Vask huset utvendig når våren kommer

Vask huset utvendig når våren kommer

Vil du ta godt vare på kledningen til huset, er det smart å vaske huset regelmessig. Vår anbefaling er å vaske husveggene når de er synlig skitne. Setter du av noen timer til en god vårvask av ytterveggene, reduserer du faren for råte – og huset ser pent og velstelt ut med en gang! Vasker du huset på våren, kan du ha god samvittighet resten av året, og nyte et rent og pent hus gjennom hele sommeren.

Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på.

Nyt det nyvaskede huset hele sommeren

Vasker du huset på våren kan du nyte det rene, fine huset hele sommeren med god samvittighet. Samtidig får du en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen. Kanskje er det noen panelbord som bør byttes, eller en vegg som trenger maling? Hvis det fortsatt er nattefrost der du bor, bør du vente litt med å gå i gang.Vask huset nå og nyt det rene huset hele sommerenFor et perfekt hvitt hus som dette anbefaler vi den selvrensende nyheten DRYGOLIN Power Clean. Fargen på bildet er JOTUN 1001 Egghvit.

Ønsker du å vaske huset så sjeldent som mulig? Da anbefaler vi nyheten DRYGOLIN Power Clean! Med selvrensende teknologi og minimalt skittopptak beholder huset et nymalt utseende år etter år. Bli bedre kjent med DRYGOLIN Power Clean her.

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte – og huset ser ofte nymalt ut med en gang.

Effektivt vaskemiddel

Til husvasken anbefales Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner, som inneholder såpe med sopp- og algedreper. Det gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykkspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten.

Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket. Har du oljemaling på husveggen, kan du dra hånden over overflaten og sjekke om malingen har krittet. Husvasken fjerner kritt, og huset får glansen tilbake.

Huset har godt av en god vask

En god husvask fjerner både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og huset fremstår rent og godt vedlikeholdt etter noen få timers arbeid.

Hus malt hvitt med Jotun Optimal Optiwhite

Våre selvrensende malinger DRYGOLIN Nordic Extreme, DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt og DRYGOLIN Power Clean, er alle gode valg hvis du ønsker å vaske huset sjeldnere. 

Fordi det norske klimaet er i endring, får vi høyere temperaturer og flere dager med kraftig nedbør i løpet av året. Sopp og alger trives dessverre i fuktig vær, og finner oftere veien til husveggen der de raskt sprer seg. Uønsket spredning kan gi store råteskader og skader panelet.

Vask huset utvendig så snart det er plussgrader der du bor, da får du en god start på utendørssesongen!

Slik vasker du huset utvendig

Begynn alltid med å finne frem nødvendig redskap. Du trenger: Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner, påføringsflaske, børste, og vannslange eller høytrykkspyler. Bruk gjerne hansker og beskyttelsesbriller, Jotun 2-i-1 Husvask er ikke skadelig, men det kan være irriterende med sprut mot øyne og hud.

 JOTUN 2-i-1 Husvask og Soppfjerner

JOTUN 2-i-1 Husvask og Soppfjerner

Årlig utevask – langtidsvirkende effekt.
 • 2-i-1 vask og soppfjerner
 • Langtidsvirkende mot sopp og alger
 • Skader ikke glass og metall
 • Følg anbefalt blandingsforhold for Husvask og vann, og fyll i påføringsflasken.
 • Spyl veggen med en hageslange.
 • Påfør et jevnt lag med Jotun 2-i-1 Husvask .
 • Skrubb veggen med en kost eller børste.
 • Følg anbefalt virkningstid for vaskemidlet.
 • Spyl av med vann. Jotun 2-i-1 Husvask  gir ingen misfarging av glass, så du kan trygt spraye vinduslister. Vær forsiktig med bruken av høytrykkspyler mot ytterveggene, altfor kraftig trykk kan skade trepanelet.

1. Start med å spyle veggen  med en hageslange. Tips! Vær forsiktig med høytrykkspyler og bruk ikke for hard stråle. Dette kan skade kledningen.

Vaske hus med Jotuns produkter

2. Hvis du kun skal vaske huset, ikke male det, bruker du Jotun 2-i-1 Husvask. Påfør vaskemiddelet nedenfra og opp. Våre vaskemidler inneholder soppdrepende midler som både rengjør og desinfiserer overflaten. På den måten unngår du at svertesopp og alger males inn.

Vaske huset med Jotun husvask

3. Bruk en kost eller børste med forlengerskaft og skrubb veggen i det våte vaskemiddelet. Pass på at du holder det fuktig underveis, og at du legger på mer vaskemiddel ved behov.

Dame skrubber hus vasket med Jotun husvask

4. Spyl av ovenfra og ned etter veggen er skrubbet.

Vaske hus med Jotuns produkter

Jotun 2-i-1 Husvask både rengjør og forebygger. Vask huset utvendig så snart det er plussgrader der du bor, da får du en god start på utendørssesongen!

Se hvordan du vasker huset – på 60 sekunder:

Se flere filmer som raskt og enkelt viser hvordan du kan vasker, maler eller beiser ute.

Jotun Husvask og Kraftvask

Skal du male i år?

For deg som skal male huset i sommer, bør huset vaskes med Jotun 3-i-1 Kraftvask og SoppfjernerDette vaskemiddelet vil klargjøre kledningen for maling, og du unngår å male skitt, sopp og algevekst inn i malingfilmen.

 JOTUN 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner

JOTUN 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner

 • 3-i-1 Alt i ett kraftvask ute
 • Kraftig spesialvask – klargjør før maling og beising ute
 • Universal utevask for enklere vedlikehold
 • Langtidsvirkende effekt mot sopp og alger

Selvrensende maling

Våre høykvalitetsmalinger er svært effektive mot alger og svertesopp. Våre selvrensende malinger; DRYGOLIN Nordic Extreme, DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt og DRYGOLIN Power Clean er alle gode valg hvis du ønsker å gjøre andre ting enn å vaske huset hvert år.

Selvrensende egenskaper betyr at skitt og svertesopp har vanskeligere for å feste seg, og at naturens egne krefter vasker bort skitt fra overflaten med regnet. Resultatet er at huset ditt får et varig nymalt utseende – og du kan vaske langt med sjelden.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Lykke til og kos deg med årets utesesong!

Følg gjerne Jotun Uteinspirasjon på Instagram for tips og inspirasjon til utesesongen 🙂

Se også inspirerende saker for uterommet på vår blogg.

Og hvis du ønsker nyeher, tips og triks på e-post kan du abonnere på vårt nyhetsbrev.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Nytt DRYGOLIN-fargekart – husfarger til alle årstider

Vakker fargesetting til hele huset – året rundt. Nå er nytt DRYGOLIN-fargekart for 2024 endelig her! Bildet over: Huset er…

Selvrensende maling som vasker huset for deg

Nyheten DRYGOLIN Power Clean er det nyeste tilskuddet til DRYGOLIN-familien. En selvrensende maling som vasker huset for deg hver gang…

Årets nye husfarger fra DRYGOLIN

Med det nye DRYGOLIN-fargekartet kommer også 5 nye DRYGOLIN-farger. Blant årets nye husfarger finner du både varme terrakotta-toner, samt dempede…

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…

Helmatt hytte på eventyrlige Randøy

I denne episden går turen til Randøy, rett utenfor Stavanger. Her ligger det ei hytte med en litt uvanlig fasong….