Bygge nytt hus? Få tipsene her

Bygge nytt hus? Få tipsene her

Vi fulgte familien Aubert Andersen da de skulle bygge nytt hus. Det er mange valg som må taes når man skal bygge nytt og et av de største er kanskje valg av kledning til huset. Bli med og se hvordan familien gikk frem og hvordan det endelige resultatet ble.

Bygge nytt hus?

Det viktig byggemøtet

Sammen med Jeanette Aubert og Lars Morten Andersen går byggmesteren igjennom arkitekttegninger og muligheter. Valgene er mange, men ett mener Osmund Jensen er enkelt; kledningen.
– Vi har jobbet med fabrikkmalt kledning i mange år, og ser at kundene våre blir veldig fornøyde med resultatet. Her sparer familien verdifull tid, og panelet er beskyttet fra første stund, forklarer byggmesteren.
– Fabrikkmalt kledning er et effektivt og fornuftig valg i en hektisk byggeprosess.

Ferdigbehandlet kledning

Jeanette og Lars Morten er førstegangs husbyggere og kjenner ikke fabrikkmalt kledning fra tidligere.

Fabrikkmalt kledning blir grunnet og påført første strøk med maling hos trelastprodusenten. Det betyr at huset er beskyttet mot fukt og soppangrep fra første stund. Det eneste som gjenstår er å behandle kuttflater og endestykker, og deretter kan huset stå i to år før siste strøk påføres.

Fabrikkmalt kledning leveres med alle Jotuns eksteriørprodukter, og familien Aubert Andersen velger Jotun OPTIMAL, en maling med spesielt god fargegjengivelse og glans. For mer krevende værforhold er Jotun DRYGOLIN Ultimat et godt valg. Ønsket man et beiset utseende bør man velge Jotun TREBITT som gir et naturlig transparent uttrykk.

Bygge nytt hus?

Tips til fargevalg

Jeanette Aubert får hjelp av fagpersoner når hun plukker ut husets farge. Anette Tholfsen i Jotun anbefaler å ta hensyn til både smak, stil og omgivelser.

Bygge nytt hus?
– Fargekartet har utrolig mange flotte farger som egner seg for akkurat ditt hus, forklarer Anette.
– Men ta deg gjerne en kjøretur for å få inspirasjon, og ta hensyn til området rundt deg. Naturtomt kan gi helt andre føringer enn et tettbygget boligområde, men det viktigste er likevel at du velger en farge du liker godt.

Effektivt med fabrikkmalt kledning

– Med travle dager og mye ekstrajobbing i forbindelse med byggingen, er det enkelt å velge fabrikkmalt kledning, sier Jeanette og Lars Morten.
På byggemøtet ble Jeanette og Lars Morten enige med byggmester om å velge fabrikkmalt kledning med Jotun VISIR grunning og Jotun OPTIMAL første strøk, i fargen JOTUN 0734 BRUNSVART.

Se hvordan kledningen ble malt i fargen Brunsvart.

– Vi slipper å ha malepresset hengende over oss. Kledningen er beskyttet, og det ser pent ut med én gang. Dette skal bli gøy, sier Jeanette og Lars Morten.

Se hvordan huset ble når kledningen kom på plass.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Ny kledning på èn dag!

Familien Aubert Andersen bygger nytt hus. Med fabrikkmalt kledning ser huset ferdig ut når utvendig kledning er montert. Se hvor…

Møt Jotun på Hyttemessen 5. til 8. april

Få råd og tips fra Jotuns eksperter Også i år stiller Jotun med egen stand på Hyttemessen på Exporamasenteret. Der møter…

Skal du bygge hus eller skifte kledning?

Visste du at du kan spare MYE tid og samtidig få en lengre levetid på kledningen ved å ta et…

Bygge hus eller skifte kledning i vinter?

Velg kledning som allerede er grunnet og malt med Jotuns kjente og trygge malinger. Med fabrikkmalt kledning er huset ditt…

Male selv eller kjøpe fabrikkmalt kledning?

Du vet at huset skal males, men lurer på når du skal få tid til det. Kan fabrikkmalt kledning være…

Go to top