Vakre gule husfarger

Vakre gule husfarger

Gule husfarger får huset til å skinne! – Huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme  i den vakre gulfargen Jotun 1465 Demigul. Vinduer og dører er malt i med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen Jotun 1453 Bomull (Foto: Trivselshus).

Gule husfarger med lang tradisjon

Når du setter farge på fasaden, får huset en sterk identitet, og vakre gule farger lar huset skinne. De gule fargene har lange tradisjoner i Norge, både sterke gule toner og lyse, dempede varianter.

Okertoner er svært vakre i vegeterte områder. Dempet gul som står som et smykke i grønne og landlige omgivelser. Langs kysten finner man også en del kvikkere gultoner, da spesielt på eldre hytter.

Finn din gule nyanse

Liker du tanken på et gult hus? I vårt nye digitale fargekart kan du se nærmere på syv vakre husfarger. Fargene strekker seg fra dempet gul, via friske og fargesterke nyanser til tradisjonell oker.

GULE TENDENSER

Friskere gultoner har gjennom tidene ofte funnet veien til alt fra bolighus til hytter langs kysten. De siste årene har derimot pendelen dreid mot de lysere og mer dempede utgavene.Velg en gul farge på husetEt vakkert inngangsparti. Veggen er malt i fargen DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen Jotun 1038 Sandbanke. En lys og dempet gulfarge.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

JOTUN 1038 Sandbanke – Lys og dempet

JOTUN 1038 Sandbanke

En lys dempet gul tone. Fargen fremstår som en helt lys og varm gultone. Ofte benyttet sammen med de populære hvittonene JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull, men også flott inntil de lune og mer dempede hvite som JOTUN 10416 Perlehvit og JOTUN 1574 Kalksten. Enkelte varme dempede beige toner vil fungere, mens man derimot skal være varsom med de kjøligere gråtonene som vil dra seg blålige i møte med det gule. En annen gul farge som er flott inntil er JOTUN 1392 Gul Antikk. Fungerer til JOTUN 1624 Letthet, JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull.

JOTUN 0152 Staverngul – TRADISJONELL OKERTONE

JOTUN 0152 Staverngul

En varm gul okertone. Fargen fremstår som en tradisjonell gul okertone, – en av Norges mest populære. Okertoner har lange tradisjoner i Norge, benyttet på alt fra landlige boliger til hyggelige rorbuer ved sjøen. Okertoner står godt i landlige områder med skog og tett vegetasjon. Mange velger hvite farger inntil, men også de mørke grønne er populære. Fungerer til JOTUN 1624 Letthet, JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull.

Velg en gul farge på huset

Vakre fargekombinasjoner gir huset en harmonisk helhet. Dette huset er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 0152 Staverngul. Vinduene har fått fargen Jotun 0745 Grønn Umbra og de hvite detaljene er malt i fargen Jotun 1453 Bomull med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør. Muren er malt med JOTUN Premium Mur i fargen 1402 Canvas.

Velg riktig farge på grunnmuren!

JOTUN 1223 HØSTSTEMNING – DEMPET OKERTONE

JOTUN 1223 Høststemning

En varm okergul tone. Fargen fremstår som den dempet okertone, – mindre fremtredende enn JOTUN 0152 Staverngul som også er beskrevet her. Tonen er mer sortaktig, noe som gir den et roligere uttrykk. Okertoner står godt i landlige områder med skog og tett vegetasjon, men er også ofte benyttet på rorbuer og hytter langs kysten. Mange velger hvite farger inntil, men også de mørke grønne og dype bruntoner som JOTUN 0175 Tjærebrun og JOTUN 0734 Brunsvart er populære inntil. Fungerer til JOTUN 1624 Letthet, JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull.

Se alle de gule fargene i det digitale fargekartet

ARKITEKTUR OG OMGIVELSER

Okertoner står godt i landlige områder med skog og tett vegetasjon. De lysere nyansene passer fint inn i landlige omgivelser. Langs kysten vil kvikkere gultoner ta seg godt ut. Det vakreste resultatet får du ved å ta hensyn til husets historie og arkitektur – uansett om det er nytt eller eldre hus. Våg å bruke farger, og velg den kombinasjonen som fremhever stilen og uttrykket du ønsker for ditt hus. Fargevalget er også viktig for helhetsinntrykket av nabolaget. Husk at ditt hus er naboens utsikt.Velg en gul farge på huset

Her er det malt med Jotun 0738 Herregårdsgul på veggene og vinduene og detaljene er malt i fargen Jotun 1376 Frostrøyk. Terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen Jotun 0676 Tjærebrun.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

TIPS TIL GODE FARGEVALG

Et godt fargevalg er essensielt for å trives i og omkring hjemmet vårt. Vi ønsker oss et tidløst, harmonisk uttrykk hvor fasadefarge står godt til detalj- og staffasjefarger som vinduer, dører, grunnmur og terrasse. Til detaljene og staffasjen bruker du DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør. Den er spesielt utviklet for nettopp disse overflatene. Les mer om fargesetting av vinduer.

Velg en gul farge inngangsdøren

Ønsk velkommen med en vakker gul dør i fargen Jotun 10462 Livlig.

FRISKE GULE FARGEINNSLAG

Gledene ved livet utendørs er mange. Et gammelt bord og stoler eller en krakk får nytt liv med et malingstrøk. En frittstående benk kan brukes til så mangt- en liten pause i skyggen eller ekstra sitteplass til uventede gjester.Velg en gul farge på husetEn gammel koselig krakk har fått nytt liv med et par strøk med DRYGOLIN Vindu og Dør i fargen Jotun 10462 Livlig.

VELG EN HUSMALING SOM HOLDER LENGE

DRYGOLIN har høykvalitetsprodukter som gjør at du kan gå løs på malejobben og føle deg trygg på et varig, flott resultat. Når du velger farge og produkt fra Jotun, kan du være helt trygg på at fargen er estetisk vakker – og at den vil holde seg slik over lang tid.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

UTVIKLET, TESTET OG PRODUSERT I NORGE

I over 60 år har DRYGOLIN vært Norges mest solgte maling, og trofast beskyttet norske hus og hjem. Denne tilliten tar Jotun meget seriøst.

DRYGOLIN Nordic Extreme er vår suverent beste husmaling noensinne som holder lengst! Malingen har en helt, unik Extreme-teknologi, som gir overlegen beskyttelse uansett vær.  DRYGOLIN Nordic Extreme har blitt testet på spesielt værutsatte steder i Norge. Treverket skal beskyttes mot skadelige UV-stråler fra stekende sommersol, luftforurensning, tåle kulde og snø, og stå i mot stiv kuling og piskende regn.  Været blir mer og mer ekstremt – det gjør DRYGOLIN også.

Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

Følg oss gjerne på Jotun Uteinspirasjon på Instagram 
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Helmatt hytte på eventyrlige Randøy

I denne episden går turen til Randøy, rett utenfor Stavanger. Her ligger det ei hytte med en litt uvanlig fasong….

Ferdigmalt kledning gir ekstrem beskyttelse

Med ferdigmalt kledning malt med DRYGOLIN Nordic Extreme kan du være sikker på at hytta di har ekstrem beskyttelse for…

Hvaler-hytta får som fortjent

På denne Hvaler-hytta må det gjøres en skikkelig oppgradering både inne og ute. Eventyrlig-gutta tar selvsagt oppdraget, og forvandler denne…

Slik fargesetter du hele huset

Fargesetter du huset med omhu, skaper du et harmonisk helhetsinntrykk! Husfasaden er malt i fargen Jotun 7653 Stockholmsgrønn, detaljer malt…

Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Her er det herlig å være! Vi besøker Anna Gouteva sitt nymalte sorte hus, som har fått fargen Jotun 9938…

Dette må du huske på når du skal male huset

Har malingen begynt å falme? Eller kanskje du bare vil friske opp huset med en ny farge? Her får du…