Vask huset utvendig nå!

Vask huset utvendig nå!

Så snart det er plussgrader der du bor, bør du vaske huset utvendig for å få en god start på utendørssesongen. Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på. Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte og huset ser ofte nymalt ut med en gang. Nå er det også enklere enn tidligere.

Nyt det nyvaskede huset hele sommeren

Vasker du huset nå på våren kan du sitte og se på det rene fine huset hele sommeren med god samvittighet. Da får du samtidig en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen. Kanskje er det noen panelbord som bør byttes, en vegg som trenger litt maling, etc. Hvis det fortsatt er nattefrost der du bor, bør du vente litt med å gå igang.

Vask huset nå og nyt det rene huset hele sommeren

Dette huset er malt med den selvrensende Jotun Optimal Optiwhite i fargen 1001 Egghvit.

Nytt og mer effektivt vaskemiddel!

Jotun Husvask 2-i-1 inneholder såpe med sopp- og algedreper. Det gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykkspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket. Har du oljemaling på husveggen, kan du dra hånden over overflaten og sjekke om malingen har krittet. Husvasken fjerner kritt, og huset får glansen tilbake.

Les også om Jotuns selvrensende maling.

Årlig vask

Anbefalingene er helt klare; huset har det best med en årlig vask. Det fjerner både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og huset fremstår rent og godt vedlikeholdt etter noen få timers arbeid. Fordi det norske klimaet er i endring, får vi høyere temperaturer og flere dager med kraftig nedbør i løpet av året. Sopp og alger trives dessverre i fuktig vær, og finner oftere veien til husveggen der de raskt sprer seg. Uønsket spredning kan gi store råteskader og skader panelet.

Jotun kraftvask
Vær nøye med hvordan du vasker og vedlikeholder. Det nye vaskemiddelet både rengjør og forebygger.

Se hvordan du vasker huset – på 60 sekunder:

Slik vasker du huset utvendig

Begynn alltid med å finne frem nødvendig redskap. Du trenger: Jotun Husvask 2-i-1, påføringsflaske, børste og vannslange eller høytrykksspyler. Bruk gjerne hansker og beskyttelsesbriller, Husvask 2-i-1 er ikke skadelig, men det kan være irriterende med sprut mot øyne og hud.

  1. Følg anbefalt blandingsforhold for kraftvask og vann, og fyll i påføringsflasken.
  2. Påfør et jevnt lag med Jotun Husvask 2-i-1.
  3. Følg anbefalt virkningstid for vaskemidlet.
  4. Spyl av med vann Husvask 2-i-1 gir ingen misfarging av glass, så du kan trygt spraye vinduslister. Vær forsiktig med bruken av høytrykksspyler mot ytterveggene, altfor kraftig trykk kan skade trepanelet.

Skal du vaske før du maler anbefaler vi deg å bruke Jotun Kraftvask 2-i-1.

Se flere filmer som raskt og enkelt viser hvordan du kan vasker, maler eller beiser ute.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Guide: Velg riktig husfarge

Male huset utvendig? Få tips til hvilke farger du bør velge på ulike detaljer.

Vakre gule husfarger

Dette huset er malt med DRYGOLIN Ultimat i den vakre gulfargen Jotun 1465 Demigul. Vinduer og dører er malt i…

Løft helheten ved å male grunnmuren

En pen grunnmur i en vakker farge skaper helhet og løfter totalinntrykket av huset. Vegg:: Jotun 1434 Labrador, staffasje: Jotun…

Mange ønsker seg grønt hus

Veggene er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen Jotun…

Norges mest populære hvitfarge

Hvitt er ikke hvitt Mange har fått med seg at hvitt er ikke hvitt og at det kan være en…

Anvendelige JOTUN 9938 Dempet sort

Jotun 9938 Dempet sort kan beskrives som en «myk» sort farge, og har en grålig undertone. Mange velger seg en…

Go to top