Årets terrassetrender 2019

Årets terrassetrender 2019

Her er husveggen malt med Jotun Optimal 4116 Corvus Black / NCS S9000-N, trespilene er beiset med Trebitt Oljebeis 9076 Sandgrå. Foto: Therese Knutsen.

Peisen er Thereses eget design, med gassbluss fra Themagicoffire.com, trillevogn fra Jysk, stoler fra Oasiq.com, speil fra Bohus, lampe «Cooper» fra Bohus (ikke utelampe, så den må ikke stå ute i vær og vind), brettbord «Gladom» fra Ikea. Potter i resirkulerte gummidekk fra Bohus. Kurver fra HM Home.

Når uterommet skal fargesettes, er det viktig å tenke hus og terrasse som helhet. Gulvet skal harmonere med arkitekturen og omgivelsene forøvrig.

Interiørdesigner Elisabeth Heier gjesteblogger hos oss, og deler sine tips til uterommet denne sesongen!

Årets terrassetrender

Det er ingen tvil om at vi legger mye tid i planlegging og bruk av uterommene våre. Sommersesongen skal nytes utendørs og forberedelsene er for mange godt i gang. Om det er noen nye utemøbler, terrassegulvet som trenger en omgang terrassebeis eller det er nye planter som skal til. Felles for de fleste av oss er at vi ønsker å tilbringe så mye tid som mulig utendørs når temperaturen endelig tillater det. Uterommet blir et ekstra rom som gjerne skal tjene flere formål. Jeg har tatt en titt på hva trendene er for terrassen og uterommet denne sesongen, og snakket med noen eksperter på området.

Naturtoner og mørke farger

Therese Knutsen jobber som interiør- og hagedesigner og er for mange kjent fra tv-programmet Hagetid. Det hun ser som de sterkeste trendene for uteområdene våre akkurat nå når det gjelder farger er naturtoner og mørke farger. Plantene er grønne og lettstelte og velges fremfor blomster, dekorativt bladverk og ulike grønne nyanser.

Hun ser også behovet for skjerming og private soner i hagene, med mindre tomter ønsker vi oss private oaser omsluttet av trær og grønne vekster. Skreddersydde løsninger som både er praktiske og dekorative blir oftere brukt når uteplassen skal skapes.Terrassetrender 2019Her er husveggen malt med Jotun Optimal 4116 Corvus Black /NCS S-9000N, trespiler beiset med Trebitt Oljebeis 9076 Sandgrå. Foto og styling: Therese Knutsen. 

Trillevogn fra Jysk, spisebord er eget design, stoler er Ikea PS2012, utekjøkkenet er et «Ikeahack» med to «Klasen» trillebord fra Ikea. Fotokunsten på metallplate er bestilt hos Cathrinfoto.no. Kurver fra Kid og HM Home.

Vi vil gjerne innrede uterommet slik vi gjør innendørs; med fleksible småmøbler, dekorelementer og oppbevaringsmøbler.

Sone for matlaging

Therese ser også en økende trend i at kundene hennes ønsker både kjøkkenløsninger og loungeområder ute. Maten skal gjerne kunne tilberedes ute, og helst med råvarer dyrket i egen hage. Drivhus og pallekarmer får derfor også plass i hagene våre. Og vi tar med oss interiørtrendene, og vil gjerne innrede uterommet slik vi gjør innendørs; med fleksible småmøbler, dekorelementer og oppbevaringsmøbler.

Interiør- og hagedesigneren benytter ofte speilflater når hun innreder uterommet. Det er et godt eksempel på innredningsdetaljer som blir brakt med ut. Vannspeil skaper dybde, øker romfølelsen samt reflekterer planter, himmelen og lyset. Therese tror vi vil se mer av både speilflater, farger på detaljer og unik og personlig kunst brukt i uterommet.Terrassetrender 2019Foto: Therese Knutsen. Bålpannen er fra Jysk.

Tips! Bålpanner er populært og kan brukes til mangt. Som varmekilde, vannspeil, vinkjøler og plantekar for eksempel. Det er bare å plugge igjen hullet i bunnen når den skal holde på vann. Flere gode uteromstips fra Therese kan du få via websiden hennes eller via Instagram @bythereseknutsenno

Vannspeil skaper dybde, øker romfølelsen samt reflekterer planter, himmelen og lyset.

Terrassebeis 90002 GraåsvartHer er gulvet beiset med Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart, og veggen er malt med Jotun 9938 Dempet Sort. De mørke fargene harmonerer med naturen rundt og lar gir et vakkert bakteppe for planter og møbler.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

  • Vakker og holdbar terrasse
  • Unik effekt mot grønske
  • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
  • Lang holdbarhet i ett strøk

Terrassetrender 2019

Den nye fargen Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå står flott sammen med moderne utemøbler i sort!

Terrassebeis i nye farger!

Etterspørselen etter naturlige, vakre farger er stort og Jotun har utviklet to nye farger for terrasse i år. Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå og Trebitt 90028 Skyggebrun, er lune og vakre farger som
passer godt til Jotuns eksteriørfarger. Alle fargene i Trebit Terrassebeis passer godt til Skandinavisk byggeskikk og natur, og i tillegg til å forskjønne treverket, beskytter beisen mot både vann og sol.

Les mer om de nye Terrassebeis fargene her!

Terrassetrender 2019Ny farge! Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun.

Terrassetrender 2019Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå

Når du skal gjøre gode fargevalg for terrassen, er det et godt tips å ta utgangspunkt i farger som passer til hovedfargen på huset eller hytta. Det vil gi en fin helhet på uterommet.

Tips!utefarger.jotun.no kan du se hvilke terrassebeisfarger som anbefales til de forskjellige eksteriørfargene.

Terrassetrender 2019Japansk-inspirerte hager og uterom inndelt i soner vist av IKEA. Hattholmen bord og Stackholmen krakk. Foto: IKEA

Inspirasjon fra Japan

Som alltid har IKEA noe tilpasset enhver stil og i år synes jeg spesielt de japansk-inspirerte møblene er utmerker seg. De viser hvordan enkle linjer og grønne vekster skaper ro og harmoni i uterommet. Det lages
innrammede soner ved bruk av spilevegger som slipper lys og luft igjennom og det er plass for rekreasjon. Det er et godt tips om du ønsker å skape soner i hagen, og spilevegger som dette kan beises med terrassebeis i den fargen du liker best for et personlig uttrykk.Terrassetrender 2019

Naturlige materialer fra IKEA. Bord i eukalyptus, servise i stengods, og dekkebrikke i sjøgress.

Plass til familie og venner

Har vi god plass utendørs, er en av de største trendene å lage romslige loungeområder, som har plass til både familie og venneflokken. Tak og overbygg gjør at vi kan benytte uteområdene i større del av sesongen ute, og vi innreder som innendørs med komfortable sittemøbler, fleksible småbord og lamper som tar over for solen når sommerkvelden mørkner.Terrassetrender 2019IKEAs nye møbelserie Havsten kan brukes til både store loungeområder og til små bybalkonger.

Balkongen i byen

Bybalkongen er like viktig, og vi innreder den på lik linje, men i mindre skala. Den blir et ekstra rom i sommerhalvåret. Både sittekomfort, spisemuligheter, dyrking av egne grønnsaker og urter gjøres på få kvadratmeter.Terrassetrender 2019Foto: IKEA. Den nye Havsten-serien passer også på bybalkongen!

Personlig uttrykk

Kreativ leder hos IKEA Norge, Jøril Korperud Johnsen, forteller at mange i byene også drømmer om å ha sin egen hage i fremtiden, med mangelen på tid blir det å leve utendørs en verdifull ressurs.

«Vi har mer og mer behov for et hjem som føles åpent og luftig, og man har også et behov for å omgis av det grønne. Tid i hager, balkonger eller felles grønne områder, der vi er sammen eller tilbringer tid alene og nyter naturen tett på hjemmet, som en forlengelse. Der vi planter og høster, også på små balkonger i vårt voksende bærekraftige liv. En liten balkong krever funksjonelle møbler som kan dekke flere behov, men like viktig med hvordan det uttrykkes, hvem jeg er og hva jeg står for – også på liten plass. Personifisering er en økende trend i hjemmet, som betyr at vi vil vise hvem vi er og hva vi står for i våre hjem, og det forventes at dette også påvirker balkong, terrasse og hagetrenden i sommer og tiden fremover.»

Vi planter og høster, også på små balkonger i vårt voksende bærekraftige liv.

Fleksible utemøbler

Sittebenker er et godt tips for uterommet. Fleksibiliteten er stor og etter behov kan de tjene som sitteplasser ved bordet, avlastningsbord, hylle for plantene med mer. Sundays lager fine benker i aluminium i mange farger.

Tips! Selv om de tåler å stå ute hele året, er dette et møbel som vil være et fint avlastningsmøbel i entreen når utesesongen er over.Terrassetrender 2019Foto: Sundays. Sundays lager fleksible og flotte møbler av norsk design og produksjon.

Lette, vedlikeholdsfrie utemøbler er en økende trend og Skagerak har også et fint utvalg av det. Disse møblene er lette å flytte rundt på, praktisk om man gjerne vil følge solen rundt på terrassen.Terrassetrender 2019Foto: Skagerak, Mira lounge chair.

En terrasse - to stiler

Her har gulvet blitt beiset med Trebitt Terrassebeis 9074 Nordisk Tre, vegg malt med Jotun Optimal Optiwhite 1624 Letthet og detaljer Jotun 0394 Varmgrå. Foto: Bjørn Johan Stenersen, nyanser.no.

Som inne, så ute

Uteområdet innredes som inne, komfortable sofaer, fleksible bord og planter som gir liv og personlighet. Vi vil gjerne flytte både stua og kjøkkenet ut om mulig og leve livet utendørs på sommeren. Det finnes både tepper ment for utebruk, og puter som tåler litt vær. Tekstiler myker opp og gjør det lunt og hyggelig.Trebitt Terrassebeis Nordisk TrePlanter gir liv og farge! Kombiner med plantekasser og potter i en flott kontrastfarge, terrakotta er nydelig til grønt. Her planteboks fra Ferm Living til blekgrønt gress. Gulv: Trebitt Terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

  • Vakker og holdbar terrasse
  • Unik effekt mot grønske
  • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
  • Lang holdbarhet i ett strøk
Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Den grønne Sommerhytta til Herman og Petter

Sommerhytta til Herman og Petter fikk Jotun-fargen 7658 Københavnsgrønn. Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt…

Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Sommerhytta til Eli og Benjamin er proppfull av fine løsninger og god design både ute og inne. Og absolutt en…

Arkitektens supermatte trehytte

Høyt oppe blant eiketrærne i Aspvik utenfor Stockholm kan du skimte arkitekt Andreas Martin-Löfs svarte, supermatte trehytte. Er den ikke…

Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

I spekteret av grønne farger finnes både gylne, grålige og dype tradisjonelle grønntoner. Ønsker du deg en grønn nyanse er…