Se Kristins gode soner i uterommet

Se Kristins gode soner i uterommet

Kristin og mannen Borgar Lindhjem ønsket seg mest mulig ut av hagen og det smale uteområdet. De ønsket seg flere funksjonelle soner i stil med det nybygde huset. Ønskene ble oppfylt – nå nyter de hver krok i hagen!

Paret har bygd et moderne og råstilig hus med flott fasade, og var opptatt av at hagen og uteområdet skulle passe den stramme stilen. De ønsket seg plass til mange gjester på lange sommerkvelder, og små, hyggelige områder etter ulike behov.

– Vi elsker å være ute! Det var også viktig for oss at det hele ble helhetlig og gjennomført, sier Kristin. Planleggingen ble viktig.

En hagedesigner satte planene i verk, og mye av jobben gjorde de selv. Familie og venner ble satt i sving med å plante 1800 krokus!

Sitteplass og blomsterbenker

Uterommet er utnyttet maksimalt, som her med smarte blomsterkasser og en hyggekrok. Kassene og benken er beiset i Trebitt 90002 Gråsvart. Gulvet har fargen Trebitt 9072 Naturgrå.

Delte tomta i områder

– Vi skisserte tidlig en løsning med inndeling av eiendommen i soner etter bruk, forklarer Kristin. Det skulle være ett område for parkering, ett område for mange mennesker, ett område for en mindre frokostplass, og ett skjermet område for å nyte fred og ro.

Vær og vind og solforhold har også spilt en viktig rolle. Da huset stod ferdig fikk paret god hjelp av Christoffer Vårdal, som er anleggsgartner og hagedesigner, til å løse oppdraget.

– Han klarte på en særdeles god måte å få det maksimale ut av det utgangspunktet han hadde, sier Kristin, godt fornøyd med gartnerjobben! Nå nyter hun morgensol fra frokostplassen og middag med gjester under tak. Se mer inspirasjon på Instagram-profilen @studiolindhjem.

Kristin og Borgar Lindhjem delte uteområdet i tre soner

Park-følelse i hagen

Parkering for bil ble lagt til ytterkant av tomten, slik at det var mulig å gjøre plass til et grønt område fra parkering og fram til døra – en liten anelse «park-følelse» rett på utsiden av døra.

Sammen med mannen har Kristin planlagt detaljer og smarte løsninger hun har funnet inspirasjon til. Slik vant hun også prisen for Norges vakreste hjem i 2017. Verken Kristin eller mannen er arkitekter, men interessen har alltid vært der.

Litt «uvanlige» krav

– Jeg har alltid likt å bli inspirert av ting jeg ser og finner i magasiner. Det gjør at jeg ofte kommer med krav til løsninger som ikke er så vanlige. Mannen min er ingeniør og handy håndverker, og har bygd fire hus tidligere. Han påstår av og til at jeg er hans mest krevende kunde, ler Kristin. – Det er ofte håndverkerne sier det ikke går, men Borgar finner løsningen.

I tillegg til jobben hun har skapt som interiørdesigner, jobber hun i kommuniksjonsbyrået Gambit, med blant annet ansvar for bygg og bolig.

Se terrassetrender 2018

Gangbane med fliser fra Modena

Foran huset ønsket Kristin seg en gangbane over plenen, som gir litt parkfølelse. Det er brukt utefliser fra Modena.

En sone for alt

Det er tatt hensyn til ulike behov og bruksområder; både ro og fred – og mange til bords, frokost og kvelds, og ikke minst både godt vær og dårlig vær.

– Vi har frokostterrassen som én sone, og hovedterrassen som en annen, og balkongen i andre etasje som en tredje sone. Denne terrassen bruker vi når været ikke er på sitt beste.Her kan vi slappe av med en god bok eller se en film på lerret med projektoren vår.

Helhet og sammenheng

En helhet og sammenheng var viktig. På utsiden bindes det hele sammen med plenen.

– Flisen vi valgte er en uteflis fra Modena Fliser, som tåler mye og kan kjøres på. Den hvite grusen mot gangbanehellene var noe vi så for oss at kunne passe perfekt til huset, mot de sorte fasadeplatene, kebonykledningen og overbygget i Corten stål.

Lag gode soner på tarrassen

Terrasse med drivhus

Hver kvadratmeter med plen og platting har en plass for alt! Benk og kasser beiset i Trebitt 90002 Gråsvart og ulike nivåer skaper gode rom. 

Stein, stål og tre i stilig kombinasjon

Flere platåer ble løsningen for å lage lune og gode områder. Blant annet er vektshuset løftet opp noen trinn.
– Det gir fin oversikt over resten av sitteområdet på terrassen, og gjør at vi kan sette potter i trinnene.  Jeg er blitt fan av nivåer, innrømmer Kristin.

Terrassegulvet i Trebitt 9072 Naturgrå skaper fine kontraster.
– Jeg liker godt den grå, kalde beisfargen, som passer både til husets fasade og sorte karmer. Samtidig får det lyse terrassegulvet fram de mørke møblene bedre.

Mal fine blomsterpotter

Drivhus på terrassen, beiset med JOTUN beis

Terrasse med drivhus gir et ekstra uterom under tak. Veksthuset ble løftet opp et nivå, og slik ble det en lunere krok.

Kristin og Borgar Linhjem utnytter hver sone av uteplassem

Hagedesigneren gikk for bambus og herdige palmer i de beisede beddene.

Uterom i tre soner

Se flere bilder og bli inspirert av Kristins hage på bloggen og på Instagram-profilen @studiolindhjem.
Alle foto: Jorunn Tharaldsen
Nå kan sommer’n bare komme!
Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nytt Drygolin-fargekart fra Jotun

Bli med oss og fargesett hele huset med Jotuns nye DRYGOLIN fargekart. Hele 72 vakre og tidløse eksteriørfarger presenteres med…

Uteromstrender og terrassetrender for 2023

Vi har en stund brukt uterommet som en forlengelse av boligen, og de siste årene har vi satt ekstra pris…

Arkitekttegnet bolig i moderne farger

Drømmen av en arkitekttegnet bolig… Det lekre huset er et skikkelig blikkfang med nye farger. Se mer av det fantastiske…

Husfarger inspirert av høst og naturens palett

Husfarger inspirert av høst og naturens palett: Her har vi malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 1223 Høststemning,…

Psst! Du kan fortsatt male eller beise i høst

Du kan fortsatt beise i høst! Klare høstdager kan by på fine dager og muligheter til vedlikehold ute! – Du…

Slik gjør du vedlikehold med terrassebeis!

Gjør du vedlikehold av den gamle trappen med terrassebeis, sparer du mange penger.  Se tipsene våre til hvordan du vedlikeholder…