Visket ut skillet mellom ute og inne

Visket ut skillet mellom ute og inne

Da hage- og interiørdesigner Therese Knutsen og mannen skulle oppgradere uterommet og fasaden på huset sitt, var det viktig å videreføre stilen paret har innendørs.

Stram og helhetlig stil

Etter et par år med renovering innendørs, var tiden for å oppgradere uterommet og fasaden på huset kommet.

Det første de tok tak i var å endre fargen på fasaden for å gi huset mer karakter og et mer moderne uttrykk. Huset ble malt sort. Både panel, dører og vinduskarmer har nå samme farge. Ved også å male vinduer og dører i samme farge, ble huset mye strammere og helhetlig i stilen. Veggene er malt med Jotun Optimal i fargen Jotun 4116 Corvus Black (NCS S9000-N), og vinduene er malt med Jotun Optimal Vindu og Dør, forklarer Therese.

 OPTIMAL

OPTIMAL

 • Suveren på utseende i år etter år
 • Suveren farge- og glansholdbarhet
 • Tørker raskt – 2 strøk på en dag
 • Et godt miljøvalg

Vi ønsket ikke en kostbar totalrenovering, men har jobbet med å endre uttrykket ved hjelp av nye farger og små materialjusteringer, forteller Therese.

Helhetlig med mørk murmaling

Muren rundt vinduet ved peisen, grunnmuren og flere gamle betongpotter ble malt med Jotun Original Akryl Murmaling. Fargevalget var det samme som på fasaden, Jotun 4116 Corvus Black  (NCS S9000-N).  Peisen gjorde vi om fra vedpeis til gasspeis, siden pipen ikke kunne brukes. Overflaten er foreløpig kun pusset betong, så får vi se om den får en farge etterhvert. Til slutt festet vi beisede trespiler på muren rundt vinduet ved siden av peisen for å inn en brytning i farge og material mot det sorte, sier Therese.

 JOTUN Original Akryl Murmaling

JOTUN Original Akryl Murmaling

 • Tradisjonell akryl murgrunning
 • Velegnet for betong
 • Trenger inn og utjevner sug i underlaget
 • Binder løse partikler i overflaten

God harmoni

Ved å male vegger, rekkverk og levegger i samme farge som huset har Therese skapt et rolig og harmonisk uttrykk. Den plassbygde sittebenken med oppbevaring er også malt i samme farge og “forsvinner” litt mer inn i bakgrunnen.

– De lyse trespilene er en fin brytning mot den sorte fasaden, og furuspilene er beiset med Trebitt Oljebeis i fargen 9076 Sandgrå. I tillegg kommer alle de grønne plantene ekstra godt frem mot de mørke veggene og bidrar til å lyse opp mot alt det sorte, forklarer Therese.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Pleier og bevarer
 • Krever ingen grunning
 • Stort fargeutvalg

Naturens egne farger

Alle farge- og materialvalgene Therese har gjort utendørs er i tråd med interiøret inne i huset. Fargene er hentet fra naturen, med sort som tyngde og kontrast til hvitt, grønt og innslag av treverk. På denne måten viskes skillet ut mellom inne og ute, og boligen får en gjennomført stil i alle rom, inkludert uterommet, forteller Therese.

Her kan du lese mer om årets nye terrassetrender.

Therese har laget et lekkert og praktisk utekjøkken. De beisede trespilene gir flott fargekontrast til det sorte!

Før oppgradering!

– Og slik stå det ut før renoveringen startet! Her har det virkelig skjedd store forandringer!

Før renovering

Vi krysser fingrene for mange deilige sommerkvelder her i år. Det skal i alle fall ikke stå på uterommet!

Takk til Therese Knutsen, @bythereseknutsenno, for bilder og inspirasjon!

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Moderne funkis i dempet sort

I Asker har Simen Abrahamsen og samboeren bygget nytt, lekkert hus i moderne funkisstil. De valgte fabrikkmalt kledning i Jotun-fargen…

Vask huset utvendig når våren kommer

Vil du ta godt vare på kledningen til huset, er det smart å vaske huset regelmessig. Vår anbefaling er å…

Nytt DRYGOLIN-fargekart – husfarger til alle årstider

Vakker fargesetting til hele huset – året rundt. Nå er nytt DRYGOLIN-fargekart for 2024 endelig her! Bildet over: Huset er…

Selvrensende maling som vasker huset for deg

Nyheten DRYGOLIN Power Clean er det nyeste tilskuddet til DRYGOLIN-familien. En selvrensende maling som vasker huset for deg hver gang…

Årets nye husfarger fra DRYGOLIN

Med det nye DRYGOLIN-fargekartet kommer også 5 nye DRYGOLIN-farger. Blant årets nye husfarger finner du både varme terrakotta-toner, samt dempede…

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…