Midtsommer med terrassekos og jordbær-pavlova
Midtsommer, terrassekos og deilige jordbær – det er bare å nyte dagene! – Få oppskriften på vår smakfulle jordbær-pavlova.
Nyt midtsommerdagene!
Det er noe ekstra deilig med denne tiden på året! Lange, lyse midtsommerkvelder og feiring på St. Hansaften – og ferien er rett rundt hjørnet.
– Feir midsommer med dine kjære, og nyt dagene til fulle. – Og ikke glem å binde en vakker midtsommerkrans av sommerens vakre blomster.
Sommerblomstene lyser opp mot en nymalt, dypblå husvegg. Fasade: Drygolin Color Expert 0347 Malmblå.
- Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
- Vakkert avdempet silkematt utseende
- Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
- Effektiv påføring – effektiv tørketid
Midtsommer og terrassekos
Hvor mange av dere plukker sju forskjellige typer blomster og legger dem under puten på St. Hansaften? Historien sier at personen du drømmer om, er den du skal gifte deg med. Test selv – og du får deg kanskje en god latter, om ikke annet…?
Vi dekker midtsommerbordet utendørs, selv om pledd og parasoll ofte er lett tilgjengelig. – Og vi lar oss slett ikke stoppe av noen regnbyger – midtsommers vil vi være ute så mye som mulig!
Gulvet og rekkverket er beiset med Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå. – Her kan du se fargeutvalget i Trebitt Terrassebeis.
- Vakker og holdbar terrasse
- Unik effekt mot grønske
- *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
- Lang holdbarhet i ett strøk
Midtsommerfestens beste dessert er en drøm for både øyne og gane. Pynt den med friske, norske jordbær og nyt en uimotståelig god pavlova!
Pavlova med jordbær
Oppskrift til 6-8 personer
Tid: 2 timer (hvorav 1 time og 30 minutter i ovnen)
Ingredienser
4 eggehviter
1 klype salt
1 ss maisstivelse
2 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Fyll
1 liter jordbær
3 ss lemon curd (sitronkrem)
1 liter vaniljeis
1/2 lime
Lemon curd fra Trines Matblogg
3-4 sitroner (2 dl sitronjuice)
200-225 g sukker
3 egg
1 eggeplomme
1 klype salt
75 g smør
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at skummet renner ut. Tilsett sukker, litt om gangen, mens du fortsetter å vispe. Skummet skal piskes lenge, ca. 8-10 minutter. Røren skal være litt seig og blank, omtrent som en skumtopp.
Tilsett maisenna, vaniljesukker og sitronsaft mens du visper litt mer forsiktig. Legg røren i en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på en bakeplate dekket med bakepapir. Form røren til et serveringsfat, med kanter og en liten fordypning i midten. Sett marengsen i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 90 minutter. Slå av ovnen, men la marengsen stå i ovnen til den er avkjølt. I mellomtiden lager du sitronkremen – se fremgangsmåte på Trines Matblogg.
Smør marengsen med lemon curd og fyll den med is og jordbær, samt saften fra en halv lime.
Voilá – en midtsommerdrøm.