Hva betyr glansgrad for utendørsmaling?

Hva betyr glansgrad for utendørsmaling?

Supermatt, silkematt eller oljeglans? Glansgraden har mye å si for hvordan fargen oppleves, også på utendørsmaling.

Med ledende produkter fra DRYGOLIN Nordic Extreme-serien, kan du fritt velge glansgrad uten å gå på akkord med holdbarhet og kvalitet!

Høy, middels eller lav glansgrad?

Valg av glansgrad, vil ha stor innvirkning på fargevalget og husets helhetlige uttrykk.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Supermatt Extreme-teknologi – holder lengst!
 • Vakkert, supermatt utseende
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

– Farger fremstår gjerne mer intense med en høy glansgrad, og mer dempet med et helmatt uttrykk. Det er lite som er «rett eller galt» innen glans, det viktigste er at du velger en glansgrad du er fortrolig med og som passer godt inn i husets omgivelser, forteller Birgit Torkildsby, ny regional fargesjef i Jotun.

Supermatt fargeopplevelse med maksimal beskyttelse

Nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet. Den supermatte glansgraden gir en dempet fremtoning som svarer til de store trendbevegelsene innen moderne arkitektur, men passer også godt på mer tradisjonelle boliger.

– Matte glansgrader er svært utbredt innen interiør, så det er ikke overraskende at mange nå ønsker dette til husets fasade. Den nye glansgraden «supermatt» vil gi et utseende som oppfattes som både eksklusivt og moderne, forteller fargesjefen.

Supermatt fasade med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Et supermatt fargeuttrykk har lenge vært populært innen interiør. Nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt sikrer at du nå kan få en eksklusiv og supermatt fargeopplevelse, også på husets utside. På bildet: Veggen er malt med Jotun 7053 Lærdal. Sittebenken er malt med Jotun 7653 Stockholmsgrønn, mens terrassegulvet er beiset i Jotun 90028 Skyggebrun.

– En matt maling reflekterer ikke lyset tilbake til omgivelsene, og resultatet er at du får den beste og mest naturlige gjengivelsen av fargen du har valgt, forteller fargesjefen. – I tillegg gir det noen fantastiske muligheter til å virkelig kunne modellere uttrykket på husets fasade, ved å male de store veggflatene med supermatt maling i kombinasjon med blank og glansfull maling på listverket rundt vinduer og dører, sier hun entusiastisk.

Les mer om den supermatte nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt her.

En supermatt glansgrad skaper et eksklusivt og moderne fargeuttrykk. Glansgraden vil fungere godt til både moderne arkitektur og mer tradisjonelle boliger. Vegg: Jotun 0394 Varmgrå. Detaljer og utspring: Jotun 1352 Form. Grunnmur: Jotun 10429 Diskret.

Matt maling demper ujevnheter bedre enn blankere maling.

Lun, silkematt fargeopplevelse

For deg som ønsker et mykere, mer diskret uttrykk, bør du velge en silkematt glansgrad med DRYGOLIN Color Expert. Denne malingen gir ekstrem fargeholdbarhet, suveren fargegjengivelse og langvarig beskyttelse. Da blir det enkelt å oppnå et vakkert, avdempet og silkematt utseende som du kan glede deg over lenge.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

Ekstrem fargeholdbarhet
 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

Jotun Mørk Rubin husmaling

Kulørte farger, som rødtoner, gjør seg ofte godt i en silkematt glansgrad. Da får de rikt, elegant og dypt fargeuttrykk. Vegg: Jotun 2746 Mørk rubin. Pergola: Jotun 1378 Kontur. Terrasse: Trebitt 90029 Naturlig sølvgrå.

– En silkematt glansgrad skaper et lunere og mykere uttrykk. Silkematt maling demper også ujevnheter bedre enn det blank maling gjør – og er derfor takknemlig å bruke for å komme litt enklere frem til et vakkert sluttresultat. Det er et godt tips å merke seg, spesielt om du skal male en panelvegg som har noen ujevnheter, sier Torkildsby.

Stockholmsgrønn fra Jotun.

Lyse pastelltoner er nydelige i en silkematt glansgrad. Jotun 7653 Stockholmsgrønn er inspirert av de gamle og ærverdige villaene i Djurgården, Stockholm. Disse villaene hadde gjerne diskret staffasje i hvitt – slik som her med Jotun 1024 Tidløs. Den gule døren, i Jotun 1908 Sisal, fullfører det tidløse, silkematte uttrykket.

En glansfull, nymalt fargeopplevelse med oljeglans

– En høyere glansgrad vil skape det klassiske skinnende uttrykket som mange gjerne forbinder med nymalte hus. En blankere maling egner seg ofte godt på glatte, jevne flater. Dører eller lister er også gode eksempler på flater som er lekre i en høy glansgrad. For et varig og perfekt resultat, vil du aldri angre på at du har vært nøye med grunnarbeidet, tipser fargesjefen.

Jotun Letthet

Dempede, lyse nyanser vil få et mer klassisk «nymalt» utseende med DRYGOLIN Nordic Extreme Oljeglans. Vegg og vindu er malt i JOTUN 1624 Letthet, trappen er beiset med JOTUN 9072 Naturgrå.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme – holder lengst!
 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

DRYGOLIN Nordic Extreme Oljeglans skaper det perfekte, glansfulle uttrykket som mange drømmer om. Det blir verken for mye eller for lite – men akkurat nok glans til at detaljer blir fremhevet på en vakker måte.

Jo høyere glansgrad på malingen, desto mer reflekteres lyset!

Maksimal beskyttelse uansett glansgrad

DRYGOLIN Nordic Extreme med unik Extreme-teknologi er Jotuns beste utendørsmaling noensinne. Nå er denne teknologien også tilgjengelig i en supermatt kvalitet. Det betyr at du fritt kan velge glansgrad uten å gå på akkord med kvalitet. Fasaden vil uansett ha overlegen beskyttelse mot skadelige UV-stråler fra stekende sommersol, tåle kulde og snø, og motstå stiv kuling og piskende regn. Med høykvalitetsmaling fra DRYGOLIN Nordic Extreme blir det ekstra lenge til neste gang du trenger å male – en bærekraftig investering for både huset og miljøet.

Her finner du det siste fargekartet fra DRYGOLIN – med 72 tidløse farger til ditt hus.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Helmatt hytte på eventyrlige Randøy

I denne episden går turen til Randøy, rett utenfor Stavanger. Her ligger det ei hytte med en litt uvanlig fasong….

Ferdigmalt kledning gir ekstrem beskyttelse

Med ferdigmalt kledning malt med DRYGOLIN Nordic Extreme kan du være sikker på at hytta di har ekstrem beskyttelse for…

Hvaler-hytta får som fortjent

På denne Hvaler-hytta må det gjøres en skikkelig oppgradering både inne og ute. Eventyrlig-gutta tar selvsagt oppdraget, og forvandler denne…

Slik fargesetter du hele huset

Fargesetter du huset med omhu, skaper du et harmonisk helhetsinntrykk! Husfasaden er malt i fargen Jotun 7653 Stockholmsgrønn, detaljer malt…

Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Her er det herlig å være! Vi besøker Anna Gouteva sitt nymalte sorte hus, som har fått fargen Jotun 9938…

Dette må du huske på når du skal male huset

Har malingen begynt å falme? Eller kanskje du bare vil friske opp huset med en ny farge? Her får du…