Mange ønsker seg grønt hus

Mange ønsker seg grønt hus

Veggene er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen Jotun 10416 Perlehvit, Grunnmur: JOTUN Premium Mur 1402 Canvas (Foto: Trivselshus)

Flere og flere ønsker seg grønt

Det er ikke bare på veggene inne mange velger grønt om dagen. Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen. Ikke tilfeldig når vi ser hvor populære grønntoner har vært på interiør de siste årene. Vi har funnet gleden i kulørte farger igjen!

Her er tre flotte paletter som vår fargesjef har satt sammen:

Palett nr 1:JOTUN 8413 Herregårdsgrønn.JOTUN 1016 Blek Sand.JOTUN 10416 Perlehvit.JOTUN 1402 Canvas.

Palett nr 2:

Palett nr 3:

Test ut disse fargepalettene på ditt eget hus ved hjelp av appen Jotun ColourDesign.

Jotun 8413 Herregårdsgrønn

Blant våre grønntoner finnes det et spekter av gylne toner, fra de helt lyse til de dype og mer tradisjonelle grønntonene. Av grønne toner har vi primært gylne grønntonene som er de mest populære utendørs, og passer til hus i naturnære omgivelser, som for eksempel Herregårdsgrønn som du ser på bildet øverst i innlegget.

JOTUN 8413 Herregårdsgrønn

En dempet, gulaktig grønn tone. Dette er en svært behagelig, dempet grønntone. Undertonen er gyllen, noe som gjør at den sklir svært godt inn i natur og vegetasjon. Denne typen grønntoner fungerer utmerket med både hvite, beige farger, – men også sammen med flotte kulørte okertoner. Grønt og oker er en fargekombinasjon som har lange tradisjoner her til lands. Se da gjerne på farger som JOTUN 0152 Staverngul for en skarp okerkontrast, eller på den mer dempede og behagelige JOTUN 1223 Høststemning.

JOTUN 7053 Lærdal

Av grålige grønntoner har vi vår hotteste grønntone for sesongen, nemlig JOTUN 7053 Lærdal. En fargetone som vi nå børster litt støv av og tar frem igjen i sortimentet vårt. Fargen oppleves mer rolig, og er like fin i bymiljø som i et boligfelt som den som ønsker en diskret, men kulært farge.

JOTUN 7053 Lærdal

En dempet grålig grønntone. Dette er en langt mer dempet og dus grønntone enn de tradisjonelle gylne grønntonene vi kjenner. Jotun 7053 Lærdal vil på mange måter fremstå som noe mer grålig. Fargen vil oppleves som rolig og behagelig, og er like fin i bymiljø som i et boligfelt for den som ønsker en diskret, men kulørt farge. Både hvite og grå farger vil stå godt inntil, – blant de hvite er det de rene og grålige tonene som fungerer best; Jotun 1624 Letthet, Jotun 9918 Klassisk Hvit, Jotun 1622 Refleksjon, Jotun 1024 Tidløs eller Jotun 10784 Skyggehvit er gode alternativer her.

Terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis i fargen Trebitt 9073 Shimmergrå. Den harmonerer veldig godt til Jotun 7053 Lærdal.

Hvor snart bør du beise din nye terrasse?

TREBITT Terrassebeis  9073 Shimmergrå.

Maler du huset med Drygolin Ultimat, Jotuns beste utendørsfarge er du også sikret at huset holder seg grønt og pent lenge.

 DRYGOLIN Ultimat

DRYGOLIN Ultimat

  • Ekstrem beskyttelse
  • Spesielt effektiv mot svertsopp
  • Nymalt utseende lengst (UV-block)
  • Suverene påføringsegenskaper

Grønne detaljer

Dersom et helt grønt hus ikke er noe for deg, finnes det fortsatt mange detaljer man kan male i grønt. Grønt er fint til detaljene på hus som er hvitt, rødt, gult og grått, bare for å nevne noen.

Vinduer og dører maler du med Drygolin Ultimat Vindu og Dør. Se vår fargeguide til vinduene.

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.

Vegg: DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 0152 Staverngul. Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen 1453 Bomull. Vinduer: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra. Dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 0734 Brunsvart. Mur: JOTUN Premium mur i fargen Jotun 1402 Canvas. En rik og spennende fargepalett.

Velg riktig farge på grunnmuren!

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.
Husveggen er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 1376 Frostrøyk. Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn og vinduer i Jotun 1001 Egghvit.

Hva med et nostalgisk uterom?

Hagemøbler malt med DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør. Dette er en maling spesielt laget for staffasje og hagemøbler, i fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn Med en porsjon arbeidslyst kan dere forvandle uterommet til et herlig fristed i naturen.

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.

Huset er malt med Jotun 2142 Vestlandsrød, og staffasje i Jotun 1001 Egghvit. Hagemøblene har fått fargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn.

En grønn inngangsdør ønsker gjestene velkommen

Inngangspartiet er et området hvor du lett kan leke deg. Ved å velge en ny farge til inngangsdøren kan huset ditt endre karakter og raskt få en fornyelse ved å bruke en ny og spennende farge. Husk at inngangsdøren er gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Gjør velkomsten til en personlig opplevelse!

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.

Vegg: DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 1453 Bomull, Dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra

JOTUN 0745 Grønn Umbra

En mørk gulaktig grønntone. Passer sammen med 1037 Sandsten, 8413 Herregårdsgrønn, 1491 Slipesten.

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.
Både huset og staffasjen er malt med DRYGOLIN Ultimat i fargen Jotun 9918 Klassisk Hvit. Døren er malt med  DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra og  møblene i Jotun 1465 Demigul.

Sett FARGE på fasaden

Grønt kommer i mange varianter

Visste du at du også kan få populære, grønne interiørfarger i DRYGOLIN? Se bildet av samme døren i fargen Jotun 7053 Lærdal og en av våre store interiør farge Jotun 6325 Balanse. Lekkert ikke sant?

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.

Vegg: DRYGOLIN Ultimat i Jotun 1001 Egghvit, staffasje; Jotun 1973 Antikkgrå, dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør i fargen Jotun 7053 Lærdal

Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen.

Vegg: DRYGOLIN Ultimat i Jotun 1001 Egghvit, staffasje: Jotun 1973 Antikkgrå, dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør i fargen Jotun 6325 Balanse.

JOTUN 6325 Balanse

Verdens fineste blågrønne farge. Mer grønn enn blå. Anbefales spesielt ved siden av 5180 Oslo. Nydelig til mintfarger, samt 6315 Jade, men også lekker til bestselgerne 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 553 Ascott, 394 Varmgrå, 1376 Frostrøyk. Også lekker til beige farger som 1140 Sand, 1623 Marrakesh, 1026 Blek Sand, 1233 Mohair. Passer til nesten alt. Spesielt fin til fondvegger og soverom.

Også våre nyeste grønntoner på interiør som er tilgjengelig i Jotuns beste utendørsmalinger DRYGOLIN Ultimat og DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør. Det kan gi mange spennende inngangspartier og lekre hagemøbler 😊

Lykke til med fargevalget. Spør gjerne våre fargerådgivere om tips og råd til å velge farge utendørs.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Guide: Velg riktig husfarge

Male huset utvendig? Få tips til hvilke farger du bør velge på ulike detaljer.

Vakre gule husfarger

Dette huset er malt med DRYGOLIN Ultimat i den vakre gulfargen Jotun 1465 Demigul. Vinduer og dører er malt i…

Norges mest populære hvitfarge

Hvitt er ikke hvitt Mange har fått med seg at hvitt er ikke hvitt og at det kan være en…

Anvendelige JOTUN 9938 Dempet sort

Jotun 9938 Dempet sort kan beskrives som en «myk» sort farge, og har en grålig undertone. Mange velger seg en…

Male huset hvitt? Dette bør du tenke på!

Drømmen om det hvite, perfekte huset er ofte relativt kortvarig. Skitt og forurensning setter sitt preg på malingen, og hvitfargen…

Sett FARGE på fasaden

Sett farge på fasaden og gi huset en sterk identitet, f eks med en fin gulfarge eller en rødfarge. Husk…

Go to top