Vakre gule husfarger

Vakre gule husfarger

Dette huset er malt med DRYGOLIN Ultimat i den vakre gulfargen Jotun 1465 Demigul. Vinduer og dører er malt i med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen Jotun 1453 Bomull (Foto: Trivselshus).

Når du setter farge på fasaden får huset en sterk identitet, og vakre gule farger lar huset skinne. De gule fargene har lange tradisjoner i Norge, både sterke gule toner og lyse, dempede varianter. Test ut disse fargepalettene på ditt eget hus ved hjelp av appen Jotun ColourDesign.

Okertoner er svært vakre i vegeterte områder. Dempet gul som står som et smykke i grønne og landlige omgivelser. Langs kysten finner man også en del kvikkere gultoner, da spesielt på eldre hytter.

Finn din gule nyanse

Liker du tanken på et gult hus? I vårt nye digitale fargekart kan du se nærmere på syv vakre husfarger. Fargene strekker seg fra dempet gul, via friske og fargesterke nyanser til tradisjonell oker.

GULE TENDENSER

Friskere gultoner har gjennom tidene ofte funnet veien til alt fra bolighus til hytter langs kysten. De siste årene har derimot pendelen dreid mot de lysere og mer dempede utgavene.

Velg en gul farge på huset

Et vakkert inngangsparti. Veggen er malt i fargen DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 1038 Sandbanke. En lys og dempet gulfarge.

JOTUN 1038 Sandbanke – Lys og dempet

JOTUN 1038 Sandbanke

En lys dempet gul tone. Fargen fremstår som en helt lys og varm gultone. Ofte benyttet sammen med de populære hvittonene JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull, men også flott inntil de lune og mer dempede hvite som JOTUN 10416 Perlehvit og JOTUN 1574 Kalksten. Enkelte varme dempede beige toner vil fungere, mens man derimot skal være varsom med de kjøligere gråtonene som vil dra seg blålige i møte med det gule. En annen gul farge som er flott inntil er JOTUN 1392 Gul Antikk. Fungerer til JOTUN 1624 Letthet, JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull.

JOTUN 0152 StAVERNGUL – TRADISJONELL OKERTONE

JOTUN 0152 Staverngul

En varm gul okertone. Fargen fremstår som en tradisjonell gul okertone, – en av Norges mest populære. Okertoner har lange tradisjoner i Norge, benyttet på alt fra landlige boliger til hyggelige rorbuer ved sjøen. Okertoner står godt i landlige områder med skog og tett vegetasjon. Mange velger hvite farger inntil, men også de mørke grønne er populære. Fungerer til JOTUN 1624 Letthet, JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull.

 

Velg en gul farge på huset

Vakre fargekombinasjoner gir huset en harmonisk helhet. Dette huset er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 0152 Staverngul. Vinduene har fått fargen Jotun 0745 Grønn Umbra og de hvite detaljene er malt i fargen Jotun 1453 Bomull med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør. Muren er malt med JOTUN Premium Mur i fargen 1402 Canvas.

Velg riktig farge på grunnmuren!

JOTUN 1223 HØSTSTEMNING – DEMPET OKERTONE

JOTUN 1223 Høststemning

En varm okergul tone. Fargen fremstår som den dempet okertone, – mindre fremtredende enn JOTUN 0152 Staverngul som også er beskrevet her. Tonen er mer sortaktig, noe som gir den et roligere uttrykk. Okertoner står godt i landlige områder med skog og tett vegetasjon, men er også ofte benyttet på rorbuer og hytter langs kysten. Mange velger hvite farger inntil, men også de mørke grønne og dype bruntoner som JOTUN 0175 Tjærebrun og JOTUN 0734 Brunsvart er populære inntil. Fungerer til JOTUN 1624 Letthet, JOTUN 1001 Egghvit og JOTUN 1453 Bomull.

Se alle de gule fargene i det digitale fargekartet

ARKITEKTUR OG OMGIVELSER

Okertoner står godt i landlige områder med skog og tett vegetasjon. De lysere nyansene passer fint inn i landlige omgivelser. Langs kysten vil kvikkere gultoner ta seg godt ut. Det vakreste resultatet får du ved å ta hensyn til husets historie og arkitektur – uansett om det er nytt eller eldre hus. Våg å bruke farger, og velg den kombinasjonen som fremhever stilen og uttrykket du ønsker for ditt hus. Fargevalget er også viktig for helhetsinntrykket av nabolaget. Husk at ditt hus er naboens utsikt.

Velg en gul farge på huset

Her er det malt med Jotun 0738 Herregårdsgul på veggene og vinduene og detaljene er malt i fargen Jotun 1376 Frostrøyk. Terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen Jotun 0676 Tjærebrun.

TIPS TIL GODE FARGEVALG

Et godt fargevalg er essensielt for å trives i og omkring hjemmet vårt. Vi ønsker oss et tidløst, harmonisk uttrykk hvor fasadefarge står godt til detalj- og staffasjefarger som vinduer, dører, grunnmur og terrasse. Til detaljene og staffasjen bruker du DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør. Den er spesielt utviklet for nettopp disse overflatene. Les mer om fargesetting av vinduer.

Velg en gul farge inngangsdøren

Ønsk velkommen med en vakker gul dør i fargen Jotun 10462 Livlig.

FRISKE GULE FARGEINNSLAG

Gledene ved livet utendørs er mange. Et gammelt bord og stoler eller en krakk får nytt liv med et malingsstrøk. En frittstående benk kan brukes til så mangt- en liten pause i skyggen eller ekstra sitteplass til uventede gjester.

Velg en gul farge på huset

En gammel koselig krakk har fått nytt liv med et par strøk med DRYGOLIN Vindu og Dør i fargen Jotun 10462 Livlig.

VELG EN HUSMALING SOM HOLDER LENGE

DRYGOLIN har høykvalitetsprodukter som gjør at du kan gå løs på malejobben og føle deg trygg på et varig, flott resultat. Når du velger farge og produkt fra Jotun, kan du være helt trygg på at fargen er estetisk vakker – og at den vil holde seg slik over lang tid.

 DRYGOLIN Ultimat

DRYGOLIN Ultimat

  • Ekstrem beskyttelse
  • Spesielt effektiv mot svertsopp
  • Nymalt utseende lengst (UV-block)
  • Suverene påføringsegenskaper

UTVIKLET, TESTET OG PRODUSERT I NORGE

I over 60 år har DRYGOLIN vært Norges mest solgte maling, og trofast beskyttet norske hus og hjem. Denne tilliten tar Jotun meget seriøst. DRYGOLIN Ultimat har derfor ekstrem beskyttelse kombinert med suveren glans og fargeholdbarhet. Maler du huset med  DRYGOLIN Ultimat er du best mulig sikret mot det stadig tøffere været, samtidig som huset ser nymalt ut lengst. Malingen er i tillegg spesielt effektiv mot svertesopp og alger. Og med sine suverene påføringsegenskaper er DRYGOLIN Ultimat en drøm å jobbe med, og sikrer et perfekt resultat.

Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingsfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Guide: Velg riktig husfarge

Male huset utvendig? Få tips til hvilke farger du bør velge på ulike detaljer.

Mange ønsker seg grønt hus

Veggene er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen Jotun…

Norges mest populære hvitfarge

Hvitt er ikke hvitt Mange har fått med seg at hvitt er ikke hvitt og at det kan være en…

Anvendelige JOTUN 9938 Dempet sort

Jotun 9938 Dempet sort kan beskrives som en «myk» sort farge, og har en grålig undertone. Mange velger seg en…

Male huset hvitt? Dette bør du tenke på!

Drømmen om det hvite, perfekte huset er ofte relativt kortvarig. Skitt og forurensning setter sitt preg på malingen, og hvitfargen…

Sett FARGE på fasaden

Sett farge på fasaden og gi huset en sterk identitet, f eks med en fin gulfarge eller en rødfarge. Husk…

Go to top