det går an å bli lei av å komme hjem til..?

I vårt nyeste fargekart får du mer inspirasjon til hvordan du kan jobbe med fargesetting av hele huset. Se det siste fargekartet her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Her er det herlig å være! Vi besøker Anna Gouteva sitt nymalte sorte hus, som har fått fargen Jotun 9938…

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Den grønne Sommerhytta til Herman og Petter

Sommerhytta til Herman og Petter fikk Jotun-fargen 7658 Københavnsgrønn. Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt…

Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Sommerhytta til Eli og Benjamin er proppfull av fine løsninger og god design både ute og inne. Og absolutt en…

Dette må du huske på når du skal male huset

Har malingen begynt å falme? Eller kanskje du bare vil friske opp huset med en ny farge? Her får du…

Fra bruktkupp på Finn til nytt liv på foto

Bruktkupp med nytt liv! Utemøblene ble helt strøkne med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra. Fargen på…