Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Her er det herlig å være! Vi besøker Anna Gouteva sitt nymalte sorte hus, som har fått fargen Jotun 9938 Dempet Sort. Dette elegante, supermatte uttrykket, får du ved å male med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt. Detaljer i fargen Jotun 1453 Bomull og grunnmur Jotun 1973 Antikkgrå.

Grønne fingre og øye for detaljer

Blomsterdekoratør Anna Gouteva elsker alt som vokser. I 17 år har hun drevet selskapet Anna Gouteva Blomsterdekoratör, som har atelier i Blomsterhallen i Malmø. Med grønne fingre og øye for detaljer finner hun skjønnhet i hver plante.

Alle blomster er vakre, du må bare bli kjent med dem først og plassere dem i riktig «selskap og miljø».

Anna startet tidlig i blomsterbransjen. Hun begynte å rydde og hjelpe til i en blomsterbutikk allerede som 13-åring, og syntes det så så morsomt ut når de eldre jentene bandt buketter.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Annas Goutevas fantastiske og frodige hage! Den supermatte, sorte fasaden danner en perfekt bakgrunn for alle plantene. Du får dette matte uttrykket ved å male fasaden med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt i Jotun 9938 Dempet Sort. De hvite detaljene er malt i Jotun 1453 Bomull. Vi anbefaler DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør til detaljene. Grunnmuren er malt i fargen Jotun 1973 Antikkgrå med JOTUN DryTech Murmaling.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Huset fikk et eksklusivt preg med sort husmaling

Anna bor sammen med Sammy og de to barna Lilja på 10 år og Loui på 5 år i et vakkert trehus i utkanten av Malmø, nær Øresundsbroen. Huset ble bygget på 40-tallet og ligger i et naturreservat nær sjøen.

Da huset skulle males på nytt, lette Anna etter en farge som skulle fremheve og heve hagen, som hun brukte utrolig mye tid på og hvor familien tilbringer alle sine våkne timer i sommermånedene. Fargevalget var viktig for Anna, som selv jobber med fargesetting hver dag.

— Min jobb er å formidle og forsterke andres budskap og følelser med blomster. Enten jeg skal dekorere et firmaarrangement, et bryllup, en begravelse, en ny butikkåpning, et kontor med grønne planter og vegger – ja, enhver anledning i livet som ønsker å bli forsterket med botanisk liv! sier Anna.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Det frodige grøntområdet popper virkelig opp mot det sorte, Supermatte huset! Du får dette vakre, matte utseendet på fasaden ved å male med den nye DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

Etter et tips fra den lokale malerbutikken falt Annas valg på Jotun 9938 Dempet Sort, en myk og dempet sort nyanse, som trekker mot den gråaktige undertonen. En svært anvendelig farge, som kan kombineres med de fleste andre farger.

Huset fikk et eksklusivt preg med sort husmaling. Det føles ikke hardt selv om fargen er sort, fordi nyansen har en naturlig mykhet i tonen.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Sobert, dempet og samtidig klassisk og eksklusivt! Huset har fått Jotun-fargen Jotun 9938 Dempet Sort Detaljer Jotun 1453 Bomull og grunnmur Jotun 1973 Antikkgrå.

En god måte å få tips og råd angående farge- og fargevalg, er å henvende seg til din lokale Jotun-forhandler, slik som Anna har gjort. Foretrekker du å motta råd digitalt, kan du kontakte våre dyktige fargerådgivere som gir deg gratis og personlige fargeråd tilpasset ditt hus! (denne tjenesten er ikke tilgjengelig i juli).

Sorte hus blir stadig mer populære

Hvitt er fortsatt den vanligste husfargen, men flere og flere velger i dag å male huset sitt i ulike varianter av sort og brunsvart. Mørke farger gir huset karakter og personlighet og fremstår ofte som mer dempede enn hvite og lyse hus. Det gir et nøkternt og diskret uttrykk som passer godt til naturlig grønt.

Sorte hus smelter sammen med naturen, og gir ofte en mykere overgang til vegetasjonen rundt huset.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Mørke farger egner seg godt til det grønne i naturen. Fasaden er malt i Jotun 9938 Dempet Sort. En slik Supermatt, vakker finish, helt uten refleksjon får du med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

Ikke glem at mørke farger gjør at huset føles mindre enn det egentlig er! Få mer inspirasjon rundt grå og svarte hus.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Jotun 9938 Dempet Sort. Elegant, supermatt resultat med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

Den supermatte sorte fasaden skaper ekstra kontrast

Glansgraden har stor innflytelse på fargeopplevelsen, også utendørs. Ønsker du at huset ditt skal ha samme matte og elegante fargeuttrykk som Anna Goutevas hus, uten at det går på bekostning av kvalitet og fargeholdbarhet? Da bør du male med årets nyhet DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt, en supermatt utemaling som gir et sobert og dempet utseende og bidrar til å skape et moderne fargeuttrykk.

En mørk husfasade får ekstra dybde og eleganse med en dempet, helt matt glans. Uansett om det er et tradisjonelt eller et moderne hus, får det supermatte elegante utseendet huset til å fremstå på en helt ny måte.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Jeg elsker kontraster, matt sort er en utrolig vakker nyanse som blir dramatisk og kontrastfull med alle naturens farger – som et perfekt lerret! Alt det grønne får stå fram så ekstra fint, og for meg, som valgte å lage en hage i forskjellige nyanser av grønt og hvitt, var resultatet et stort WOW!

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Sort + hvitt + grønt = en herlig wow-følelse! Den supermatte, sorte fasaden er malt med Jotun 9938 Dempet Sort, detaljer Jotun 1453 Bomull. Grunnmuren er malt i Jotun 1973 Antikkgrå.

Fargesjefens tips om glansgrader

Helt matte overflater gir stilrent og diskret uttrykk som er helt i takt med tidens trender. Ved å velge mørkere og mettede farger, som Jotun 9938 Dempet Sort, vil den Supermatte glansgraden komme ekstra godt til sin rett.

En Supermatt maling reflekterer ikke lyset tilbake til omgivelsene, noe som betyr at du får den vakreste og mest naturlige fargegjengivelsen av fargen du har valgt, sier Jotuns fargesjef Birgit Torkildsby.

Med den nye DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt kan du nå velge et supermatt glansgrad uten å måtte gå på akkord med verken fargeholdbarhet eller produktkvalitet.

— En matt glans skaper et roligere og mykere uttrykk. Matt maling demper også ujevnheter bedre enn blank maling gjør, og er derfor takknemlig å bruke for lettere å oppnå et vakkert sluttresultat. Det er et godt tips å merke seg, spesielt hvis du skal male en panelvegg som har litt ujevnheter, sier Torkildsby.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Hvem vil vel ikke slå seg ned her med en kopp? Fasade malt med Jotun 9938 Dempet Sort. Grunnmur malt med Jotun 1973 Antikkgrå.

Les mer om hvordan glansgraden påvirker farger utendørs.

Det viktige valget av farge til detaljene

Anna henter mye av sin inspirasjon fra naturens herlige årstider – hun elsker alle årstider og blir aldri lei. Men hun får også mye inspirasjon fra møter med alle menneskene hun treffer.

Jeg tenker ofte at jeg skal kle personligheten og energien deres med blomster. Alle mennesker er en blomst i hodet mitt!

Å velge blomster og grønne planter kan gjøre mye for å løfte helhetsinntrykket av huset. Men for at uttrykket rundt hele huset skal få et harmonisk utseende, er det også viktig at alle detaljer matcher både husets stil og den valgte hovedfargen. Se på detaljene som husets tilbehør, som – hvis fargene er valgt med omhu – virkelig kan tilføre det lille ekstra til huset ditt.

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Til detaljene anbefaler vi DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør, her malt i fargen Jotun 1453 Bomull, en gyllenhvit farge som gir en fin kontrast til fasaden i Jotun 9938 Dempet Sort. Grunnmur: Jotun 1973 Antikkgrå.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Anna Goutevas svarta matta hus

Ikke glem grunnmuren! Det er viktig for et harmonisk helhetsinntrykk. Her er grunnmuren malt med JOTUN DryTech Murmaling i fargen Jotun 1973 Antikkgrå, en varm og gyllen grå nyanse.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Anna Goutevas hus i Dempet Sort

Fasade i Jotun 9938 Dempet Sort – du får det supermatte utseendet ved å male med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt. Grunnmur malt i Jotun 1973 Antikkgrå. Annas blomsterkasser er også malt med Jotun 1453 Bomull.

— Jag tenker at blomsterkrukkene alltid skal være fylt med noe grønt, året rundt, så det alltid ser grønt ut når vi ser ut! sier Anna.

Anna Goutevas svarta matta hus

Vindu malt i Jotun 1453 Bomull. Til vinduene, anbefaler vi DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør – vår aller beste maling til vinduer og detaljer.

Tips! Tenk at en lys vinduskarm skaper en illusjon av mindre vinduer, mens en mørkere ramme skaper en illusjon av større vinduer.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Våg å sette farge på detaljene!

En fin detaljfarge kan tilføre huset det lille ekstra. Våg å eksperimentere med en mer fargerik farge på for eksempel inngangsdøren eller hagemøblene.

Supermatt svart hus

Her kan du se hvordan en dør i den varme, rødbrune fargen Jotun 2771 Rustikk Terracotta kan skape en innbydende og spennende inngang sammen med det grafiske sort-hvitt. Dette er opprinnelig en interiørfarge, men fungerer utmerket ute også!

Slik velger du riktig husmaling

Anna Goutevas svarta matta hus

Anna og Sammy er godt fornøyd med den supermatt sorte fasaden – malt i Jotun 9938 Dempet Sort. Vil du ha den samme supermatte finishen?
Da anbefaler vi DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt. Detaljer: Jotun 1453 Bomull, grunnmur: Jotun 1973 Antikkgrå.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Veldig fornøyd med det nymalte huset!

Anna og Sammy har stadig nye prosjekter på gang og elsker å skape noe sammen. I sommer skal de ta fatt på det skjønne, lille lekehuset som står på tomten, som ifølge naboene vært der i mange år.

Det er på tide at lekestuen får litt kjærlighet og litt spennende ny farge! Vi skal også male boddørene våre i en nydelig grønn nyanse. Det blir så fint da de vil stå finere til alle rosebuskene rundt enn den eksisterende hvite nyansen.

Vi gleder oss til å fortsette å følge Annas prosjekter rundt i huset, i hagen og med blomsterdekorasjonene! Her finner du Anna Gouteva på Instagram.

Vi er veldig fornøyd med resultatet og det nymalte huset!

Anna Gouteva

Anna Gouteva på den vakre steintrappen foran huset. Alle de vakre bildene i innlegget er tatt av Anna selv!

Se vårt nyeste fargekart fra DRYGOLIN her!

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…