Psst! Du kan fortsatt male eller beise i høst

Psst! Du kan fortsatt male eller beise i høst

Du kan fortsatt beise i høst! Klare høstdager kan by på fine dager og muligheter til vedlikehold ute! – Du kan fortsatt male med DRYGOLIN Oljemaling, DRYGOLIN Oljedekkbeis og Trebitt Oljebeis; faktisk helt ned til 5 minusgrader. – Hytta på bildet er beiset med Trebitt Oljebeis 9052 Eksotisk Tre.

Klar for vinteren

Rakk du ikke å beise eller male som planlagt i vår eller sommer? Det er ennå ikke for sent – du kan fremdeles rekke det før vinteren kommer! Men du må være ekstra påpasselig med fuktigheten på denne årstiden.

JOTUN 0734 Brunsvart og Trebitt Terrassebeis Jotun 9074 Nordisk Tre

Godfølelsen: Gå vinteren i møte med nymalt eller beiset vegg!  Fargen på veggen er Jotun 0734 Brunsvart.

Mål fukt hvis du skal beise i høst

Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males, dekkbeises eller beises på høsten. For å sjekke fukten i underlaget bør du bruke en fuktmåler, som kan lånes hos de fleste malingsforhandlere. Kledningens fuktighet bør ikke være over 18 prosent når den males, og luftfuktigheten bør ikke komme over 80 prosent relativ luftfuktighet. Mål flere steder, gjerne på de mest utsatte delene av veggen, og sjekk også endeved.

Trebitt Røykgrå

Høst og malelyst i nydelige omgivelser: Her har hytteeierne valgt Trebitt Oljebeis i fargen 9075 Røykgrå, en dempet farge som lar høstfargene rundt få spille hovedrollen!

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

Sjekk værmeldingen

Det er viktig å være oppdatert på værmeldingen dersom du skal male eller beise utendørs nå. Værmeldingen bør sjekkes både med tanke på temperatur og fuktighet. Våre oljebaserte produkter DRYGOLIN Oljemaling, DRYGOLIN Oljedekkbeis og TREBITT Oljebeis kan brukes helt ned i 5 minusgrader. Husk at før det skal males eller beises, er det viktig at treverket er rent, fast og tørt.

TREBITT Oljebeis 9133 Stølsbrun

Høstens vakre fargesymfoni: Veggen er beiset med Trebitt Oljebeis i fargen 9133 Stølsbrun.

Les mer om Trebitt Oljebeis i vakre høstfarger.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

Avslutt tidlig på ettermiddagen

Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere, bruker maling, dekkbeis og beis lengre tid på å tørke. Derfor bør man helst gi seg i 15-16-tiden om man vil unngå dugg og dermed matte skjolder på den nymalte veggen. Et godt råd er å alltid male ved stigende temperatur i høstsesongen, og stanse arbeidet så snart temperaturen faller.

4252 Kjønnrøk Dempet

Høstlig solspill: 4252 Kjønnrøk Dempet er en dempet blåtone som oppleves grålig og dus utendørs.

 DRYGOLIN Oljemaling

DRYGOLIN Oljemaling

 • God beskyttelse mot svertesopp
 • Meget værbestandig

 DRYGOLIN OLJEDEKKBEIS

DRYGOLIN OLJEDEKKBEIS

 • God beskyttelse mot svertesopp
 • Meget værbestandig

Rengjøring før beising eller maling

God rengjøring er viktig før man begynner! Bruk gjerne regnværsdager til å vaske og rengjøre huset og overflatene som skal males. Det er lettere å vaske en allerede fuktet vegg eller terrasse. Men husk; en generell anbefaling er at det bør være minimum 5 plussgrader gjennom døgnet, for du skal ikke tilføre vann mens det er frost. Det bør heller ikke gå for lang tid mellom rengjøring og selve malerjobben.

Før maling eller beising benyttes JOTUN 3-i-1 Kraftvask og Soppfjerner. (For årlig husvask benyttes JOTUN 2-i-1 Husvask og Soppfjerner). Husk at idet man begynner å male, skal underlaget være rent, fast og tørt! Jotun Visir Oljegrunning Klar anbefales som grunning av bart treverk i den kalde årstiden, og kan, som DRYGOLIN Oljemaling, DRYGOLIN Oljedekkbeis Og TREBITT Oljebeis brukes ned til 5 minusgrader.

Det er viktig med husvask.

Se tips til hvordan rengjøre her.

God høst!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Slik gjør du vedlikehold med terrassebeis!

Gjør du vedlikehold av den gamle trappen med terrassebeis, sparer du mange penger.  Se tipsene våre til hvordan du vedlikeholder…

Sommerhytta til Lise og Lars utendørs

Sommerhytta 2022: Les alt om uterommet på hytta til Lise og Lars. – Hytta ble beiset med TREBITT Oljebeis 9054…

Uterommet på hytta til Lina og Eldan

Uterommet på hytta til Lina og Eldan. Hytta ble beiset med Trebitt Oljebeis 0683 Sotgrå.  Gjennom 10 uker av «Sommerhytta»…

Slik ble Sommerhytta til Sara og Ibrahim utendørs

Sommerhytta til Sara og Ibrahim fikk en kjempekoselig uteplass og lekker lounge! Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun Gjennom 10 uker…

Lag en koselig uteplass for store og små

Hyggelig uteplass for barna! – Med enkle grep er barnebordet frisket opp i fargen Jotun 1910 Mørk Ørkensand. Dust og…

Populært med grå og sorte hus

Grå og sorte hus er populært, – og det blir ekstra lekkert med en avdempet, silkematt glans – som her…