Gi nytt liv til de gamle utemøblene

Gi nytt liv til de gamle utemøblene

Hva med å gi de gamle utemøblene nytt liv, heller enn å kjøpe nye møbler? Med enkle grep og litt maling kan uterommet fornyes på en rimelig og bærekraftig måte som gjør at de fremstår som nesten nye – og holder i mange ekstra år.

Bildet over: Benk malt med Jotun DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen 7658 Københavnsgrønn.

Mange av oss har noen gamle, og kanskje litt skrantne utemøbler, som vi ser på og tenker at «disse burde jeg vært gjort noe med». Det kan være eksempelvis være et gammelt cafébord med tilhørende stoler, en sittebenk, et lite plantebord eller andre utemøbler i tre som begynner å bli slitne.

Ny glede i uterommet

Det er kanskje fristende å bare få det på fyllinga, men det er neppe det beste hverken for lommeboka eller miljøet.

Med litt maling og kanskje en ny farge, så har du et nytt møbel som tilfører ny glede til uterommet.

Utemøbler malt med Jotun i fargen 8426 Dewy Green

Med litt kjærlighet og en ny farge har dette kafébordet med tilhørende stoler fått et helt nytt liv – og innbyr til hyggestund med noe søtt til kaffen. Møblene er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør i fargen 8426 Dewy Green.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

  • Overlegen beskyttelse
  • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
  • Selvrensende
  • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør passer ikke bare til vindu og dører, men også til andre tredetaljer eller utemøbler. Spesialmalingen er selvrensende og vannavvisende allerede etter 1 time.

Fine helgeprosjekter

Å fornye utemøblene er et veldig overkommelig helgeprosjekt som gir mye tilbake. Med litt pussing og maling, så slipper du billig unna – og får nærmest et helt nytt uterom. Og du kan velge å gjøre jobben alene i ro og fred, kanskje med favorittplaten, eller en podcast på øret, eller å inkludere de små hjemme for et felles og veldig hyggelig prosjekt.

Vegg malt i Jotun Dus. Plantebord malt med Jotun Blåmann.

Minner om sommerhimmelen med blått og hvitt i kombinasjon. Her er plantebordet malt med Jotun 4153 Blåmann. Veggen er malt med Jotun 1274 Dus. Grunnmuren er malt med Jotun 1462 Grå Skifer.

Vegg malt med 1939 Sandbeige. Benk malt med 20118 Amber Red.

Sommerlig og energirikt med rødt. Benken er malt med med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og dør i fargen 20118 Amber Red. Veggen er malt med Jotun 1939 Sandbeige, og terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i 90028 Skyggebrun.

Benk beiset med Trebitt i fargen 90001 Fjellbris

Her har en enkel benk fått helt nytt liv med TREBITT i fargen 90001 Fjellbris.

TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

Vår beste terrassebeis
  • Vakker og holdbar terrasse
  • Unik effekt mot grønske
  • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
  • Lang holdbarhet i ett strøk

Lykke til med fornyelses-prosjektet ditt! Og husk at du kan spørre oss om tekniske spørsmål eller om fargeråd. Vi svarer så raskt vi klarer.

Og du; sjekk gjerne ut våre tre stilretninger for årets uterom for mer inspirasjon til hvordan du lager herlige sommersoner.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Vask huset utvendig når våren kommer

Vil du ta godt vare på kledningen til huset, er det smart å vaske huset regelmessig. Vår anbefaling er å…

Nytt DRYGOLIN-fargekart – husfarger til alle årstider

Vakker fargesetting til hele huset – året rundt. Nå er nytt DRYGOLIN-fargekart for 2024 endelig her! Bildet over: Huset er…

Selvrensende maling som vasker huset for deg

Nyheten DRYGOLIN Power Clean er det nyeste tilskuddet til DRYGOLIN-familien. En selvrensende maling som vasker huset for deg hver gang…

Årets nye husfarger fra DRYGOLIN

Med det nye DRYGOLIN-fargekartet kommer også 5 nye DRYGOLIN-farger. Blant årets nye husfarger finner du både varme terrakotta-toner, samt dempede…

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…