Lag en iskiosk til barna (og til de voksne)

Lag en iskiosk til barna (og til de voksne)

Med få og enkle materialer, samt verktøy du mest sannsynlig har i verktøykassa, kan du lage en morsom iskiosk til barna som vi voksne også selvsagt får glede av!

Bildet over: Fullt trøkk i iskiosken hvor is og saft er tilgjengelig. Med enkle materialer og restemaling eller malingsprøver, så er mye gjort.

Iskiosk settes opp av kryssfiner-plater og stendere

Selve rammeverket settes enkelt opp ved hjelp av kosntruksjonsvirke og kryssfinérplater. Dette vil danne basis for din nye iskiosk. Med et vater, en hammer og spiker (evt. skruer og drill), samt en kapp- og gjærsag og en stikksag kommer du langt.

Involver barna

Prosjektet kan du gjøre så mye du vil ut av egentlig. Dekorer med vimpler og planter, mal i ulike farger eller gjør det helt enkelt. Uansett, så er det en god idé å involvere barna! La de få prøve seg litt med både drillen og malepenselen, så blir det ekstra stas når kiosken er ferdig og de kan si «Denne har jeg laget!».

Bokstavwer utskåret fra kryssfiner-plater

Ice ice, baby! Bokstavene i front av iskiosken kuttes fra kryssfinerplater. Puss gjerne kantene før du maler, og deretter limer de på fronten av disken.

På et slikt prosjekt er det egentlig bare å ta akkurat de fargene du føler for, eller de fargene du har liggende fra et tidligere prosjekt. Det viktigste er jo det å få på plass en isbod slik at det er mulig å få servert en is eller ti i løpet av sommeren.
Vimpler og dekor på iskiosken

Vimpler i ulike farger skaper god stemning i kiosken. De utskårne og malte isene levner liten tvil om hva det er å få kjøpt.

En iskiosk kan gjerne være fargerik og spre glede – akkurat som isen som serveres. Maler du i eksempelvis 3037 Fjær eller 3206 Aubergine får du en myk og dempet lillatone. Brunfargen på isen får du med 1284 Svolvær og til hvitfargen på isen kan du bruke 1453 Bomull.

Test en ny farge

En annen mulighet er å male iskiosken i en farge du kanskje vurderer på huset. På den måten får du se hvordan den fungerer på en litt større flate, og du kan vende deg litt til den før du maler huset ditt. Du kan jo også prøve en litt annen glansgrad enn det du er vant til for å se om du syns Oljeglans, Silkematt eller Supermatt er finest.

 JOTUN Fargeprøve Eksteriør

JOTUN Fargeprøve Eksteriør

 • Test fargen
 • Riktig fargegjengivelse
 • Trygt fargevalg

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Vakkert, supermatt utseende
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Barn koser seg i iskiosken

Full rulle i iskiosken!

Lykke til med prosjektet og god is-sommer til små og store.

Interessert i flere DIY-prosjekter utendørs? Sjekk denne stilige mobile leveggen.

Foto: Dag Nordsveen

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Helmatt hytte på eventyrlige Randøy

I denne episden går turen til Randøy, rett utenfor Stavanger. Her ligger det ei hytte med en litt uvanlig fasong….

Ferdigmalt kledning gir ekstrem beskyttelse

Med ferdigmalt kledning malt med DRYGOLIN Nordic Extreme kan du være sikker på at hytta di har ekstrem beskyttelse for…

Hvaler-hytta får som fortjent

På denne Hvaler-hytta må det gjøres en skikkelig oppgradering både inne og ute. Eventyrlig-gutta tar selvsagt oppdraget, og forvandler denne…

Slik fargesetter du hele huset

Fargesetter du huset med omhu, skaper du et harmonisk helhetsinntrykk! Husfasaden er malt i fargen Jotun 7653 Stockholmsgrønn, detaljer malt…

Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Her er det herlig å være! Vi besøker Anna Gouteva sitt nymalte sorte hus, som har fått fargen Jotun 9938…

Dette må du huske på når du skal male huset

Har malingen begynt å falme? Eller kanskje du bare vil friske opp huset med en ny farge? Her får du…