Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

I årets nye fargekart fra DRYGOLIN finner du hele 5 fine fargenyheter. Bli bedre kjent med JOTUN 20188 Amber Red!

Bildet over: Vegg, vindu, dører og detaljer: JOTUN 20118 Amber Red. Trapp og terrasse: JOTUN 90002 Gråsvart. Grunnmur: JOTUN 20141 Gyldenrød Tegl. Gjerde: JOTUN 9073 Skimmergrå

Arkitekt Bjarte Sandal fra Smau Arkitektur har fargesatt et hus i Stavanger med en av fargenyhetene – JOTUN 20118 Amber Red. Sammen med utskifting av vinduer og dører, samt oppgradering av uteområdet – fremstår huset som helt nytt.

Arkitekt Bjarne Samdal foran huset malt i Amber Red

– Utgangspunktet for dette prosjektet var et kataloghus fra 60-tallet; et stramt og maskulint hus, med rene linjer. Nærmest et blankt ark som man kan kose seg med, sier arkitekt Bjarte Sandal.

En glimrende anledning til å gjøre noe nytt, med andre ord. I tett samarbeid med byggherren valgte han å fortelle en ny historie.

Ny farge – og varmere uttrykk

Med den rosa tonen JOTUN 20118 Amber Red på kledningen, gikk huset fra å være kaldt og stramt, til å bli et hus med et mye varmere og mykere uttrykk.

JOTUN 20118 Amber Red

Amber Red er en dempet, behagelig terrakottafarge. Fasader malt i varme fargetoner som 20118 Amber Red vil bringe en lun energi til nabolaget, ikke minst gjennom det nokså fargeløse vinterhalvåret i Skandinavia. Fargen passer godt til moderne arkitektur, og er spesielt fin om du velger vår supermatte eksteriørmaling.

Det handler om å finne de riktige fargene til de materialene man skal jobbe med – farger som harmonerer med huset, husets historie, husets omgivelser – og husets eiere.
Bjarte Sandal

Harmonerer med omgivelsene

Paletten man landet på tar opp teglen i naboprosjektene. Grunnmuren er faktisk malt i fargen JOTUN 20141 Gyldenrød Tegl. Over bygger huset med både vegger, vinduer og detaljer, malt i den nye eksteriørfargen fra JOTUN, 20118 Amber Red.

Amber Red harmonerer nydelig med omgivelsene

Klare og forfriskende fargekombinasjoner med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red.

Nydelig forankret farge, med supermatt utseende

Den totale paletten – med treverk, grunnmur, terrasse og gjerde – samler og demper uttrykket. Sandal jobber for å oppnå en god helhet og er ikke fullt så opptatt av enkeltelementene. Likevel var han opptatt av at kledningen, malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt – skulle få solistrollen. For 20118 Amber Red – med en supermatt finish – ble akkurat så lekker som han hadde tenkt seg.

Det supermatte utseendet er en unik forankring av fargen, og en nydelig kontrast mellom farge og glans, sier Sandal. Taket og andre detaljer er blanke, så nok en gang oppleves kontrasten mot den supermatte kledningen som svært gjennomtenkt og elegant.

Jeg jobber med sanserike rom – både inne og ute! Og det handler ikke bare om det vi ser – uterommene skal kjennes trygge – helst med treverk som et bærende element – sammen med gode farger – og omsluttende rik vegetasjon.
Bjarte Sandal

Jotun 20118 Amber Red

Tips: Før det endelige fargevalget ble tatt – så ble det prøvemalt på store prøver. Disse oppstrøkene ble testet i uterommet, gjennom hele dagen. Slik ser du hvordan farge oppfører seg ute – i et lys som er mer blått enn lyset vi eksponeres for inne. Da får du et fargevalg som er treffsikkert!

Jotun 20118 Amber Red

Slik så huset ut før

Ble du inspirert til å male huset – og kanskje til og med bytte farge?

Se vårt nye fargekart for inspirasjon og motivasjon!

Eller se flere artikler på vår eksteriørblogg.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…

JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

I Oslo har arkitekt Nils Joneid fra Cover arkitektverksted fargesatt et hus, med en av fargenyhetene fra årets DRYGOLIN-fargekart –…

Spørsmål og svar om linoljemaling

Med ujevne mellomrom dukker det opp diskusjoner rundt kvaliteten og egenskapene til linoljemaling sammenlignet med moderne malinger. I denne artikkelen…

Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Du trenger verken å male hele huset på nytt eller kjøpe nye hagemøbler – med litt maling og en ny…

Optimal – nå en del av DRYGOLIN-familien

År etter år, hjem etter hjem. Optimal har vært folkefavoritten og vår bestselger over 20 år. Nå blir malingen en…

Slik velger du riktig DRYGOLIN-maling

Skal du male ute? Velg kvalitet og holdbarhet. DRYGOLIN-serien består av eksepsjonelt gode produkter. Bli bedre kjent med dem, inkludert…