Mange ønsker seg grønt hus

Mange ønsker seg grønt hus

Få tips til gode, grønne nyanser som fungerer utendørs! Dette huset er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør 10416 Perlehvit, grunnmur: JOTUN DryTech Murmaling 1402 Canvas (Foto: Trivselshus)

Grønt er en populær farge – både inne og ute

Det er ikke bare på veggene inne mange velger grønt om dagen. Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen. Dette er nok ikke tilfeldig når vi ser hvor populære grønntoner har vært i interiøret de siste årene. Vi har funnet gleden i kulørte farger igjen!

Her er tre grønne paletter som vår fargesjef har satt sammen:

Palett nr 1:

JOTUN 8413 Herregårdsgrønn.JOTUN 1016 Blek Sand.JOTUN 10416 Perlehvit.JOTUN 1402 Canvas.

Palett nr 2:

Palett nr 3:

Test ut disse fargepalettene på ditt eget hus ved hjelp av appen Jotun ColourDesign.

Velg den beste utendørsmalingen!

Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, Jotuns suverent beste utendørsmaling noensinne, er du også sikret at huset holder seg grønt og pent lenge!

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Jotun 8413 Herregårdsgrønn

Blant våre grønntoner finnes det et spekter av gylne toner, fra de helt lyse til de dype og mer tradisjonelle grønntonene. Av grønne toner har vi primært gylne grønntonene som er de mest populære utendørs, og passer til hus i naturnære omgivelser, som for eksempel Herregårdsgrønn som du ser på bildet øverst i innlegget.

JOTUN 8413 Herregårdsgrønn

En dempet, gulaktig grønn tone. Dette er en svært behagelig, dempet grønntone. Undertonen er gyllen, noe som gjør at den sklir svært godt inn i natur og vegetasjon. Denne typen grønntoner fungerer utmerket med både hvite, beige farger, – men også sammen med flotte kulørte okertoner. Grønt og oker er en fargekombinasjon som har lange tradisjoner her til lands. Se da gjerne på farger som JOTUN 0152 Staverngul for en skarp okerkontrast, eller på den mer dempede og behagelige JOTUN 1223 Høststemning.

JOTUN 7053 Lærdal

Av grålige grønntoner har vi en veldig vakker grønntone,  JOTUN 7053 Lærdal. En fargetone som vi nå børster litt støv av og tar frem igjen i sortimentet vårt. Fargen oppleves mer rolig, og er like fin i bymiljø som i et boligfelt for den som ønsker en diskret, men kulørt farge.

JOTUN 7053 Lærdal

En dempet grålig grønntone. Dette er en langt mer dempet og dus grønntone enn de tradisjonelle gylne grønntonene vi kjenner. Jotun 7053 Lærdal vil på mange måter fremstå som noe mer grålig. Fargen vil oppleves som rolig og behagelig, og er like fin i bymiljø som i et boligfelt for den som ønsker en diskret, men kulørt farge. Både hvite og grå farger vil stå godt inntil, – blant de hvite er det de rene og grålige tonene som fungerer best; Jotun 1624 Letthet, Jotun 9918 Klassisk Hvit, Jotun 1622 Refleksjon, Jotun 1024 Tidløs eller Jotun 10784 Skyggehvit er gode alternativer her.

Terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis i fargen Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå eller Trebitt 9073 Shimmergrå. Begge harmonerer veldig godt med Jotun 7053 Lærdal.

Hvor snart bør du beise din nye terrasse?

TREBITT Terrassebeis  9073 Shimmergrå.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Grønne detaljer

Dersom et helt grønt hus ikke er noe for deg, finnes det fortsatt mange detaljer man kan male i grønt. Grønt er fint til detaljene på hus som er hvitt, rødt, gult og grått, bare for å nevne noen.

Vinduer og dører maler du med Drygolin Ultimat Vindu og Dør. Se vår fargeguide til vinduene.

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.Husveggene er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme 0152 Staverngul. Hvite detaljer er malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør 1453 Bomull. Samme produkt er brukt både på vinduene – i fargen 0745 Grønn Umbra – og på døren; i fargen Jotun 0734 Brunsvart. Mur: JOTUN DryTech Murmaling 1402 Canvas. En rik og spennende fargepalett.

Velg riktig farge på grunnmuren!

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.Husveggen er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 1376 Frostrøyk. Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn og vinduer i Jotun 1001 Egghvit.

Hva med et nostalgisk uterom?

Hagemøbler malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør. Dette er en maling spesielt laget for staffasje og hagemøbler, i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn Med en porsjon arbeidslyst kan dere forvandle uterommet til et herlig fristed i naturen.Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.Huset er malt med Jotun 2142 Vestlandsrød, og staffasje i Jotun 1001 Egghvit. Hagemøblene har fått fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn.

 DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør

 • Rask tørk
 • Suveren heft og finish
 • Forsterket med UV-blokk
 • Spesielt effektiv mot svertesopp

En grønn inngangsdør ønsker gjestene velkommen

Inngangspartiet er et området hvor du lett kan leke deg. Ved å velge en ny farge til inngangsdøren kan huset ditt endre karakter og raskt få en fornyelse ved å bruke en ny og spennende farge. Husk at inngangsdøren er gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Gjør velkomsten til en personlig opplevelse!Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.

Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen Jotun 1453 Bomull, Dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra

JOTUN 0745 Grønn Umbra

En mørk gulaktig grønntone. Passer sammen med 1037 Sandsten, 8413 Herregårdsgrønn, 1491 Slipesten.

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.Både huset og staffasjen er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 9918 Klassisk Hvit. Døren er malt med  DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra og  møblene i Jotun 1465 Demigul.

Sett FARGE på fasaden

Grønt kommer i mange varianter

Visste du at du også kan få populære, grønne interiørfarger i DRYGOLIN? Se bildet av samme døren i fargen Jotun 7053 Lærdal og en av våre store interiør farge Jotun 6325 Balanse. Lekkert ikke sant?Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme i Jotun 1001 Egghvit, staffasje; Jotun 1973 Antikkgrå, dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør i fargen Jotun 7053 Lærdal.

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme i Jotun 1001 Egghvit, staffasje: Jotun 1973 Antikkgrå, dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør i fargen Jotun 6325 Balanse.

JOTUN 6325 Balanse

Verdens fineste blågrønne farge. Mer grønn enn blå. Anbefales spesielt ved siden av 5180 Oslo. Nydelig til mintfarger, samt 6315 Jade, men også lekker til bestselgerne 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 553 Ascott, 394 Varmgrå, 1376 Frostrøyk. Også lekker til beige farger som 1140 Sand, 1623 Marrakesh, 1026 Blek Sand, 1233 Mohair. Passer til nesten alt. Spesielt fin til fondvegger og soverom.

Ta innefargene med ut!

Mange av våre nyeste grønntoner på interiør er også tilgjengelig i Jotuns beste utendørsmalinger DRYGOLIN Nordic Extreme og DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør. Det kan gi mange spennende inngangspartier og lekre hagemøbler!

Lykke til med fargevalget. Spør gjerne våre fargerådgivere om tips og råd til å velge farge utendørs.

Denne saken ble først publisert i juli 2018.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Frisk opp med blågrønne detaljer ute!

Med nye, blågrønne detaljer kan du skape en helt ny atmosfære utendørs. – Les mer om hvordan du kan friske…

Ønsker du deg et rødt hus? Her er våre tips!

Et rødt hus gir varme og energi til omgivelsene. Finn den perfekte rødfargen til ditt hus! Bilde over: Dette huset…

Nå kan du vinne et nymalt hus!

Drømmen om nymalt og vakkert hus og hage. – Nå kan du vinne nymalt hus med Jotun og Drygolin Nordic…

Delikat og dempet grønt til hus og uterom

Dempet grønt er nydelig til huset. Her ses en behagelig kombinasjon av veggfargen Jotun 8426 Dewy Green og grunnmur i…

Gule hus sprer glede i nabolaget

Gule hus er endelig «tilbake»! Gule farger utendørs har vært noen år utenfor radaren, men nå ønsker mange gulfarger til…

Vask hele huset – ikke glem grunnmuren!

Husk HELE boligen når du planlegger årets vask av huset. En liten innsats med vårt nyeste vaskeprodukt Jotun 3-i-1 Kraftvask…