Nytt Drygolin-fargekart fra Jotun

Nytt Drygolin-fargekart fra Jotun

Bli med oss og fargesett hele huset med Jotuns nye DRYGOLIN fargekart. Hele 72 vakre og tidløse eksteriørfarger presenteres med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset – slik er du sikret et helhetlig fargeuttrykk!

Bildet over: Med Drygolin Color Expert får rødfargen en ekstrem holdbarhet og silkematt glans. Vegg: Jotun 2746 Mørk Rubin, takutspring er malt i fargen Jotun 1378 Kontur. Murvegg: Jotun 1491 Slipesten og terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå.

Sikrer helhetlig fargesetting utendørs

Våre dyktige fargeeksperter jobber med farger hver eneste dag. Nye farger designes og utvikles, samtidig som vi erfarer viktigheten av å ta vare på de tidløse utefargene som aldri går av moten.

Det nye DRYGOLIN-fargekartet inneholder tidløse og inspirerende husfarger fra Jotuns rikholdige fargesortiment. Alle fargene presenteres sammen med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset, inkludert grunnmuren, terrassen, dører, staffasje og andre detaljer.

Hus malt med Jotun Stockholmsgrønn

Her har skjærgårdsvillaen har fått fargen Jotun 7653 Stockholmsgrønn. Velger du DRYGOLIN Nordic Extreme får du vår overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Detaljer får samme overlegne beskyttelse og blir ekstra vakre med en blankere finish hvis spesialmalingen DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør benyttes. Fargen på detaljene på bildet er Jotun 1024 Tidløs.

Sju harmoniske fargepaletter

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du våre mest populære farger utendørs – med forslag til gode fargekombinasjoner fra våre dedikerte fargeeksperter. Anbefalingene gir en harmonisk fremtoning, uansett hvilken farge – eller glansgrad – du foretrekker. En vakker og personlig fargepalett, i kombinasjon med høykvalitetsprodukter, garanterer et varig vakkert hus som du og familien kan glede dere over lenge.

Jotun Egghvit husmaling

Huset er malt med Jotun 1001 Egghvit, og døra har fått fargen Jotun 9938 Dempet Sort. Terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i 9073 Shimmergrå. Med en supermatt maling får du et dempet og rolig uterom, og du unngår gjenskinn fra hvite hus på de fine soldagene. Maler du med vår nyhet DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt oppår du denne effekten.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Slik bruker du fargekartet

Det nye DRYGOLIN fargekartet er utviklet for å gjøre helhetlig fargesetting enklere. Din fargepalett velges basert på fire steg:

 1. Du velger din hovedfarge.
 2. Alle hovedfarger har to anbefalte staffasjefarger.
 3. Alle hovedfarger har én anbefalt farge til grunnmur. Nummeret det henvises til, finner du igjen under grunnmursfargene helt til høyre i kartet.
 4. Alle hovedfarger har én anbefalt terrassebeisfarge. Fargene kan du se nærmere på i fargekartet til TREBITT terrassebeis.

Det nye DRYGOLIN-fargekartet fra Jotun finner du her.

En vakker og personlig fargepalett, i kombinasjon med høykvalitetsprodukter, gir et varig vakkert hus som du og familien kan glede dere over lenge.

Kvinne bærer barn på uteplass foran hvitmalt hus.

Hus malt i hvitnyansen Jotun 1624 Letthet. Steget ned fra dobbeltdøren er beiset med TREBITT Terrassebeis 9072 Naturgrå. Vi anbefaler vår mest robuste maling DRYGOLIN Nordic Extreme.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller

Hvordan velge hovedfarge til huset?

Å male huset utvendig, er en stor og omfattende prosess. Med høykvalitetsprodukter fra DRYGOLIN, som sikrer maksimal beskyttelse og ekstrem fargeholdbarhet, går det heldigvis lang tid mellom hver gang du må hente frem malepenselen.

Å velge hovedfarge på huset er ikke et enkelt valg i seg selv, men det er noen huskeregler som kan sikre at avgjørelsen blir litt enklere:

– Lyse boliger fremstår større enn mørke. Dersom du har et stort og ruvende hus, kan du med fordel velge deg en mørkere hovedfarge, forteller fargesjef i Jotun, Birgit Torkildsby.

– Husk også at hvite hus danner en stor kontrast til naturlige omgivelser og vegetasjon. De lyse, kritthvite tonene gjør seg derfor best i åpent landskap.

Inngangsparti malt med Jotun Kjønnrøk dempet

Store, ruvende hus trives godt med et mørkere fargevalg. Her er veggen malt i Jotun 4252 Kjønnrøk Dempet. Med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt blir fargen ekstra elegant og dempet. Døren, som er malt i Jotun 4477 Deco Blue, har fått en høyere glansgrad med spesialmalingen DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør, og bidrar til å skape en elegant kontrast.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende
 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Glansgraden påvirker fargeopplevelsen

Valg av glansgrad har mye å si for fargeopplevelsen, også utendørs. Alle Jotuns hovedfarger er tilgjengelig i tre glansgrader: silkematt, supermatt og oljeglans.

Jotun Mørk Rubin

Nydelige Jotun 2746 Mørk Rubin på veggen. På terrassen er det beiset med TREBITT Naturlig Sølvgrå. En vakker kombinasjon! Velger du DRYGOLIN Power Clean får du et vakkert, avdempet og silkematt uttrykk.

For de som ønsker en supermatt overflate helt uten gjenskinn er nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt løsningen.

– Farger som rødt, gult og grønt vil få et oppsving med supermatt finish, da disse vil få et mer dempet og delikat uttrykk, og på den måten bli et alternativ for enda flere.

–  Mange vil nok også vurdere en supermatt finish på sitt hvite hus, da dette vil forvandle uterommets uttrykk, og eksempelvis gi mindre gjenskinn fra solen og bidra til en mykere fargeopplevelse, forklarer Torkildsby. I tillegg gir det noen fantastiske muligheter til å virkelig kunne modellere uttrykket på husets fasade, ved å male de store veggflatene med supermatt maling i kombinasjon med blank og glansfull maling på listverket rundt vinduer og dører, sier Torkildsby entusiastisk.

Hus malt med Jotun

Deilige pastellkombinasjoner sikrer et unikt og personlig utseende! Denne lekre villaen har blitt fargesatt med Jotun 7653 Stockholmsgrønn. Den gule døren, i Jotun 1908 Sisal, er en spennende detalj som komplementerer den grønne fasaden. Detaljer er malt i fargen Jotun 1024 Tidløs.

 DRYGOLIN Power Clean

DRYGOLIN Power Clean

 • Selvrensende teknologi – minimalt skittopptak
 • Svært langvarig beskyttelse
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

Husk detaljene

For at huset skal harmonere, er det viktig at alle husets detaljer passer inn med både stil og hovedfarge. En god aksentfarge tilfører uterommet det lille ekstra – samtidig som det komplementerer hovedfargen.

Utemøbler og inngangsdør er fine eksempler på detaljer hvor du kan tilføre farger du ellers ikke vil vurdere på en hel fasade. Slik kan du gjøre uteområdet mer personlig, innbydende og interessant!

En god aksentfarge tilfører uterommet det lille ekstra – samtidig som det komplementerer hovedfargen.

Grunnmuren løfter helhetsinntrykket

Mange av oss glemmer ofte grunnmuren når huset skal fargesettes – selv om den utgjør en viktig del av husets helhetsinntrykk. Grunnmuren danner en bro mellom husets hovedfarge og grunnen den står på, det er derfor viktig at du velger en grunnmursfarge som spiller på lag med både omgivelsene og husets hovedfarge.

Mur malt med Jotun 1931 Kokos

Mange velger hvitt til grunnmuren, men dette skaper en sterk og noe uheldig kontrast mellom huset og grunnen det står på. En dempet, beige grunnmur vil skape et mykere og mer harmonisk utseende. Denne grunnmuren er malt i Jotun 1491 Slipesten, som passer perfekt til de fleste fasader.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling – holder all mur pen lengst
 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Jotun har utviklet en rekke vakre farger spesielt for grunnmuren. I fargekartet kommer alle hovedfarger med én anbefalt grunnmursfarge – slik får du det perfekte resultatet med våre varig vakre eksteriørfarger.

Terrassebeis som fornyer og beskytter

Terrassen bør alltid beises i en farge som harmonerer godt med hovedfargen. I fargekartet har alle hovedfarger fått én anbefalt terrassebeisfarge for å gjøre valget enklere. De flotte beisfargene vil ikke bare fornye uttrykket, men også beskytte treverket!

Det er enkelt å skifte farge på terrassen med TREBITT Terrassebeisfjerner – se her hvordan du gjør det.

Benk foran vegg malt med 12136 Gentle Yellow fra Jotun.

Sommerglede og lave skuldre. Lune fargetoner gir uterommet en avslappet stil og behagelig stemning – her er det godt å være! Vegg: Jotun 12136 Gentle Yellow. Terrasse: Trebitt Terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

Jotun Natural Beige

Elegant med Supermatt finish. Vegg: Jotun 1141 Natural Beige. Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun. Vindu og dør: Jotun 1376 Frostrøyk.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Jotuns fargetrygghet

Alle Jotuns eksteriørprodukter er utviklet, testet under ekstreme forhold og produsert i Norge. Når du velger et produkt fra Jotun, kan du være trygg på at du får en varig vakker farge og at huset får den aller beste beskyttelsen!

Se vårt nye fargekart her.

Lykke til med de gode fargevalgene – og husk at du kan spørre våre fargerådgivere hvis du trenger hjelp.

Les mer om vårens nyhet fra Jotun – supermatt husmaling!

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…