Tips til gode beisfarger til fjellhytta

Tips til gode beisfarger til fjellhytta

De beste fargene til fjellhytta er de som spiller på lag med naturen! – Trebitt Oljebeis 0675 Seterbrun er en dyp, klassisk bruntone. Den er vakker på tradisjonsrike hytter.

Hva påvirker fargevalget?

Når man skal velge eksteriørfarge til hytta, er det flere viktige faktorer som spiller inn, som plassering i landskap, stil og tradisjoner. For de fleste av oss er det at hytta står fint i naturen, det aller viktigste. Ligger din hytte i tett tilknytning til annen bebyggelse, anbefaler vi at du også ser området under ett og bidrar til et helhetlig fargebilde. Majoriteten foretrekker å beise hytta, nettopp fordi man ønsker å bevare det naturlige uttrykket. TREBITT Oljebeis gir en vakker og transparent fargeopplevelse som fremhever det naturlige spillet i treet.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning
Jotun Trebitt 0675 Seterbrun_1001 Egghvit

Et eventyr på fjellet, med sol og blå himmel! Trebitt Oljebeis 0675 Seterbrun og detaljer i 1001 Egghvit.

Dempet og naturlig grått til fjellhytta

Det er lange tradisjoner for valg av grålige, brune og sorte beisfarger på fjellet, – og det med god grunn. Disse fargene gir hus og hytter en dempet fremtoning som finner sin lavmælte plass i naturlandskapet. 

Jotun_Trebitt_0683-Sotgrå_2019

Naturlig grå til hytta. Trebitt Oljebeis 0683 Sotgrå.

De grå beisfargene med et værslitt og eldet utseende, gir hytta et naturlig uttrykk som føyer seg vakkert inn i landskapet. 

På snaufjellet ligger bebyggelsen åpent og lite kamuflert av trær, og nettopp derfor er det viktig å velge en farge som finner sin diskrete plass i naturen. Tradisjonelt sett er det benyttet mindre fargerike og kontrastfylte detaljfarger på vinduer og dører i slike omgivelser, slik at bebyggelsen kan smelte sømløst inn i naturen. 

Ny gråbrun beisfarge

Trebitt 90031 Eldet Grå er en naturlig gråbrun tone. Dette er en perfekt kombinasjon av grått og brunt. Den vil oppleves som gyllen og lunog ikke for mørk. Dette er fargen for de som søker det naturlige, «værslitte» utseende. Når vi sammenligner den med andre kjente grå beisfarger, så er den varmere enn fargen Trebitt 9075 Røykgråog lysere enn Trebitt 0798 Bever.  Den står fint inntil både lyse og mørke vinduer.

Trebitt 90031 Eldet Grå – naturlig «værslitt». Les mer her.

Beiset hus med fargen Trebitt Eldet Grå

Trebitt 90031 Eldet Grå er en naturlig, «værslitt» farge som spiller på lag med naturen. Dørene er malt med grønnfargen Jotun 8413 Herregårdsgrønn, som gir en naturlig og harmonisk helhet. Trappen er beiset med TREBITT Terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

Ved å velge en mer kulørt farge enn hvitt til detaljene, vil det helhetlige uttrykket bli mer diskret og i pakt med naturen. Det kan være en god ide å se på naturen rundt hytta før du avgjør staffasjefarge. Mørke gråtoner som 1434 Labrador er verdt å sjekke ut, eller en flott dyp grønntone som 0745 Grønn Umbra. Av lysere toner, som da vil tilføre en kontrast, kan en beige mellomtone som 1283 Lys Grå Umbra være et alternativ 

Våre sorte beisfavoritter

Mange velger sortaktige farger på fjellet, og spesielt godt står de i området med mye bjørkeskog. Da føyer de sorte beisfargene seg vakkert inn blant skogens mange sorte og hvite bjørkestammer. I den moderne arkitekturen er det også mange som velger seg grå og sortaktige beisfarger for et stramt og modernistisk utseende. 

Jotun_Trebitt_0699-SORT

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

Trebitt 0699 Sort 

En helt sort farge,  og ganske enkelt, vår sorteste beisfarge. Mange liker den intense sorte fargen, og vi ser uten tvil denne fargen bli benyttet i like stor grad både på både fjellhytter og så vel som på nybygde hus. En helt sort farge skaper større kontraster til ev. materialer og tilhørende farger. Ønsker man det tradisjonelle hvite og sorte utseende, er det enkelt å oppnå ved bruk av Jotuns mange hvittoner. Men husk, kontrasten blir stor.  Vi anbefaler at man brekker fargen noe; gjerne i en gråligere eller beigere retning, dersom man ønsker en mykere hvit nyanse. 

En sort farge fungere til mange kulørte farger, som vil gi særpreg og identitet. Se på naturen rundt hytta, kanskje finner du flotte grønne, gule eller røde toner som være en pekepinn for din fargerike staffasje eller ytterdør? En grønn klassiker er Jotun 0745 Grønn Umbraden okergule 1223 Høststemning eller den tradisjonsrike røde, 2006 Husmannsrød. Har du svale blålige toner i fjellet rundt deg, kan kanskje en dempet blåtone være lekkert på inngangsdøren

Trebitt 0699 Sort_4477 Deco Blue

Der hvor omgivelsene tillater det, kan en blå dør stå nydelig inntil Trebitt 0699 Sort; her vist med en blå dør i Jotun 4477 Deco Blue. 

Nye Trebitt 90033 Funkissort 

Dette er en ny, og lun sort farge, som har en varm gråbrun undertone. Her vil overgangen mellom andre farger og materialer fremstå som mykere og smidigere fordi kontrasten er mindre enn helt sort.

Jotun_trebitt_90033-Funkissort

Her ser man den nye beisfargen Trebitt 90033 Funkissort opp mot en helt sort stol. Da er det enkelt å se den fine lunheten i beisveggen.

Denne fargen er et godt valg til både hytter og nybygde hus når man ønsker et mørkt sortaktig utseende. Tøff i møte med grønne Jotun 8413 Herregårdsgrønn, men også okertoner og rødt, for den som liker tradisjonelle og fargesterke detaljer. Dypere gråtoner som 1434 Labrador og 1899 Front blir diskrete og nærmest monokrome inntil. De noe lysere gråtonene 1378 Kontur og 1462 Grå Skifer er fine mellomtoner. Beige varianter som 1283 Svolvær10254 Brun Jord og 0546 Vika er flotte, lunere alternativer.   

Våre brune beisfavoritter 

I lavtliggende områder, hvor hytta er omsvøpt av løvtrær, furu og gran, – eller i områder med lyng og vekster, som vakkert skifter farger når sesongen sklir over fra høst til vinter, finner bruntoner sin naturlige plass. Blant intense gule og røde høstfarger, vil den ligge som et vakkert bakteppe for naturens egne farger. Siden bebyggelsen her ligger mer kamuflert av trær og vegetasjon, tåler detaljene noe mer farge. 

Jotun-TREBITT-Høst-hytter

Ekte og vakker fargeinspirasjon en høstdag i fjellet!

Trebitt 9052 Eksotisk Tre

Dette er en varm brun farge og er fargen for den som liker de lune, tradisjonelle bruntonene. Bruntoner står spesielt vakkert i omgivelser med barkeskog, da de finner sin plass blant mørke brune trestammer. Sterke røde som 0025 Rørosrød eller 0042 Villvin er farger med lage tradisjoner til fjells, likeledes er 0152 Staverngul og 0745 Grønn Umbra. Blant nøytralene er de beige 1377 Utmark og 1816 Strand fine, mens man med mørke brune detaljer i for eksempel Jotun 0028 Mørk Brun og 0734 Brunsvart, oppnår et langt mer diskret og mindre kontrastfylt uttrykk.  

Trebitt_9052 Eksotisk tre

En varm, brun beistone i møte med flotte høstfarger på fjellet. Denne fjellhytta er beiset med Trebitt 9052 Eksotisk Tre. Detaljer er malt med Jotun 1453 Bomull. Terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis 9073 Shimmergrå.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Norges mest solgte beisfarge!

Trebitt 0675 Seterbrun er en dyp, klassisk bruntone. Dette er Norges mest solgte beisfarge! Trebitt har fargesatt hytter i generasjoner, nettopp med denne bruntonen. Den fremstår som en helt mørk, nesten sortaktig bruntone. Vi kan kalle den en mykere sort farge.

Mange ønsker seg den typiske mørkebrune hytta med hvite detaljer, men også her kan man tenke seg at både dempede okertoner, grønt og rødt kan bidra til fine detaljer på eksteriøret. Man kan utfordre det helt hvite ved å velge en lys, men likevel mer dempet beigefarge som Jotun 1140 Sand, 1283 Lys Grå Umbra eller den noe mer grålige 1284 Svolvær. Husk at alle farger vil oppleves lysere utendørs. Dype brune vegger i Trebitt 0675 Seterbrun. Vinduer i Jotun 1001 Egghvit, dør i Drygolin Vindu og Dør 0025 Rørosrød.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Se vårt nyeste fargekart fra TREBITT Oljebeis her

God tur til fjells!

Hilsen Nina

Følg gjerne Jotun Uteinspirasjon på Instagram!

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med Jotun-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Helmatt hytte på eventyrlige Randøy

I denne episden går turen til Randøy, rett utenfor Stavanger. Her ligger det ei hytte med en litt uvanlig fasong….

Fra kjedelig hyttedrøm til fantastisk hytteparadis

I episode 4 av den 9. sesongen med Eventyrlig Oppussing går turen til en liten og sjarmerende, men utdatert hytte…

Ferdigmalt kledning gir ekstrem beskyttelse

Med ferdigmalt kledning malt med DRYGOLIN Nordic Extreme kan du være sikker på at hytta di har ekstrem beskyttelse for…

Hvaler-hytta får som fortjent

På denne Hvaler-hytta må det gjøres en skikkelig oppgradering både inne og ute. Eventyrlig-gutta tar selvsagt oppdraget, og forvandler denne…

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Den grønne Sommerhytta til Herman og Petter

Sommerhytta til Herman og Petter fikk Jotun-fargen 7658 Københavnsgrønn. Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt…