Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Du trenger verken å male hele huset på nytt eller kjøpe nye hagemøbler – med litt maling og en ny farge kan du enkelt friske opp dine gamle hagemøbler og fornye uteområdet. Her får du inspirasjon til hvordan du ved hjelp av ulike detaljfarger kan skape fargerike blikkfang som gir en moderne touch til hus og uterom.

Bildet over: Til bord og stoler brukte vi fargen JOTUN 0745 Grønn Umbra som en fin kontrast til fasaden malt i JOTUN 1124 Skagengul. Døren er malt med JOTUN 1624 Letthet, grunnmuren med JOTUN 1402 Canvas, og trappen er beiset med JOTUN 90001 Fjellbris. Detaljene maler du med vår beste maling til vindu, dør og detaljer, DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Sett farge på detaljene utendørs

Å fargesette detaljene er en enkel måte å fornye uteområdet på. Det blir prikken over i-en og går relativt fort. Velg gjerne farger som skiller seg litt ut for å fremheve detaljene utendørs. Ved å la hagemøbler eller ytterdør få mer farge, skaper du en ekstra innbydende atmosfære og en koselig uteplass.

Når du maler detaljene på huset eller utemøblene er det flere fordeler med å bruke DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Spesialmalingen har selvrensende egenskaper og suverene påføringsegenskaper med lite utflyt. Den hefter godt på høvlet treverk og har meget god kantdekk.

Ytterdøren malt i den klare røde fargen JOTUN 0025 Rørosrød ønsker gjestene velkommen! Fasaden malt i JOTUN 1037 Sandsten, og trappen beiset i JOTUN 9074 Nordisk Tre.

En stilig detaljfarge legger til det lille ekstra i utemiljøet samtidig som den utfyller hovedfargen.

– Hagemøbler og inngangsdør er gode eksempler på detaljer der du kan eksperimentere med farger du aldri ville vurdert for en hel fasade, tipser Jotuns fargesjef, Birgit Torkildsby.

Dempede og litt gyldne grønne farger er vakre for detaljer rundt et hvitt hus, som dette malt med JOTUN 1105 Villahvit. Benken er malt med JOTUN 8413 Herregårdsgrønn. Hvis du ønsker en litt lysere nyanse, kan du ta en titt på JOTUN 7053 Lærdal. Grønt er uansett fint på en uteplass.

Hvis du ønsker et mer nøytralt utseende, kan du i stedet velge en mørk grå eller svart farge for detaljene, som den mørkegrå JOTUN 1434 Labrador eller den dempede svarte nyansen JOTUN 9938 Dempet Sort.

blå utebenk

Eller hva med en dempet blå farge? Her er benken malt med JOTUN 4252 Kjønnrøk Dempet, en vakker blå tone som oppleves både gråaktig og myk utendørs. Disse nyansene blir litt mykere til en hvit fasade enn svarte detaljer. Fasaden er malt med JOTUN 1624 Letthet, grunnmuren JOTUN 1402 Canvas og trappen er beiset med JOTUN 9072 Naturgrå.

Gjør uteområdet koselig med farge, tekstiler og planter

Velger du en nøytral farge på utemøblene dine, kan du i stedet legge til farge på puter og andre tekstiler som er enkle å bytte ut.

Med enkle midler kan du tilføre små fargerike detaljer som forsterker uttrykket og gir uterommet en egen identitet.

Jotun Natural Beige

Med tekstiler skaper du enkelt det uteområdet du ønsker deg. Fasaden er malt i fargen JOTUN 1141 Naturlig Beige og detaljene i JOTUN 1376 Frostrøyk. Maler du fasaden med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt får du samme uttrykk. Til detaljene velger du DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Jotun Dus og Blåmann

Legg til grønt i form av planter for å skape en koselig stemning. Fasaden malt i JOTUN 1274 Dus, blå benk i JOTUN 4153 Blåmann.

Den enkleste måten å fornye og skape en herlig følelse i uteområdet, i tillegg til å male, er å bytte putetrekk, kjøpe én eller to nye pledd og noen nye duker. Potter, blomster og grønne planter gjør også stor forskjell for helhetsinntrykket. Med grønne planter skaper du et koselig uterom som gir en naturlig overgang mellom ute og inne.

Ønsker du personlige fargetips for akkurat ditt hus? Kontakt våre dyktige fargerådgivere helt kostnadsfritt.

En egen liten krok for barna

Sommertiden er herlig for alle – og kanskje aller mest for barna. Skap en egen koselig uteplass for de små, der de kan leke og nyte. Hvem vet, kanskje bestemmer de seg for å drive sin eget lille kafé akkurat her? Med utemøbler i sommerlige toner blir feriedagene ekstra gode.

Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme 0734 Brunsvart, bord 1910 Mørk Ørkensand-

Lek med fargene på utemøblene, og la barna få velge sine favoritter. Dette fine barnebordet er malt i JOTUN 1910 Mørk Ørkensand og fasaden i JOTUN 0734 Brunsvart.

Se også denne artikkelen på hvordan du kan bygge en iskiosk sammen med barna.

Den beste malingen til utemøblene

DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør er vår beste maling til detaljer og møbler utendørs. Malingen gir overlegen beskyttelse, ekstrem farge- og glanshodbarhet, og med dens selvrensende egenskaper får du et langvarig, vakkert resultat. Den har lite utflyt, hefter godt på høvlet treverk og har meget god kantdekk.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Vegg: 1141 Natural Beige - levegg 9938 Dempet Sort, møbler 20118 Amber Red

Utemøblene er malt i fargen JOTUN 20118 Amber Red. Veggen til venstre er malt med JOTUN 1141 Natural Beige og resten av fasaden i JOTUN 9938 Dempet Sort.

Slik maler du utemøblene

 1. Rengjør med JOTUN 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner. Slipe med fint sandpapir og tørk av støvet.
 2. Påfør JOTUN Visir Oljegrunning på ubehandlet tre. Grunningen skal legges vått-i-vått, det vil si at grunningen ikke tørker mellom påføringene. Påfør og vent i ca. 30 sekunder før du påfører et nytt strøk. Gjør dette tre til fire ganger. JOTUN Visir Oljegrunning skal tørke i minst 24 timer før du fortsetter. Hvis møbelet allerede er malt tidligere, skal du bare å grunne der det er bart treverk, etter at du har skrapt/slipt bort all løs maling.
 3. Påfør to strøk med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Bruk rull og/eller pensel (bred pensel) på glatte flater og pensel på detaljene.

Voilà – helt nye hagemøbler!

Følg oppskriften og gjør utemøblene klare for en ny sesong 🙂

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…

JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

I Oslo har arkitekt Nils Joneid fra Cover arkitektverksted fargesatt et hus, med en av fargenyhetene fra årets DRYGOLIN-fargekart –…

Spørsmål og svar om linoljemaling

Med ujevne mellomrom dukker det opp diskusjoner rundt kvaliteten og egenskapene til linoljemaling sammenlignet med moderne malinger. I denne artikkelen…

Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

I årets nye fargekart fra DRYGOLIN finner du hele 5 fine fargenyheter. Bli bedre kjent med JOTUN 20188 Amber Red!…

Optimal – nå en del av DRYGOLIN-familien

År etter år, hjem etter hjem. Optimal har vært folkefavoritten og vår bestselger over 20 år. Nå blir malingen en…

Slik velger du riktig DRYGOLIN-maling

Skal du male ute? Velg kvalitet og holdbarhet. DRYGOLIN-serien består av eksepsjonelt gode produkter. Bli bedre kjent med dem, inkludert…