Derfor bør du velge kvalitet når du velger husmaling

Derfor bør du velge kvalitet når du velger husmaling

Riktig valg av maling kan spare deg mye tid, og sikre at hjemmet ditt er godt beskyttet lenge. Her får du ekspertens beste råd når du skal velge husmaling.

Bildet over er malt i fargen Jotun 1624 Letthet. Velger du DRYGOLIN Nordic Extreme Oljeglans får du samme resultat – og et resultat som varer år etter år. Til detaljene anbefaler vi DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller
 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Maling er ikke bare maling. Før du går til innkjøp av utendørsmaling til huset ditt, er det noen ting du bør tenke på som kan spare deg både tid, bekymringer og penger.

Husmalingens viktigste oppgave å beskytte og bevare treverket mot vær og vind. I tillegg setter de fleste huseiere pris på at det nymalte utseende varer lengst mulig. For la oss være ærlige, det er lite som slår synet av et nymalt og rent hus.

Ekspertens beste råd ved valg av husmaling

For å gjøre deg litt klokere kommer her noen tips fra Rolf Henning Haldorsen. Han er Teknisk Service-ingeniør og har over 20 års erfaring fra faget. Med bakgrunn fra laboratoriet hos Jotun har han god kunnskap om hva som skiller en god maling fra en dårlig.

Rolf Henning Haldorsen profil. Ekspert på maling Jotun.

Rolf Henning Haldorsen er en av Jotuns malingseksperter med over 20 års erfaring.

– Det første du bør tenke på er å huske på hvor du bor. Klimaet i Norge er veldig variert, og kan by på forskjellige værutfordringer. Malingens viktigste jobb er å beskytte treverket på huset. Kledningens levetid spenner gjerne fra 40 til 60 år, og med en god maling og riktig vedlikehold kan du forlenge levetiden enda mer, sier Haldorsen.

Les også: 5 grunner til å ta vare på husets kledning

Velg maling som beskytter huset

Norge er et land med mye vær. Vi får alt fra stekende sol, kraftig vind og mye regn, noe som kan være røft for husveggen. I tillegg melder flere kilder om økende ekstremvær fremover. Det bør derfor ikke være tilfeldig hvilken maling du velger.

Kråkenes Fyr i stor bølge. Malt med Drygolin Nordic Extreme.

Det ser kanskje ikke helt slik ut hjemme hos deg, men DRYGOLIN Nordic Extreme er utviklet til å tåle ekstremvær, herunder også skiftende vær som vi har mye av i Norge.

Riktig valg av maling og godt vedlikehold lønner seg ikke bare for deg, men miljøet vil også få glede over at vi tar vare på det vi har!

Du får det siste innen malingsteknologi

– DRYGOLIN-serien vår er utviklet, testet og finpusset i over 75 år. Vi kan garantere at du får maling med det siste innen teknologi, laget for norske forhold. Serien inneholder produkter fra tradisjonell oljemaling til patentsøkt teknologi, som i DRYGOLIN Nordic Extreme-produktene, som skal tåle ekstremvær, forteller Haldorsen.

En god maling kan dermed være svært effektiv mot utfordringer som fukt, råte, UV-stråler og soppangrep, og gi langvarig beskyttelse.

Gult hus malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Huset ditt fortjener den beste beskyttelsen, det er tross alt antakeligvis det dyreste du eier. Med en god maling er huset mindre utsatt for råte og andre skader, og du slipper samtidig å male huset så ofte. Dette huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen Jotun 1124 Skagengul.

– En ødelagt kledning er dyrt å skifte ut. Ikke minst lever vi i en tid hvor vi må spare på de ressursene vi har. Riktig valg av maling og godt vedlikehold lønner seg ikke bare for deg, men miljøet vil også få glede over at vi tar vare på det vi har, sier Haldorsen.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller
 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Jotuns desidert beste utendørsmaling, som er utviklet, produsert og testet i Norge for nordiske forhold. Produktets sammensetning sikrer god beskyttelse mot UV-stråler, vanninntrenging og gir god glans- og fargeholdbarhet. Produktet er selvrensende og bidrar til å hindre at skitt og sopp fester seg til husveggen.

Se alle våre utendsørsmalinger her.

Nymalt utseende som varer

Et annet aspekt å tenke på er det estetiske. De fleste huseiere setter pris på et hjem som ser nymalt og rent ut i lang tid, slik at man slipper å gå igjennom den krevende jobben med å male for ofte.

Jotun Egghvit husmaling. Terrasse og trapp beiset med Trebitt terrassebeis i fargen shimmergrå

DRYGOLIN Nordic Extreme-serien er selvrensende, slik at selv hvite hus bevarer et nymalt utseende lenge. Dette huset er malt i fargen Jotun 1453 Bomull. Døra er malt i fargen Jotun 9938 Dempet Sort.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Kvalitetsmaling, som DRYGOLIN Nordic Extreme, har lang farge- og glansholdbarhet, i tillegg til å ha selvrensende egenskaper, slik at huset bevarer et nymalt utseende lenge. God husmaling er i tillegg enklere å jobbe med, slik at malejobben går som en lek.

Jotun kjønnrøk dempet Drygolin Nordic Extreme Supermatt

Med en selvrensende kvalitetsmaling holder huset seg pent i mange år ettersom regnet vasker huset for deg. Med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt får du den unike kombinasjonen av en supermatt finish og selvrensende egenskaper! Dette huset er malt i fargen Jotun 4252 Kjønnrøk Dempet. Dør: Jotun 4477 Deco Blue, terrasse: TREBITT Terrassebeis 9073 Shimmergrå.

– Du får gjerne hva du betaler for, det samme gjelder innen husmaling. I de fleste tilfeller vil det lønne seg på sikt å velge kvalitet som beskytter godt mot forholdene der du bor, og som holder lenge. Sparer du inn på malingen må du mest sannsynlig belage deg på å gjøre malejobben oftere for å få samme beskyttelse, forklarer Haldorsen.

Her finner du 10 gode tips til hvordan du maler ute.

Utviklet, testet og produsert i Norge

I Jotun er maling et eget fagfelt, og selskapet har mange års erfaring med utvikling, testing og forbedring. Med Nord-Europas største innendørslaboratorium og fire utendørs teststasjoner fra nord til sør i Norge, tas utendørsmaling på største alvor.

Slik tester Jotun maling

Her viser Morten Eliassen, leder for testavdelingen i Jotun, frem en av de mange malingsprøvene som testes på et av Jotuns testfelt.

Det er ikke så mange som vet at vi har maleeksperter, kjemikere, biologilaboratorium og grundige testregimer i Jotun. Ekspertene våre vet akkurat hvilke ingredienser som skal til for å oppnå det malingen skal. Dagens maling har aldri vært bedre.

En siste grunn malingseksperten vil trekke frem er Jotuns kompetanse og fargegaranti. Velger du utendørsmaling fra Jotun garanterer vi at du får den fargen du valgte fra et av våre fargekart eller fargesentre. Dette på grunn av Jotun Fargetrygghet, som gjelder både for interiør- og eksteriørmaling.

– Og lurer du på noe har vi flere flinke eksperter tilgjengelig for å svare på spørsmål, både hos forhandlerne og på nett, avslutter Haldorsen.

Mer om hvordan vi tester vår DRYGOLIN-maling.

Fordeler med å velge kvalitetsmaling

Som du nå har skjønt er det mange fordeler med å velge kvalitetsmaling når du først skal male. Her får du alle fordelene oppsummert:

 • Du får den beste beskyttelsen for huset ditt, uansett vær
 • Maling fra Jotun er laget med det siste innen malingsteknologi
 • Malingen har gode påføringsegenskaper og er lett å jobbe med
 • Du får et hjem som ser nymalt ut lenge
 • Trygghet med Jotuns fargegaranti
 • Faglig kompetanse og rådgivning når du trenger det

Vi ønsker deg lykke til med årets fasademaling, og satser på at det er mange år til du trenger å male huset på nytt. Velger du kvalitetsprodukter fra Jotun kan du være sikker på at du har valgt en maling med solid beskyttelse og lang varighet.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Vask huset utvendig når våren kommer

Vil du ta godt vare på kledningen til huset, er det smart å vaske huset regelmessig. Vår anbefaling er å…

Nytt DRYGOLIN-fargekart – husfarger til alle årstider

Vakker fargesetting til hele huset – året rundt. Nå er nytt DRYGOLIN-fargekart for 2024 endelig her! Bildet over: Huset er…

Selvrensende maling som vasker huset for deg

Nyheten DRYGOLIN Power Clean er det nyeste tilskuddet til DRYGOLIN-familien. En selvrensende maling som vasker huset for deg hver gang…

Årets nye husfarger fra DRYGOLIN

Med det nye DRYGOLIN-fargekartet kommer også 5 nye DRYGOLIN-farger. Blant årets nye husfarger finner du både varme terrakotta-toner, samt dempede…

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…