Nytt fargekart – Varig vakre utefarger!

Nytt fargekart – Varig vakre utefarger!

Vi blir stadig mer opptatt av å skape en helhetlig fargepalett utendørs. – Derfor presenteres alle våre utefarger i nytt fargekart, med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset. Se lenger ned i saken for informasjon om fargene over. 

Nytt fargekart med utefarger – for helhetlig fargesetting

Hele 72 tidløse farger er fordelt på syv inspirerende temaer i vårt nye fargekart! En vakker og helhetlig fargepalett, sammen med høykvalitetsprodukter, gir et varig vakkert hus. Vi har samlet trygge, gode husfarger fra våre fargeeksperter i en unik og utvalgt palett.

Drygolin Color Expert 1434 Labrador

Vegg med dør: Drygolin Color Expert 1434 Labrador. Dør: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 1378 Kontur. Vegg i bakgrunnen: Drygolin Color Expert 1378 Kontur. Grunnmur: Jotun Drytech Murmaling 1462 Grå Skifer.

Om du har sett for deg en nøytral palett eller ønsker deg et hus med en fargerik fremtoning, vil vårt nye fargekart hjelpe deg fram til vakre kombinasjoner som varer lenge. – Skap en personlig og helhetlig fargepalett utendørs! 

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Syv ulike fargetemaer

Husets fasade skal fungere harmonisk med farger i uterommet ellers.  Fargekartet er inndelt i syv inspirerende og oversiktlige temaer som gjør det lettere å velge fargeretning, på alt fra grunnmur og terrasse til vindu, dør og detaljer.  De ulike palettene kan oppsummeres slik:

1. GRØNNE NYANSER

– En forfriskende harmonisk palett bestående av grønne nyanser, som oppleves nettopp forfriskende og behagelige. Grønt kommer i mange varianter, fra de dype, gylne og tradisjonelle, til de mer dempede og moderne nyansene. Grønt er med på å skape et levende nabolag og fargerike bygater.

Venstre: Vegg Jotun 7053 Lærdal, bord Jotun 8413 Herregårdsgrønn, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Høyre: Vegg Jotun 0745 Grønn Umbra, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

2. HVITE NYANSER

– Lette og luftige farger velges ofte for sin tidløshet, renhet og eleganse. Fargene spenner fra kritthvite farger til grålige toner og gulaktige, hvite nyanser. Små variasjoner i kulørtonen kan gi relativt store utslag på en hel fasade, derfor er det viktig med et bevisst forhold til hvittoner på eksteriøret.

Venstre: Vegg Jotun 1274 Dus, benk Jotun 1624 Letthet, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Høyre: Vegg Jotun 1069 Villagrå, hylle Jotun 7119 Stemning.

3. GULE NYANSER

– Tidsriktig optimisme! Paletten av gule nyanser inneholder friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. De helt nye fargene 10168 Muted Yellow og 12136 Gentle Yellow er både tidsriktige og vakre!

Venstre: Jotun 1392 Gul Antikk, grunnmur Jotun 11130 Shade, terrasse Trebitt 90028 Skyggebrun. Midten: Vegg Jotun 12136 Gentle Yellow. Høyre: Vegg Jotun 1223 Høststemning, grunnmur Jotun 11130 Shade

 

4. GRÅ OG SORTE NYANSER

Et godt samspill mellom farger og materialer, gir husets arkitektur fortjent oppmerksomhet. Spennende kontraster kan skapes mellom dempede farger og naturlige elementer, og gode fargevalg gir huset identitet og særpreg.

Venstre: Vegg Jotun 18990 Front, grunnmur Jotun 1462 Grå Skifer. Høyre: Vegg Jotun 9938 Dempet Sort, krakk Jotun 9938 Dempet Sort.

5. BLÅ NYANSER

Blå nyanser evner å være både delikate, tidløse og unike. Dempede blåtoner kan berike bymiljøer, understreke tilknytning til fjell og hav, og skape spennende kontraster til moderne materialer. Blåtoner forsterkes ofte i møte med himmel, natur og omgivelser, og utendørs er derfor de nedtonede og grålige blåfargene de vakreste.

Venstre: Vegg Jotun 4252 Kjønnrøk Dempet, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Høyre: Dør Jotun 5445 Delicate Blue, vegg Jotun 1274 Dus, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

6. RØDE NYANSER

Varmt og inkluderende! Rødt har lange tradisjoner, og gir sjarmerende og idylliske assosiasjoner. Rødt er en imøtekommende farge som skaper energi og glede, og som vekker gode minner med sin kraftfulle tilstedeværelse. Røde nyanser med en gyllen undertone harmonerer best med naturens egne farger – fra lyse og kraftige til dypere og mer sofistikerte toner.

Venstre: Vegg Jotun 0042 Villvin, grunnmur Jotun 1491 Slipesten. Høyre: Vegg Jotun 2279 Dodenkopf, grunnmur Jotun 1352 Form.

7. BRUNE OG BEIGE NYANSER

Lune kombinasjoner! Beige og brune farger fremstår som harmoniske og tidløse, og kan sette sitt preg på klassisk så vel som moderne arkitektur. Huset får en naturlig fremtoning, og valg av detaljfarger vil understreke stil og stemning.

Venstre: Vegg Jotun 0175 Tjærebrun, grunnmur Jotun 1912 Varm Jord. Høyre: Vegg Jotun 1141 Natural Beige, dør Jotun 8426 Dewy Green, krakk Jotun 1908 Sisal.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

ÅRETS TI NYE FARGER

Dette er kanskje noe av det som er mest spennende for de som venter på et nytt fargekart fra oss. «Varig Vakre Farger» er en palett som Jotun stadig komplementerer, og i år er det altså tilføyet hele ti nye farger! De nye fargene er fordelt på nøytraler, så vel som de mer kulørte tonene.

Gule favoritter

Blant årets nye farger finner du blant annet to nye gule favoritter. 10168 Muted Yellow er en behagelig og tidsriktig okertone som vi tipper vil bli en ny okerfavoritt hos mange! Den er mindre fargesterk enn de mer tradisjonelle okerfargene, og fremstår med et delikat og nedtonet uttrykk. 12136 Gentle Yellow er en beigeaktig, gul tone med et mykt og sløret uttrykk. Den er diskret og elegant – en deilig blanding av klassisk og tidsriktig i og med at den har det rette gylne uttrykket som er svært aktuelt nå.

Venstre: Vegg Jotun 10168 Muted Yellow. Høyre: Vegg Jotun 12136 Gentle Yellow, terrasse Trebitt 9072 Naturgrå.

Grønne nyheter

To nye grønntoner er hentet fram med inspirasjon fra i historien. Den første heter 7653 Stockholmsgrønn, og er inspirert av de gamle, vakre villaene fra Djurgården utenfor Stockholm. De ble ofte malt i de deiligste nedtonede grønnfarger, ofte med hvite detaljer og en ytterligere nyanse av grønt. 7653 Stockholmsgrønn, er derfor en flott nyhet, sammen med den lysere og nedtonede varianten 8426 Dewy Green. Begge oppleves som nye, litt gråtonede grønne pust i årets fargekart!

Venstre: Vegg Jotun 7653 Stockholmsgrønn, stol Jotun 1908 Sisal. Høyre: Dør Jotun 8426 Dewy Green, vegg Jotun 0734 Brunsvart.

Populære Sort

Sorte farger er ekstremt populært i hele Skandinavia, og av den årsak har vi valgt å inkludere vår til nå sorteste farge, 0099 Sort, som en av de ti fargenyhetene i fargekartet. Den bidrar på beste vis til å sette andre dype gråtoner i et nytt og spennende lys.

Vegg Jotun 0099 Sort, dør Jotun 1378 Kontur.

Blå nyhet

En splitter ny blåtone har også funnet veien inn. 5445 Delicate Blue er en dempet blåtone med en perfekt balanse av blått og grått. Vi malte en ytterdør med denne fargen, og den ble så lekker! Videre har vi tilføyet flere supergode nøytraler som gråhvite 1274 Dus, en tone som minner om populære 1024 Tidløs.

Dør Jotun 5445 Delicate Blue, vegg Jotun 1274 Dus, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

Nye gråtoner

Vi har nye gråtoner som 1069 Villagrå og 8558 Balmy Grey. 1141 Natural Beige er også nydelig– dette er en ideell staffasjefarge til mange av vårens flotte kulørte farger.

Venstre: Vegg Jotun 1069 Villagrå, hylle Jotun 7119 Stemning, terrasse Trebitt 9710 Terrassegrå. Høyre: Vegg Jotun 1141 Natural Beige, krakk Jotun 1908 Sisal.

Vi jobber med farger hver dag! Nye farger designes og utvikles, samtidig som vi erfarer viktigheten av å ta vare på populære og tidløse utefarger.

– Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk Fargesjef Jotun

Se vårt digitale fargekart på nye nettsider her.

NYHET: vakker, silkematt glans til husveggen

Glansgraden har mye å si for fargeopplevelsen, også utendørs. Bevisst bruk av glansgrad kan understreke historie og tradisjon, og forsterke moderne arkitektur.

DRYGOLIN Color Expert er vårt helt nyeste medlem i DRYGOLIN-familien. Med sin silkematte, avdempede glans vil fargen du velger på fasaden fremstå mer sober og nedtonet i uttrykket. Mørke farger oppleves lune og myke, og hvite og lyse nyanser vil gi mindre refleksjon av sollys i uterommet og derfor føles roligere. DRYGOLIN Color Expert er i tillegg vår første svanemerkede DRYGOLIN-maling. Det gjør det enklere å ta et godt miljøvalg.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

Vår suverent beste utendørsmaling noensinne er fortsatt DRYGOLIN Nordic Extreme. Den tåler mest og holder lengst! DRYGOLIN Nordic Extreme har en oljeglans som gir intense farger og dype kontraster. Mange har dette nymalte, glansfulle utseende som sitt ideal. Se gjerne oppstrøksprøver av de ulike glansgradene hos forhandlere.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

DEKORFARGER SOM TILFØRER DET LILLE (STORE) EKSTRA

I årets fargekart har vi som en spennende nyhet løftet fram seks flotte detaljfarger som er med på å skape inspirerende utemiljøer; gode aksenter som har til hensikt å tilføre uterommet det lille – eller store – ekstra! De er nøye utvalgt med en diskret, men allikevel kulørt tone som er mindre typisk for eksteriør, og de vil derfor komplettere husfargene ellers på en utmerket måte.

Utemøbler og inngangsdør er fine eksempler på detaljer hvor man godt kan tilføre farger som man kanskje ellers ikke ville vurdert på en hel fasade. Slik kan uteområdet gjøres mer personlig, innbydende og interessant. Fargene er spesielt utviklet med tanke på å tilføre husets fargepalett moderne og tidsriktige nyanser.

Venstre: Vegg Jotun 1939 Sandbeige, benk Jotun 20118 Amber Red, terrasse Trebitt 90029 Skyggebrun. Øverst til høyre: Vegg Jotun 1902 Marmor, nedre vegg og vindu Jotun 1908 Sisal.  Nederst til høyre: Vegg Jotun 1024 Tidløs, møbel Jotun 7163 Minty Breeze.

RIKTIG MALING GIR VAKRE DETALJER

Nye Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør gjør det enkelt å fornye inngangsdøra, eller forvandle en gammel benk til et nytt favorittmøbel. Spesialmalingen har overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet. Selvrensende egenskaper gir et varig, vakkert resultat som kan nytes – lenge!

Veggen er malt med Jotun Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 7653 Stockholmsgrønn. Stolen er malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen Jotun 1908 Sisal. 

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
Fargekart Eksteriør 2022 Jotun

Vegg med dør: Drygolin Color Expert 5445 Delicate Blue. Andre vegger: Trebitt Oljebeis 0651 Lavgrå. Dør: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 0730 Fjellblå. Grunnmur: Jotun Drytech Muemaling 11129 Smoky Grey. 

Alle Jotuns eksteriørprodukter er utviklet, testet under ekstreme forhold og produsert i Norge. Når du velger et produkt fra Jotun, kan du være trygg på at huset får den beste beskyttelsen!

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med Jotun-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Vask huset utvendig når våren kommer

Vil du ta godt vare på kledningen til huset, er det smart å vaske huset regelmessig. Vår anbefaling er å…

Nytt DRYGOLIN-fargekart – husfarger til alle årstider

Vakker fargesetting til hele huset – året rundt. Nå er nytt DRYGOLIN-fargekart for 2024 endelig her! Bildet over: Huset er…

Selvrensende maling som vasker huset for deg

Nyheten DRYGOLIN Power Clean er det nyeste tilskuddet til DRYGOLIN-familien. En selvrensende maling som vasker huset for deg hver gang…

Årets nye husfarger fra DRYGOLIN

Med det nye DRYGOLIN-fargekartet kommer også 5 nye DRYGOLIN-farger. Blant årets nye husfarger finner du både varme terrakotta-toner, samt dempede…

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…