Familien ville ha hvite vegger, lenge

Familien ville ha hvite vegger, lenge

Skitt, grønske og en hel del svertesopp, samt maling som flasset – og en grunnmur som en gang var hvit. Huset måtte males. Og det skulle være hvitt!

Valget falt på Optimal OptiWhite i 9918 Klassisk Hvit, med garasjeporter i 9938 Dempet Sort og 1500 Grafittgrå til grunnmuren. Legg merke til hvor fint den grå grunnmuren forankrer huset og gir det riktig balanse.

Valgte hvite fasader

Da familien fra Sandefjord fant ut at det var tid for å male det gamle huset og garasjen på tunet, ønsket de som mange andre, å male huset hvitt. Valget av type maling var enkelt. Den selvrensende OPTIMAL OptiWhite er spesialutviklet for hvite hus og er suveren mot svertesopp. At skitt og forurensning fester seg dårligere på denne malingen, var noe familien syntes var veldig fristende.

 OPTIMAL OptiWhite

OPTIMAL OptiWhite

  • Selvrensende – utviklet for hvite hus
  • Ekstremt lavt skittopptak
  • Suveren farge- og glansholdbarhet
  • Effektiv mot svertesopp

Hvite nyanser

Når du har bestemt deg for at huset skal være hvitt er det viktig å ta stilling til hvilken hvittone du skal velge. Hos denne familien falt valget på Jotun 9918 Klassisk Hvit, som passer godt inn i miljøet og står godt til fargene som ble valgt til dører og grunnmur. Optimal Optiwhite er tilgjengelig i de fleste hvittonene fra Jotun.

Se de mest populære hvitfargene

Før: Husveggene var preget av flassende maling, svertesopp og en grunnmur som trengte en oppfriskning.

Etter: Til grunnmuren ble det brukt Jotun DryTech Murmaling og til garasjedørene ble det malt med Drygolin Ultimat Vindu og Dør, som er blank og fin og står seg godt til den matte overflaten som OptiWhite etterlater seg.

I utendørs-fargekartet fra Jotun, får du forslag til konkrete anbefalinger om passende farger for staffasje, grunnmur og terrasse. Aldri har det vært enklere å gi huset en harmonisk helhet. Se det her.

Det viktige forarbeidet

Først var det nødvendig å gjøre en skikkelig jobb for å fjerne gammel, flasset maling og vaske veggene godt. Å gjøre et grundig forarbeid før du maler, er veldig viktig for et holdbart resultat.

Når du først legger tid, kroner og krefter i å male huset, er det synd om det bare holder i to år fordi du slurvet med å vaske – eller lot malingskrapen ligge i boden, selv om du egentlig burde rettet opp i flassende flater eller gamle solblærer.

Når huset først er malt, er det smart å legge inn vasking av hus som en del av vårrengjøringen hvert år. For gammel skitt sitter bedre enn ny skitt!

Gjør du denne maletabben? Det kan koste deg dyrt.

Jotun Optiwhite 1606 Klassisk Hvit

Huset ble malt med 9918 Klassisk Hvit til vegg og grunnmuren ble malt med Jotun DryTech Murmaling i fargen 1500 Grafittgrå til grunnmuren.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

  • Holder all mur pen lengst
  • Til alle typer mur/grunnmur/betong
  • Motvirker flassing
  • Skittavvisende

1500 Grafittgrå

Planlegging og utstyr er alfa og omega

Det er flere hensyn å ta ute, enn når du maler inne. Du kan fint vaske huset i regnvær, men for å male trenger du stabilt, godt vær. Det skal helst ikke være direkte sollys der du maler, så jobb deg rundt huset i takt med sola. Pass også på at det ikke er for fuktig i lufta, eller sent på kvelden, da kan du få skjolder av den fuktige kveldslufta.

Velg skikkelig maleverktøy og gjør deg klar for en skikkelig arbeidsøkt. – Så kan du nyte resultatet i mange år etterpå!

Slik finner du rett farge til huset

Husveggene er malt med OPTIMAL Optiwhite, som gir en varig hvitfarge, ekstra fin som bakgrunn for dekorative hageplanter.

Slik gjør du det:

Slik går du frem når du maler tidligere behandlet vegg.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…

JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

I Oslo har arkitekt Nils Joneid fra Cover arkitektverksted fargesatt et hus, med en av fargenyhetene fra årets DRYGOLIN-fargekart –…

Spørsmål og svar om linoljemaling

Med ujevne mellomrom dukker det opp diskusjoner rundt kvaliteten og egenskapene til linoljemaling sammenlignet med moderne malinger. I denne artikkelen…

Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

I årets nye fargekart fra DRYGOLIN finner du hele 5 fine fargenyheter. Bli bedre kjent med JOTUN 20188 Amber Red!…

Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Du trenger verken å male hele huset på nytt eller kjøpe nye hagemøbler – med litt maling og en ny…

Optimal – nå en del av DRYGOLIN-familien

År etter år, hjem etter hjem. Optimal har vært folkefavoritten og vår bestselger over 20 år. Nå blir malingen en…