Slik fargesetter du murhuset

Slik fargesetter du murhuset

En helhetlig fargepalett utendørs gir en harmonisk og tidløs fremtoning. Her finner du våre beste tips til hvordan du fargesetter murhuset.

Det viktige valget

Å fargesette et helt hus kan for mange være en utfordring. Hvilken hovedfarge skal du velge til murhuset ditt? Og hvordan får du husets detaljer til å harmonisere med husets øvrige stil? Uansett om du ønsker en dus eller en kontrastrik fargepalett, er det viktig at du velger fargekombinasjoner som står godt til omgivelsene rundt.

Vi ønsker å gjøre jobben litt lettere for deg. Derfor har vi nå lansert et nytt fargekart for murhus. Fargekartet inneholder 52 varig vakre og tidløse farger for murhus og grunnmur, samt ekspertenes beste råd til hvordan de kan kombineres.

Dette murhuset er malt i fargen JOTUN Mur 1402 Canvas – en svak gulaktig, dempet hvit tone.

Spill på lag med omgivelsene dine

Når du fargesetter murhuset, er det viktig at du tar hensyn til omgivelsene dine. Bor du i naturnære omgivelser? Er nabolaget urbant og moderne? Husk at et riktig og harmonisk fargevalg vil skape et hyggelig miljø for både deg og naboene dine.

Det er også viktig å tenke over hvilken effekt de ulike fargevalgene kan ha på omgivelsene dine. Velger du for eksempel en lys fargepalett kan du skape myke overganger ved å kombinere en hvit fasade med beige toner i staffasje og grunnmur. Sammen skaper dette et tidløst og elegant helhetsinntrykk.Hvis du er omgitt av vakker og majestetisk natur, så kan en lun og mørk palett være å foretrekke. Da glir huset mer sømløst inn i omgivelsene dine.

Her ser du Jotun Mur 1574 Kalksten, en hvit, gulaktig tone, i kombinasjon med Jotun Mur 1624 Letthet og Jotun Mur 1901 Marmor.

Les mer om hva du bør tenke over før du maler murhuset.

Fremhev husets stil og arkitektur

Riktig valg av farger vil fremheve husets egen stil og arkitektur. Ved større renoveringsprosjekter, er det for eksempel mange som liker å grave litt i arkivene for å finne husets opprinnelige kulør – ved å velge en lignende farge, kan du bringe huset tilbake til dets opprinnelige storhet.

JOTUN DryTech Mur gir huset et flott, matt utseende som varer. Hovedfargen på dette huset er JOTUN 4455 Kveldsskygge. Vinduene er malt i fargen JOTUN 9918 Klassisk Hvit.

En tommelfingerregel er at store hus, som gjerne ruver i omgivelsene, kan dra fordel av en mørkere hovedfarge. Dette er fordi hvite farger ofte danner en skarp kontrast til naturlige omgivelser.

Det er viktig at du ser på elementer som vinduer, grunnmur og andre fasadedetaljer når fargevalget skal tas. Alle våre farger i fargekartet  har to anbefalte staffasjefarger. Dette er for å gjøre fargesettingen enklere for deg. Husk at desto større kontrast det er mellom fargen på staffasjen og fargen på huset, desto mer vil du sette detaljene i fokus.

Avhengig av ønsket kontrast, kan f.eks Jotun Mur 4455 Kveldsskygge kombineres med Jotun 9915 Morgendis eller Jotun 9937 Aske.

Et vellykket fargevalg vil fremheve vakker arkitektur og flotte detaljer. Ved å følge våre beste tips, er du sikret at murhuset ditt får en tidløs og harmonisk fremtoning.

Ikke glem grunnmuren!

Tiden har kommet for å gi grunnmuren det vedlikeholdet og oppmerksomheten den fortjener. Det er først da den får skinne sammen med resten av huset og deretter bidra til å løfte helhetsinntrykket.

Veggen er malt i fargen JOTUN 1624 Letthet, og grunnmuren er malt med JOTUN DryTech Mur i fargen 1931 Kokos.

Fargen Jotun 1624 Letthet passer også godt sammen med Jotun 1877 Valmuefrø hvis du ønsker en mørkere farge til grunnmuren.

JOTUN MUR 1877 Valmuefrø

En gulaktig, betonggrå tone.

Fargen på grunnmuren må alltid tilpasses fargen du har valgt til fasaden. Det er mange som ønsker seg hvite eller lyse farger til grunnmuren, men dette er ikke nødvendigvis det beste alternativet. Dette er fordi hvite toner, som mange av våre kunder spør etter, ofte kan oppleves som veldig hardt mot en grønn plen. Dempede jordfarger vil i stedet få huset til å fremstå som både stødig og stabilt.

Blant murfargene fra Jotun DryTech Mur, finner du et stort utvalg av beige, brune og grå jordfarger som er spesielt utviklet for grunnmur.

JOTUN MUR 1491 Slipesten

En dempet, naturlig beige tone.

JOTUN MUR 1912 Varm Jord

En varm, gulaktig brun tone.

JOTUN MUR 11140 Ash Brown

En varm, gråbrun tone.

Bruk riktige produkter for best resultat

Vi har utviklet JOTUN DryTech Mur som passer til alle typer mur, grunnmur og betong.

Med JOTUN DryTech Murmaling får huset den aller beste beskyttelsen, kombinert med et varig vakkert resultat. Malingen er diffusjonsåpen, skittavvisende og vannavisende. Dette motvirker flass og sprekker, samt sørger for at muren holder seg ren og vakker. Uansett hvilken farge du velger, så holder JOTUN DryTech Mur all mur pen lengst.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

  • Holder all mur pen lengst
  • Til alle typer mur/grunnmur/betong
  • Motvirker flassing
  • Skittavvisende
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.