Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Sommerhytta til Eli og Benjamin er proppfull av fine løsninger og god design både ute og inne. Og absolutt en verdig vinner av Sommerhytta 2023. Vi gratulerer!

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne sin egen Sommerhytte på Myllatunet på Hadeland. Det har vært omfattende og inspirerende utfordringer både inne og utendørs, og samtlige har hatt en bratt læringskurve i kampen om gullhammerne. Dommerne som har vurdert hyttene er interiørdesigner Aina Sollie Steen, snekker Lars Fossum og hageekspert Finn Schjøll.

Kreativ duo

Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen er kjærester og samboere i Oslo. Eli studerer grafisk design og jobber som servitør, mens Benjamin driver et eget grafisk design-firma sammen med en kompis.

Paret har jobbet iherdig for å vinne hytta og lå godt an til å vinne på vei inn i finaleuka. Og vinne var nettopp det de gjorde etter en nervepirrende finale.

Kjæresteparet Eli Rebekka Haugen fra Trondheim og Benjamin Martinsen fra Drøbak har vært sammen i to og et halvt år, og er begge kreative sjeler. Foto: Per Christian Lind / TV 2

Portalen viser vei til inngangspartiet og det fine uterommet som paret har bygget opp sammen. Hytta er malt med DRYGOLIN Color Expert i fargen 9938 Dempet Sort.

Sømløst mellom platting og stue

Med en kompakt hytte blir overgangen mellom ute og inne desto viktigere. På godværsdager er det suverent å kunne slå opp skyvedørene og bruke hele arealet som ei stor stue. Paret har integrert utekjøkkenet flott sammen med loungeområdet.

I den første konkurranseuka var oppgaven å lage platting. Denne ble beiset med TREBITT Terrassebeis i den delikate og lyse fargen 9072 Naturgrå.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Slik beiser du terrassen!

Her kan gjestene chille i loungen, mens vertskapet fikser det siste på maten. De fine utemøblene laget Benjamin i den 9. uka. Perfeksjonisten Eli ga seg ikke før designet ble perfekt. Møblene ble beiset i samme farge som plattingen, TREBITT Terrassebeis 9072 Naturgrå.

I den andre enden av plattingen har pizzaovnen fått plass på en egenbygget hylle med rom til ved. Denne er beiset med TREBITT Terrassebeis 90002 Gråsvart. På bildet over ser nesten veggen også beiset ut, men sollyset spiller oss et puss.

Fine kontraster mellom beis og malte overflater, gir et spennende uttrykk i uterommet. Hytta er malt med DRYGOLIN Color Expert i fargen 9938 Dempet Sort. Hyllen er beiset med TREBITT Terrassebeis 90002 Gråsvart.

Fasade i Dempet Sort

I den fjerde konkurranse-uka var oppgaven å male fasaden. Valget falt på den populære Jotunfargen 9938 Dempet Sort, malt med DRYGOLIN Color Expert. Slett ikke et dumt valg for ei hytte om man ikke ønsker å male så ofte! Den selvrensende malingen DRYGOLIN Color Expert har Longlasting Color Technology som gir ekstrem fargeholdbarhet, suveren fargegjengivelse og langvarig beskyttelse.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

Utekjøkken med flere funksjoner

Utekjøkkenet er plassert i enden av plattingen, og fungerer også som en romdeler mellom loungen og bålplassen. Kjøkkenet har fått en lekker spring, og hyller med plass til det viktigste man trenger å ha for hånden.

Et smart og delikat utekjøkken! De smale trespilene gir kjøkkenet et moderne og stramt uttrykk. Alt er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 90002 Gråsvart.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

På baksiden av utekjøkkenet har paret laget en trivelig og skjermet bålplass. Her er det fint å kose seg om man bare er to eller har gjester på besøk!

 

Kul løsning av bålplass!

Det blomstrer og gror overalt i hagen til Eli og Benjamin! Minidrivhuset er bygget av pallerammer og har fått en fin plassering ved husveggen.

TREBITT Terrassebeis fungerer utmerket til utemøbler og blomsterkasser laget av impregnerte materialer. Kun ett strøk er nok! Se alle fargene her.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Uterom for avslapping og hygge

Hagen rommer alt du trenger på hytta for å nyte late dager! Her er det bare å slenge seg ned på den doble solsengen og nyte hele hagerommet.

Den doble solsengen er bygget i solide materialer og beiset med  TREBITT Terrassebeis i fargen 9072 Naturgrå.

Gratulerer med ny hytte!

Sommerhytta til Eli og Benjamin har blitt utrolig flott – og vi gratulerer med suverent resultat!

Her kan du se alle bildene fra interiøret.

Vil du ha mer inspirasjon til uterommet? Følg oss gjerne på Instagram her @jotun_uteinspirasjon 

Les om Sommerhytta til Herman og Petter her. 

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…

Helmatt hytte på eventyrlige Randøy

I denne episden går turen til Randøy, rett utenfor Stavanger. Her ligger det ei hytte med en litt uvanlig fasong….

Fra kjedelig hyttedrøm til fantastisk hytteparadis

I episode 4 av den 9. sesongen med Eventyrlig Oppussing går turen til en liten og sjarmerende, men utdatert hytte…

Ferdigmalt kledning gir ekstrem beskyttelse

Med ferdigmalt kledning malt med DRYGOLIN Nordic Extreme kan du være sikker på at hytta di har ekstrem beskyttelse for…

Hvaler-hytta får som fortjent

På denne Hvaler-hytta må det gjøres en skikkelig oppgradering både inne og ute. Eventyrlig-gutta tar selvsagt oppdraget, og forvandler denne…