Fargeråd til huset – på sekundet!

Fargeråd til huset – på sekundet!

Få konkrete tips til fargekombinasjoner for ditt hus og bli din egen fargeekspert. Dette huset er malt med Drygolin Nordic Extreme 1462 Grå Skifer og detaljene i 1001 Egghvit. Terrassen har fargen 9073 Shimmergrå.

Digitalt fargekart

I vårt digitale fargekart kan du nå få fargeråd til hele huset på sekundet! Velg den utefargen du liker best, og se anbefalte fargekombinasjoner fra våre fargeeksperter umiddelbart.

Huset får en helhetlig og harmonisk fremtoning du kan glede deg over lenge.

Alle utefargene på ett sted

utefarger.jotun.no kan du se våre mest populære husfarger. I alt 72 varig vakre utendørsfarger for hus, mur og uterom. Fargene er gruppert i seks hovedkategorier, og dekker hele spekteret av utefarger. Fra lyse og beige nyanser, over mot brunt, blått og grått og videre til en rekke grønne, gule og røde fargetoner.

Våre fargeeksperter har gruppert våre mest populære utefarger i seks kategorier. Første steg på veien mot helhetlig fargesetting er å velge din fargekategori.

Farger til hele huset på 1 – 2 – 3

– De fleste har en idé om hvilken farge de ønsker, sier Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk fargesjef i Jotun. – La oss si du tenker å male huset rødt, forsetter hun. – Da er første steg å velge fargekategorien ”RØDE TONER”, og vips får du se vår samling av varme og historisk røde farger. Deretter velger du den rødfargen du liker best, for eksempel Jotun 2006 Husmannsrød.

Steg to er å velge den fargenyansen du liker best.

– Umiddelbart vises våre anbefalinger til matchende detaljfarger, og farger til grunnmur og terrasse. – Til Jotun 2006 Husmannsrød har vi valgt ut to grå nyanser til detaljene, Jotun 1376 Frostrøyk og Jotun 0394 Varmgrå. Begge to står spesielt godt til 2006 Husmannsrød fordi de har en rødlig undertone som skaper en egen varme. Til grunnmuren anbefaler vi den helt nye murfargen Jotun DryTech Murmaling 11129 Smokey Grey og til terrassen har vi plukket ut Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå – en helt ny, lun gråtone fra TREBITT Terrassebeis.

I det digitale fargekartet får du utfyllende beskrivelser av alle utefargene.

Gjør fargevalget enkelt for deg

Vår skandinaviske fargesjef er lidenskapelig opptatt av helhetlige og vakre fargekombinasjoner, og deler gjerne av sin kunnskap. – En god fargesetting inkluderer også gode farger til grunnmur og terrasse. Først da er fargevalget komplett, og huset får en helhetlig og harmonisk fremtoning du kan glede deg over lenge, sier Nina.

Varme og historiske farger til røde hus

Dette huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 2006 Husmannsrød. Huset har et dempet uttrykk som mange faller for. Her i kombinasjon med 0394 Varmgrå og 1376 Frostrøyk.

– Vår drivkraft når vi velger ut fargekombinasjoner til hver eneste utefarge, er å gjøre fargevalget enklere for alle som skal male, sier Klæboe Mørkve. – Vi har til og med utviklet helt nye farger til grunnmur og terrasse for å gi et ekstra løft til noen våre bestselgende husfarger, sier hun.

Ta vare på din fargepalett

Du kan lage og lagre så mange fargekombinasjoner du ønsker. Husk at du finner store fargeprøver hos din lokale fargeforhandler. – Før du tar det endelige fargevalget, anbefaler vi at du tester ut fargen utendørs med JOTUN Fargeprøve eksteriør på ditt eget hus. Da får du det beste beslutningsgrunnlaget.

Se vårt digitale fargekart og finn fargene til ditt hus

Huset maler du i vår beste husmaling; DRYGOLIN Nordic Extreme.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

  • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
  • Overlegen beskyttelse
  • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
  • Selvrensende

Jotun Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingsfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

Følg oss gjerne på Jotun Uteinspirasjon på Instagram 

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…

JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

I Oslo har arkitekt Nils Joneid fra Cover arkitektverksted fargesatt et hus, med en av fargenyhetene fra årets DRYGOLIN-fargekart –…

Spørsmål og svar om linoljemaling

Med ujevne mellomrom dukker det opp diskusjoner rundt kvaliteten og egenskapene til linoljemaling sammenlignet med moderne malinger. I denne artikkelen…

Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

I årets nye fargekart fra DRYGOLIN finner du hele 5 fine fargenyheter. Bli bedre kjent med JOTUN 20188 Amber Red!…

Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Du trenger verken å male hele huset på nytt eller kjøpe nye hagemøbler – med litt maling og en ny…

Optimal – nå en del av DRYGOLIN-familien

År etter år, hjem etter hjem. Optimal har vært folkefavoritten og vår bestselger over 20 år. Nå blir malingen en…