Når kan jeg male?

Når kan jeg male?

Våren – perfekt tid til forskjønning og oppgradering ute! Veggen har fått et nytt strøk med DRYGOLIN Nordic Extreme, og terrassen er beiset i fargen Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå.

Ulike faktorer

Vi får ofte spørsmål om hvor tidlig man kan male eller beise ute. Det er en rekke ulike værfaktorer som spiller inn på når du kan male – eller viktigst; når du IKKE bør male. Selv om våre produkter har ulike egenskaper i så måte, er det greit å vite om følgende grunnregler:

 1. TEMPERATUR: Det må være minimum 5 varmegrader i luften gjennom døgnet før vanntynnbare produkter som DRYGOLIN Nordic Extreme, DRYGOLIN Ultimat, DRYGOLIN Pluss og Optimal kan benyttes. Man kan imidlertid male med løsemiddeltynnede produkter som DRYGOLIN Oljemaling eller DRYGOLIN Oljedekkbeis helt ned i 5 minusgrader!
 2. FUKT: Flaten som skal males må være ren, fast og tørr. Treets fuktighetsgrad skal ikke være høyere enn 18%. Hvis du vil være sikker, har mange malingsforhandlere en fuktmåler du kan låne.
 3. REGN: Følg med på værmeldingen slik at det ikke begynner å regne mens du maler, eller rett etter at du har malt. Om det skulle komme regn mens du holder på, bør du henge opp en presenning eller dekke til på annet vis.
 4. SOL: Unngå å male i direkte sollys, spesielt om sommeren. Overflaten er da ofte veldig varm, og malingen tørker for raskt slik at den ikke rekker å feste seg skikkelig til overflaten.
 5. DUGG: Er det risiko for frost eller dugg i løpet av natten, bør du avslutte malingen i god tid slik at malingen rekker å tørke skikkelig før temperaturen synker.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Oljemaling

DRYGOLIN Oljemaling

 • God beskyttelse mot svertesopp
 • Meget værbestandig

Jotun 8413 Herregårdsgrønn

Mange grønne nyanser fungerer godt utendørs! Dette huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør 10416 Perlehvit, grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 1402 Canvas (foto: Trivselshus).

Våren – perfekt tid for vask, grunnarbeid og maling

Bruk gjerne regnværsdager til å vaske og rengjøre huset og flatene som skal males! Det er lettere å vaske en allerede fuktet vegg eller terrasse. Men husk; en generell anbefaling er å vente til det er minimum 5 plussgrader gjennom døgnet, for du skal ikke tilføre vann mens det fortsatt er frost. Det bør heller ikke gå for lang tid mellom rengjøring og selve malerjobben. Våren har generelt færre duggnetter enn sommer og høst, noe som minimerer sjansen for duggskjolder på din vakre, nymalte vegg.

TREBITT-Terrassebeis-90028-SKYGGEBRUN

Gå sommeren i møte med nybeiset terrasse! Her matcher terrassegulvet utemøblene perfekt. Gulvet er beiset i Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun.

Rengjøring før beising eller maling

Man kan fint begynne med grunnarbeider i flere deler av landet vårt nå! God rengjøring er viktig før man begynner. Om våren kan det i visse perioder være en del pollen, og dette bør vaskes vekk før man beiser eller maler. Før maling benyttes JOTUN Kraftvask 2i1 Kraftvask og Soppfjerner (for årlig husvask benyttes JOTUN 2i1 Husvask og Soppfjerner). Husk at idet man begynner å male, skal underlaget være rent, fast og tørt! Visir Oljegrunning Klar anbefales som grunning av bart treverk i den kalde årstiden, og kan som DRYGOLIN Oljemaling brukes ned til 5 minusgrader.

Se tips til hvordan du rengjør her.

Jotun kraftvask

Vakker og holdbar terrasse

Vi anbefaler TREBITT Terrassebeis for en vakker og holdbar terrasse! Klimaet er i endring, og mange huseiere opplever utfordringer med økt algevekst og ustabilt vær når man skal behandle terrassen. TREBITT Terrassebeis har unik effekt mot grønske, og tåler regn allerede en times tid etter påføring. TREBITT Terrassebeis gir lang holdbarhet i ett strøk, og produktet kan påføres når det er 5 plussgrader i luften gjennom døgnet. Som ved maling ellers er det viktig med en nylig rengjort overflate før du beiser. Til dette brukes JOTUN Kraftvask 2i1 Kraftvask og Soppfjerner. Ønsker du helt ny farge på terrassen, benyttes TREBITT Terrassebeisfjerner før beising. Dette er et kraftig rensemiddel som renser, fjerner gammel olje eller terrassebeis og lysner trykkimpregnert treverk. Dermed er det enkelt å skifte farge!

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Drygolin-4252-Kjonnrøk-Dempet

Ny farge på terrassen kan gjøre underverker for uteområdet! Her har den koselige hytta på Hvaler fått et strammere uttrykk med kontrastfarge på terrassen, som er beiset med TREBITT Terrassebeis 90002 Gråsvart. Uttrykket blir mer moderne, samtidig som fargen står fint til de naturlige omgivelsene. Veggen er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 4252 Kjønnrøk Dempet – en dempet blåtone som oppleves både grålig og dus utendørs.

Se hvordan du kan skifte farge på terrassen her.

TREBITT-Terrassebeis-90028-SKYGGEBRUN

Leter du etter den perfekte bruntonen til terrassen? TREBITT Terrassebeis 90028 Skyggebrun er en lekker, ny farge!

God malerlyst nå! Så kan du nyte hele sommeren i vakre uteomgivelser.

Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Forny utebenken på 1 – 2 – 3

Forny uterommet med helhetlig og god fargesetting! Det er lett å drømme seg bort til fjerne himmelstrøk når vi ser…

Nye dekorfarger som tilfører det lille (store) ekstra

Virkningsfull forvandling med dekorfarger! Se hvor stor forskjell det er på inngangspartiet når man går for et helhetlig fargevalg, der…

Blå nyanser – dempet og delikat

Rolig og naturlig fargemiks: Møbler i tre står ekstra godt fram med en dempet blå farge som bakteppe. Her er…

Grønnfarger i forfriskende harmoni

Behagelig ton-i-ton: Nydelige, duse grønnfarger som spiller godt sammen. Veggen er malt med vår nye silkematte Drygolin Color Expert i…

MUTED YELLOW – NY OG DELIKAT OKERFARGE

Ny og behagelig: Jotun 10168 Muted Yellow er som navnet sier; dempet og ny okerfarge.  En ny og nydelig versjon…

Silkematt Drygolin-nyhet

Kjærkommen Drygolin-nyhet: Med silkematt, dempet glans har du nå større mulighet enn noen gang til å sette ditt personlige preg…