Ny kledning på èn dag!

Ny kledning på èn dag!

Familien Aubert Andersen bygger nytt hus. Med fabrikkmalt kledning ser huset ferdig ut når utvendig kledning er montert. Se hvor raskt det gikk når de satt opp ny kledning.

Bygge nytt hus?

– Jeg tipper vi er ferdige før lunsj, ler tømrer Tom Harald Klevstadlien.

Se det første, viktige byggemøtet her.

Tidlig om morgenen er snekkerne i gang i det nye huset til familien Aubert Andersen. Fabrikkmalt kledning er levert til byggeplass, med Jotun VISIR og 1 strøk Jotun OPTIMAL ferdig påført og klar til å kle familiens nye hus.

Se hvor raskt det går å sette opp kledningen!

Snekkerne har rett. Når lunsjen inntas er veggen ferdig kledd; med ett strøk viktig grunning for å hindre sopp- og råtedannelse og ett strøk Jotun OPTIMAL for ekstra god farge- og glansgjengiving – i fargen JOTUN 0734 BRUNSVART.

Bygge nytt hus?

Unngår krympestriper

– Fabrikkmalt kledning er et godt valg, og jeg har bygget med det i mange år. Treverk beveger seg en del etter at det kommer på vegg, og da oppstår det krympestriper. Når kledningsbordene er fabrikkmalt unngår familien de irriterende krympestripene. Dessuten er det mange områder på et hus der det er vanskelig å komme til med en malerkost, og her er disse allerede malt, forklarer Klevstadlien.

Bygge nytt hus?

Kuttflater og endestykker må grunnes og males, og det gjør Tom Harald Klevstadlien mens han er i gang med snekkerarbeidet.

Bygger hele året

Med fabrikkmalt kledning kan byggingen foregå hele året, uavhengig av vær og temperaturer. Kledningen bør grunnes og males så raskt som mulig når det er kommet på vegg, for å unngå sopp- og råteangrep.
– Huseier kan ikke male om vinteren, og da kan heller ikke huset kles utvendig hvis ikke kledningen er behandlet, sier Tom.

Da Jeanette og Lars Morten Aubert Andersen dro på jobb denne morgenen var veggen åpen, når de kommer hjem er kledningen på plass – ferdig med grunning og 1 strøk maling. Først innen to år må de ta strøk nummer to.

Bygge nytt hus?

– Vi er litt overrasket over hvor tidkrevende byggeprosessen er. Det er utrolig mange detaljer å ta stilling til, gjerne på samme tid, mener Jeanette og Lars Morten.
– Valget av fabrikkmalt kledning var enkelt. Ja, det koster litt ekstra, men er raskt betalt inn. Nå er den krevende malejobben tatt på forhånd, og ikke minst er vi trygge på at huset er godt beskyttet.

Huset fremstår pent og nymalt, og andre strøket behøver ikke tas før om to år.

Bygge nytt hus?

– En god investering i en hektisk byggeperiode, avslutter Lars Morten Andersen.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Fabrikkmalt kledning gir maksimal beskyttelse og effektiv bygging

Går du med byggeplaner, eller er det på tide å skifte kledning på huset ditt? Da kan det være både…

Effektivt nybygg med Drygolin-kledning

I en travel hverdag skulle familien bygge på huset. Møt tømrer Knut-Øivind Bruun og få hans anbefaling for en raskere…

Bygge nytt hus? Få tipsene her

Vi fulgte familien Aubert Andersen da de skulle bygge nytt hus. Det er mange valg som må taes når man…

Møt Jotun på Hyttemessen 5. til 8. april

Få råd og tips fra Jotuns eksperter Også i år stiller Jotun med egen stand på Hyttemessen på Exporamasenteret. Der møter…

Skal du bygge hus eller skifte kledning?

Visste du at du kan spare MYE tid og samtidig få en lengre levetid på kledningen ved å ta et…

Bygge hus eller skifte kledning i vinter?

Velg kledning som allerede er grunnet og malt med Jotuns kjente og trygge malinger. Med fabrikkmalt kledning er huset ditt…

Go to top