Visket ut skillet mellom ute og inne

Visket ut skillet mellom ute og inne

Da hage- og interiørdesigner Therese Knutsen og mannen skulle oppgradere uterommet og fasaden på huset sitt, var det viktig å videreføre stilen paret har innendørs.

Stram og helhetlig stil

Etter et par år med renovering innendørs, var tiden for å oppgradere uterommet og fasaden på huset kommet.

Det første de tok tak i var å endre fargen på fasaden for å gi huset mer karakter og et mer moderne uttrykk. Huset ble malt sort. Både panel, dører og vinduskarmer har nå samme farge. Ved også å male vinduer og dører i samme farge, ble huset mye strammere og helhetlig i stilen. Veggene er malt med Jotun Optimal i fargen Jotun 4116 Corvus Black (NCS S9000-N), og vinduene er malt med Jotun Optimal Vindu og Dør, forklarer Therese.

 OPTIMAL

OPTIMAL

 • Suveren på utseende i år etter år
 • Suveren farge- og glansholdbarhet
 • Tørker raskt – 2 strøk på en dag
 • Et godt miljøvalg

Vi ønsket ikke en kostbar totalrenovering, men har jobbet med å endre uttrykket ved hjelp av nye farger og små materialjusteringer, forteller Therese.

Helhetlig med mørk murmaling

Muren rundt vinduet ved peisen, grunnmuren og flere gamle betongpotter ble malt med Jotun Original Akryl Murmaling. Fargevalget var det samme som på fasaden, Jotun 4116 Corvus Black  (NCS S9000-N).  Peisen gjorde vi om fra vedpeis til gasspeis, siden pipen ikke kunne brukes. Overflaten er foreløpig kun pusset betong, så får vi se om den får en farge etterhvert. Til slutt festet vi beisede trespiler på muren rundt vinduet ved siden av peisen for å inn en brytning i farge og material mot det sorte, sier Therese.

 JOTUN Original Akryl Murmaling

JOTUN Original Akryl Murmaling

 • Tradisjonell akryl murgrunning
 • Velegnet for betong
 • Trenger inn og utjevner sug i underlaget
 • Binder løse partikler i overflaten

God harmoni

Ved å male vegger, rekkverk og levegger i samme farge som huset har Therese skapt et rolig og harmonisk uttrykk. Den plassbygde sittebenken med oppbevaring er også malt i samme farge og “forsvinner” litt mer inn i bakgrunnen.

– De lyse trespilene er en fin brytning mot den sorte fasaden, og furuspilene er beiset med Trebitt Oljebeis i fargen 9076 Sandgrå. I tillegg kommer alle de grønne plantene ekstra godt frem mot de mørke veggene og bidrar til å lyse opp mot alt det sorte, forklarer Therese.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Pleier og bevarer
 • Krever ingen grunning
 • Stort fargeutvalg

Naturens egne farger

Alle farge- og materialvalgene Therese har gjort utendørs er i tråd med interiøret inne i huset. Fargene er hentet fra naturen, med sort som tyngde og kontrast til hvitt, grønt og innslag av treverk. På denne måten viskes skillet ut mellom inne og ute, og boligen får en gjennomført stil i alle rom, inkludert uterommet, forteller Therese.

Her kan du lese mer om årets nye terrassetrender.

Therese har laget et lekkert og praktisk utekjøkken. De beisede trespilene gir flott fargekontrast til det sorte!

Før oppgradering!

– Og slik stå det ut før renoveringen startet! Her har det virkelig skjedd store forandringer!

Før renovering

Vi krysser fingrene for mange deilige sommerkvelder her i år. Det skal i alle fall ikke stå på uterommet!

Takk til Therese Knutsen, @bythereseknutsenno, for bilder og inspirasjon!

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Et eventyrlig uterom til hytta i Stavern

Hytta fikk et eventyrlig uterom etter besøk av Halvor Bakke og Eventyrlig oppussing! Oppgradering av uterom på ønskelisten Familien fra…

Forvandling med helhetlig terrassefarge!

En helhetlig terrassefarge sto øverst på ønskelisten til Alfa C. Krogh Gangsøy. Nå er terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis…

Kvarngårdens terrasse

Nydelige kveldstoner: Sofia og Nils Odiers store terrasse på Kvarngården er beiset med Jotun Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart.  Stor terrasse…

Uthus med stor forvandling

Fra rødt til sort: Sorte vegger fremhever det grønne rundt terrassen slik at hele uttrykket fremstår rolig og moderne. Veggen…

Klesdesignerens varmgrå villa

 70-tallshus får moderne og industrielt preg med store fabrikkvinduer og nydelig matchende gråtoner. Denne flotte  varmgrå villaen har fått fargen…

Gammel benk i ny drakt

Hvorfor ikke friske opp utemøblene dine med en helt ny farge! Her ser dere en gammel benk i ny drakt,…

Go to top