3 ulike stilretninger for ditt uterom

3 ulike stilretninger for ditt uterom

Tid for uteliv: Bli inspirert til å friske opp ute ved hjelp av våre ulike stilretninger for uterom. Så kan du glede deg til å nyte late og varme dager når sommeren kommer for fullt! Vegg: TREBITT Oljebeis 0175 Tjærebrun, kjøkkenfront: TREBITT Terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

Nyt sommerdagene på din egen uteplass

Synes du det er vanskelig å navigere i jungelen av uteroms-tilbud som kommer inn i mailboks og postkasser? Ting har lett for å bli både dyrt og tilfeldig om man ikke har en overordnet plan eller retning – ute som inne. Vi har derfor samlet noen trender i tre ulike stilretninger som kanskje kan være med på å tydeliggjøre hva du liker og hva som passer ditt hus og uterom. For det er jo ikke slik at vi har én stil inne og en helt annen ute, det fineste er om disse to sfærene møtes i en harmonisk enhet. Lettere å mikse og matche blir det og – det er ingenting i veien for å lufte noen av interiørelementene dine ved spiseplassen ute.

Klassisk sommerbris

Klassisk sommerbris med Jotun

Blå og hvite nyanser, striper, flett og klassiske tremøbler – denne stilretningen oser klassisk sommer! Blåtoner forsterkes ofte i møte med himmel, natur og omgivelser. Utendørs er derfor de dempede og grålige blåtonene de vakreste. Hvite, lyse og lette farger velges ofte for sin tidløshet, eleganse og renhet.

Elegant og innbydende: Inngangspartiet får en sofistikert tvist med dør som går lekkert ton-i-ton med fasadefargen.

Malt ytterdør i annen blåfarge enn huset,

Veggen er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt i fargen 4252 Kjønnrøk Dempet. Døren malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 4477 Deco Blue. Muren er malt med Jotun Drytech Murmaling i fargen 11129 Smokey Grey, og terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 9073 Shimmergrå.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende
 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Sval og deilig krok til plantestell: Tankene går til blå horisont og varme svaberg med denne naturlige og svale paletten.

Vegg malt med Jotun 1274 Dus

Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 1274 Dus. Bordet er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 4153 Blåmann, og grunnmuren er malt med Jotun Drytech Murmaling i fargen 1462 Grå Skifer.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller
 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Lett og luftig: Denne uteplassen er som en sommerlig oase! Innta dagens første måltid i rene og svale omgivelser.

Uteplass for hus malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen 1624 Letthet

Veggen er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 1624 Letthet. Den mørke benken er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 7658 Københavnsgrønn. Muren er behandlet med Jotun Drytech Murmaling i fargen 1402 Canvas, og terrassen er behandlet med TREBITT Terrassebeis i fargen 9072 Naturgrå.

Stram natur

Sommerlig og flott med maling fra Jotun

Dempede farger og naturlige elementer kan sette sitt preg på klassisk, så vel som moderne arkitektur. Huset får en organisk fremtoning, og valg av detaljfarger understreker stil og stemning. Stramme linjer på møbler og detaljer skaper spennende kontraster, det samme gjør kombinasjoner av ulike glansgrader.

Maskulin stramhet: På denne uteplassen får materialvalg og sobre fargekombinasjoner spille førstefiolin.

Valg av hele tre ulike sorte nyanser gjør uttrykket eksklusivt.

Mann foran vegg malt med Jotun 1434 Labrador

Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt i fargen 1434 Labrador. Pergola: DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 0734 Brunsvart. Kjøkkenfront: Trebitt Terrassebeis i fargen 9805 Sløret Sort. Benk: Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 1124 Skagengul. Grunnmur: Jotun Drytech Murmaling i fargen 11130 Shade.

Med nyheten Drygolin Nordic Extreme Supermatt kan du ved hjelp av ulike glansgrader skape en ny dynamikk mellom fargene og arkitekturen.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

Natur, natur, natur – og en dose stramme linjer. Det er vanskelig ikke å kjenne på en deilig ro i disse naturlige omgivelsene. TREBITT Oljebeis er spesielt utviklet for at den levende strukturen i treet virkelig skal komme til sin rett.

Trebitt Oljebeis 0175 Tjærebrun, kjøkkenfront: Trebitt Terrassebeis 9074 Nordisk Tre

Veggen beiset med TREBITT Oljebeis i fargen 0175 Tjærebrun, og kjøkkenfront med TREBITT Terrassebeis i fargen 9074 Nordisk Tre.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis – beskytter og bevarer treets vakre og naturlige utseende
 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

Vår beste terrassebeis
 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Naturlig nedtonet: Gentle Yellow er en dempet gultone som gir en vakker ramme rundt uteplassen. Sammen med andre naturmaterialer blir uttrykket svalt og behagelig.

Benk foran vegg malt med 12136 Gentle Yellow fra Jotun.

Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme Oljeglans 50 i fargen 12136 Gentle Yellow. Terrasse beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 9074 Nordisk Tre.

Sprelsk varme

Røde nyanser fra Jotun Drygolin Nordic Extreme

Røde nyanser gir assosiasjoner til sjarm og idyll. Det er en modig og imøtekommende farge som skaper energi og glede. Bruk den på en detalj som dør eller benk, mal hele fasaden i samme farge, eller myk uttrykket opp ved å velge flere ulike nyanser av rødt. Rene, hvite toner eller naturens egne grønntoner egner seg godt på møbler og andre elementer.

Så lett kan du pimpe opp uterommet: Denne veggrammen fungerer som en deilig daybed, og det er ikke mye maling eller innsats som skal til for å skape en liten oase. Med matchende puter og enkelt tilbehør kan du skape din helt unike uteplass uten å fornye hele fasaden.

Vegg malt med trebitt oljsebeis naturlig eldet

Vegg: TREBITT Oljebeis i fargen 9054 Naturlig Eldet. Ramme: DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 2825 Effekt. Terrassegulv: TREBITT Terrassebeis i fargen 90028 Skyggebrun. Grunnmur: Jotun Drytech Murmaling i fargen 1402 Slipesten.

Varm og inkluderende: For en positiv energi dette uterommet får med dør i flott, rød tone! Selv om Rørosrød er en tradisjonell rødfarge, er det lite som kjennes tradisjonelt med denne energibomben av en dør. Resten av uterommet er holdt i en lys, nedtonet palett.

Vegg: Drygolin Nordic Extreme 1037 Sandsten, dør: Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør 0025 Rørosrød, terrasse: Trebitt Terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

Veggen er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 1037 Sandsten. Døren malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 0025 Rørosrød, og terrassen er behandlet med TREBITT Terrassebeis i fargen 9074 Nordisk Tre.

Rødtoner utendørs: Den kraftfulle veggen ved uteplassen tones ned med stram og lett møblering. Merk murveggen som tilfører myk varme i motsetning til en hvit murvegg, som fort ville blitt for hardt.

Jotun Mørk Rubin husmaling

Vegg: Silkematt utseende får du med DRYGOLIN Power Clean i fargen 2746 Mørk Rubin. Pergola: DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen 1352 Form. Mur: Jotun Drytech Murmaling i fargen 1491 Slipesten. Terrassegulv: TREBITT Terrassebeis i fargen 90030 Naturlig Sølvgrå.

Alle Jotuns eksteriørprodukter er utviklet og testet under ekstreme forhold, og produsert i Norge. Når du velger et produkt fra oss, kan du være trygg på at hus og terrasse får den beste beskyttelsen!

Følg oss gjerne på Jotun Uteinspirasjon på Instagram.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…