Fargeråd for tidløse og vakre murhus

Fargeråd for tidløse og vakre murhus

Vi har lansert vårt nye fargekart med hele 52 harmoniske og tidløse eksteriørfarger til murhus. Men hvordan finner du det beste resultatet når det er så mye vakkert å velge mellom?

Personlig fargepalett

Hjemmet vårt er noe av det viktigste vi har. Nettopp derfor er det viktig at du følger din personlige smak, og at du benytter en fargepalett som passer for deg og husets omgivelser. Den riktige fargekombinasjon vil gi huset en harmonisk helhet som du kan glede deg over lenge.

Vi vil inspirere deg til å tenke litt nytt. Derfor har vi satt sammen fire ulike stileksempler til samme murhus. Hvilken fargekombinasjon får hjertet ditt til å banke litt ekstra fort?

Stramt og moderne uttrykk med gråtoner

De av oss som foretrekker en mer moderne arkitektonisk stil, slik som gjerne er vanlig med nyoppførte murhus, kan med fordel benytte seg av kjøligere kulører, særlig i grått. Dette skaper et rent, stramt og moderne helhetsinntrykk.

For et vakkert og tidløst murhus, anbefaler vi JOTUN MUR 1973 ANTIKKGRÅ. Dette er en av våre mest populære gråtoner for utendørsbruk her i Norge – og det med god grunn! Selv om denne kuløren i utgangspunktet befinner seg i den lyse delen av fargespekteret, så er den akkurat mørk nok til å skape en elegant kontrast til de hvite detaljene på vinduer og dører.

Her er mulighetene for fargesetting mange, men i vårt nyeste fargekart for murhus anbefaler vi at tidløse Antikkgrå kombineres med:

 • Staffasje: JOTUN 1001 EGGHVIT eller 1391 LYS ANTIKKGRÅ
 • Grunnmur: JOTUN DryTech MUR 1024 TIDLØS.

Men ikke glem terrassen! Til et hus malt med JOTUN DryTech MUR 1973 ANTIKKGRÅ, vil TREBITT Terrassebeis 90029 NATURLIG SØLVGRÅ være et godt valg. Da oppnår du et helhetlig og harmonisk uttrykk som du kan glede deg over lenge.

Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå

Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå

Finn våre beste fargetips til grunnmuren.

Skap kontraster med hvite toner

Hvitt har lenge vært en av de mest populære husfargene her i Norge, og det er den perfekte fargetonen om du ønsker en elegant stil med et mer eksklusivt preg.

For deg som ønsker en mer dempet hvitfarge, anbefaler vi favoritten JOTUN MUR 1402 CANVAS. Dette er en diskret og svakt gulaktig tone som skaper et elegant, men samtidig mykt uttrykk. Denne kuløren kombineres best med:

 • Staffasje: JOTUN 1016 BLEK SAND eller 1284 SVOLVÆR
 • Grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 1491 SLIPESTEN
 • Terrassebeis: TREBITT 90028 SKYGGEBRUN

 

Terrassetrender 2019

Trebitt Terrassebeis 90028 SKYGGEBRUN

En svakt gulaktig tone anbefales for å mykne opp husets fremtoning. Kritthvite hus oppfattes ofte som dominerende i omgivelsene, ettersom det skaper en skarp kontrast til grunnen det står på og naturen rundt.

Det er verdt å merke seg at hvite hus krever mer vedlikehold og oppmerksomhet enn mange andre eksteriørfarger. Dette er fordi smuss og annen skitt ofte blir mer synlige på de hvite flatene. Heldigvis har vi utviklet JOTUN DryTech Murmaling. Den avanserte membranteknologien gjør malingen både vannavisende og skittavvisende. DryTech er også regnsikker etter kun 1 time, slik at du slipper å bekymre deg for at en fuktig sommer skal sette en stopper for malejobben!

Se vårt nye fargekart for murhus og grunnmur!

Oppnå et varmt og lunt inntrykk med brunt

Bruntoner til huset øker stadig i popularitet her i Norge. Vi har lenge sett de både på fjellet og i mer landlige omgivelser, men nå har de brune husene også gjort sitt inntog i mer urbane strøk.

Et brunt murhus vil fremstå som både diskret og lunt – aldri prangende – og det passer godt inn i mange ulike omgivelser og nabolag. Vi anbefaler alltid at du velger interiørfarger som spiller på lag med naturen – og med bruntoner skaper du enkelt en myk og vakker overgang til vegetasjonen i hagen.

Vi har fått øynene opp for JOTUN MUR 20138 DEMPET RØDBRUN. Dette er en varm og rik brunfarge som passer godt til de aller fleste typer murhus. Den rødlige, litt brente undertonen sørger for at huset ditt får et varmt, lunt og innbydende uttrykk. For å skape en varig vakker og harmonisk fargekombinasjon, anbefaler vi at du kombinerer med følgende kulører:

 • Staffasje: JOTUN 1284 SVOLVÆR eller 0546 VIKA
 • Grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 11130 SHADE
 • Terrassebeis: TREBITT 90028 SKYGGEBRUN
JOTUN MUR 20138 Dempet Rødbrun.JOTUN 1284 Svolvær.JOTUN MUR 11130 Shade.

Male murhus? Dette må du tenke på først!

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Skill deg ut med varme okertoner

Vi nordmenn har blitt flinkere til å bruke mer farger. Selv om det skal sies at nabolagene våre aldri helt vil minne om de fargesprakende smågatene i sydligere strøk, så er vi likevel blitt litt mer vågale i kulørvalgene våre.

Et relativt trygt, men spennende fargevalg er okergult. Oker har lange tradisjoner her i Norge, og denne tonen har blitt benyttet på alt fra rorbuer til bondegårder i årenes løp.

JOTUN MUR 1909 Kalkoker

De som ønsker en dempet, men likevel varm oker til murhuset, bør velge JOTUN MUR 1909 KALKOKER. Dette er en lun tone som passer godt inn i de aller fleste omgivelser. For et helhetlig resultat bør 1909 KALKOKER kombineres med:

 • Staffasje: JOTUN 10292 GJENSKINN eller 1392 GUL ANTIKK
 • Grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 1901 MARMOR
 • Terrassebeis: TREBITT 90028 Skyggebrun

Fargevalg er spennende, og vi oppfordrer deg til å prøve en av våre varig vakre fargetoner neste gang du maler huset. Du finner alle våre 52 beste eksteriørfarger til murhus i det nyeste fargekartet «Tidløse Murfarger for murhus og grunnmur».

Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Forny utebenken på 1 – 2 – 3

Forny uterommet med helhetlig og god fargesetting! Det er lett å drømme seg bort til fjerne himmelstrøk når vi ser…

Nye dekorfarger som tilfører det lille (store) ekstra

Virkningsfull forvandling med dekorfarger! Se hvor stor forskjell det er på inngangspartiet når man går for et helhetlig fargevalg, der…

Blå nyanser – dempet og delikat

Rolig og naturlig fargemiks: Møbler i tre står ekstra godt fram med en dempet blå farge som bakteppe. Her er…

Grønnfarger i forfriskende harmoni

Behagelig ton-i-ton: Nydelige, duse grønnfarger som spiller godt sammen. Veggen er malt med vår nye silkematte Drygolin Color Expert i…

MUTED YELLOW – NY OG DELIKAT OKERFARGE

Ny og behagelig: Jotun 10168 Muted Yellow er som navnet sier; dempet og ny okerfarge.  En ny og nydelig versjon…

Silkematt Drygolin-nyhet

Kjærkommen Drygolin-nyhet: Med silkematt, dempet glans har du nå større mulighet enn noen gang til å sette ditt personlige preg…