Unngå disse terrassetabbene!

Unngå disse terrassetabbene!

Sommersesongen er her og det er tid for å pleie terrassen. Mange går i gang uten å sjekke hva som er enklest og gir det beste resultatet. Det kan fort gi ekstra kostnader og være mer tidkrevende! Få gode tips i denne saken! Fargen på bildet over er Trebitt Terrassebeis 9073 Shimmergrå.

Her er de syv vanligste feilene du bør unngå

1. Oljefella

Mange tror det er best å olje terrassen. Kanskje fordi far eller svigerfar alltid har gjort det? Å olje innebærer faktisk mer arbeid enn nødvendig, fordi du må olje hvert år for at det skal se fint ut. Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant!

Lag gode soner på terrassen

Velger du Trebitt Terrassebeis istedenfor tradisjonell terrasseolje har du mer tid til å nyte sommeren. Leveggene her er beiset i fargen i 9001 Fjellbris.

2. Høytrykk-dilla

Mange har investert i fancy og kraftige høytrykksspylere som det er fristende å angripe «alt» på tomten med. Men er det alltid smart? En høytrykksspyler kan i mange tilfeller være for kraftig å bruke på terrassen, og treverket kan skades av den harde strålen. En vanlig hageslange er et mye bedre og mer skånsomt alternativ.

3. Feil rengjøringsmidler

Det er fort gjort å velge feil rengjøringsmiddel, og her er det én enkel huskeregel: hvis du skal beise så hold deg til Trebitt Terrassebeisfjerner til forarbeidet. Styr unna Kraftvask, eller egne blandinger som f.eks. kaustisk soda blandet med tapetlim. Skal du kun vedlikeholde med en vask, benytter du Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner.

4. Tungvinte produkter

Det finnes mange ulike produkter for behandling av terrassen på markedet. Mange gjør det vanskeligere enn nødvendig, ved å velge produkter det er tungt å jobbe med, eller produkter som trenger flere strøk. Gjør det enkelt, og velg en terrassebeis som kun trenger ett strøk, som for eksempel TREBITT Terrassebeis.

Beising av terrassen

Vi anbefaler å bruke pensel eller rull på et forlengerskaft. Stryk på og tørk av overflødig beis. Husk at beisen ikke skal danne film – og at du kun skal bruke ett strøk når du beiser med Trebitt Terrassebeis!

TREBITT Terrassebeis i ny, forbedret utgave

TREBITT Terrassebeis er nå enda mer effektiv mot grønske og tørker raskere. Hvis været skifter brått og du nettopp har beiset, er det godt å vite at overflaten tåler en regnskur en times tid etter påføring. Et langvarig, pent utseende oppnås med kun ett strøk, samtidig som treverkets naturlige og livfulle uttrykk fremheves og bevares.

5. Feil fargevalg

Det å velge farge på terrassebeisen er like viktig som å velge husfarge, fordi dette er med på å ramme inn huset og skape en helhet. De nyeste beistypene finnes i mange farger, så bruk tid på å velge riktig. Har du en kald farge på huset, som for eksempel en kjølig grå farge, bør du også velge en grånyanse på terrassen, som f.eks. 9073 Shimmergrå. Har du gult eller rødt hus, er det finere å velge en varmere nyanse, som for eksempel 9072 Naturgrå. 

Denne terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen 9073 Shimmergrå.

Heldigvis er det mulig å angre på fargevalget! Med  TREBITT Terrassebeisfjerner kan du fjerne den gamle beisfargen og skifte farge!

 TREBITT Terrassebeisfjerner

TREBITT Terrassebeisfjerner

  • Gir optimalt underlag for nytt strøk
  • Fjerner effektivt gammel terrassebeis
  • Renser og lysner treet
  • Gjør det enkelt å skifte farge

Se flere bilder og farger her. Det anbefales at du besøker din nærmeste forhandler for å se beisfarger der, da disse vanskelig vises korrekt her på en skjerm. Du kan også bestille fargekart her, om du ønsker det!

6. Å beise seg inne

Det er fort gjort å beise seg inn i et hjørne. Vær nøye med å begynne innerst og beise deg utover. Begynner du på feil sted, kan du plutselig finne deg selv fanget i et hjørne… som mange har gjort før deg!

 Se hvordan du beiser terrassen på halve tiden og les om hvor snart en ny terrasse kan beises.

7. Glemmer å sjekke værmeldingen

Alltid lurt å sjekke værmelding, men en av fordelene med den nye Trebitt Terrassbeis er at den tørker raskt, og tåler en regnskur en times tid etter påføring.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

  • Vakker og holdbar terrasse
  • Unik effekt mot grønske
  • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
  • Lang holdbarhet i ett strøk

Slik beiser du terrassen – på 60 sekunder

Se flere hvordan male og beise ute filmer her.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Den grønne Sommerhytta til Herman og Petter

Sommerhytta til Herman og Petter fikk Jotun-fargen 7658 Københavnsgrønn. Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt…

Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Sommerhytta til Eli og Benjamin er proppfull av fine løsninger og god design både ute og inne. Og absolutt en…

Når må jeg male eller beise hytta?

Er du usikker på om det er på tide å male eller beise hytta? Her gir Jotuns eksperter tips om…

Ferdigmalt kledning med 10 års garanti

Nå får du ferdigmalt kledning med 10 års garanti. Det betyr at du får en premium kledning som gir deg…

Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

I spekteret av grønne farger finnes både gylne, grålige og dype tradisjonelle grønntoner. Ønsker du deg en grønn nyanse er…

Får den gode sydenfølelsen i Larvik

I en klassisk villa fra 1909 har fotograf Dag Nordsveen og kona Louise skapt et sommerparadis i Larvik. Uteområdet gir…