Forvandling med helhetlig terrassefarge!

Forvandling med helhetlig terrassefarge!

En helhetlig terrassefarge sto øverst på ønskelisten til Alfa C. Krogh Gangsøy. Nå er terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

Sjarmerende Alfa tok kontakt med oss da hun skulle oppgradere terrassen og uteområdet. Hun har delt flotte filmer og bilder underveis i prosessen på sin Instagramkonto @alfakrogh, og deler her sin erfaring med prosjektet med Jotun Uteinspirasjon sine lesere her.

Terrassebygging i etapper

– Mitt ønske for uteplassen var at hele terrassen skulle få samme farge og et helhetlig uttrykk. Vi har bygget på terrassen i flere omganger, så noe var gammelt, ubehandlet materiale, noe behandlet med beis og noe nyere materiale. – En stor utfordring, tenkte jeg, men vet du hva, det gikk så utrolig lett, forteller Alfa.

Blide og driftige Alfa kan endelig nyte det nye utekjøkkenet sitt!

Slik så terrassen ut før! For en forvandling det har vært!

Først må det vaskes!

Jeg startet med å behandle hele terrassen med Trebitt Terrassebeisfjerner. På steder der det var beiset fra før, gikk jeg over to ganger. Jeg brukte en terrassevasker-del på høytrykkspyleren når jeg vasket bort rensemiddelet, og resultatet ble at alle terrassebord fikk sammen nyanse! Fremgangsmåten fant jeg på Jotun sin hjemmeside og bakpå emballasjen.

-Så var det bare å vente til alt materiale var tørt nok for behandling!

 

 TREBITT Terrassebeisfjerner

TREBITT Terrassebeisfjerner

 • Gir optimalt underlag for nytt strøk
 • Fjerner effektivt gammel terrassebeis
 • Renser og lysner treet
 • Gjør det enkelt å skifte farge

Riktig terrassefarge

Jeg valgte fargen Trebitt 9074 Nordisk Tre, da jeg elsker den naturlige looken. Fargen gir en varme, men samtidig et moderne uttrykk. – Og så passer jo den utmerket til Jotun 0734 Brunsvart, som jeg har valgt til utehuset og pergolaen.

Før og etter; ett strøk med Trebitt Terrassebeis gjør stor forskjell!. Foto: @alfakrogh

Å beise gikk som en lek. Jeg beiset 4 lengder samtidig, med utepensel fra Jordan, montert på et langskaft. Deretter tørket jeg over med en tørr klut for å fjerne overflødig beis. Så var det 4 nye lengder, slik holdt jeg på. Jeg tok bare ett strøk, som Jotun anbefaler. Det ser så naturlig ut, og den dekket akkurat slik at  du kan se treverket igjennom.  Jeg fikk akkurat den naturlige looken jeg ønsket, og resultatet ble så mye bedre enn forventet, forteller Alfa.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Brunsvart til pergola og utekjøkken

– Utehuset, pergola og utekjøkken har jeg valgt å male i 0734 Brunsvart, fordi denne fargen gjør at alle planter og trær kommer tydeligere frem . Brunsvart er en nydelig farge som ikke trekker til seg for mye oppmerksomhet; den er behagelig og skaper ro. Den gir ett moderne, stilig og elegant uttrykk. Jeg kunne aldri valgt en annen farge her. Ekstra pluss er jo at Drygolin Nordic Extreme-malingen er selvrensende også!

Uteplassen har mange ulike soner og sitteplasser, slik at uterommet passer til en stor familie – og kan brukes i all slags vær!

JOTUN 0734 Brunsvart

En mørk brun, nesten sort tone. Dette er en av Norges mest brukte farger! Fargen fremstår som en helt mørk brun tone, og den vil altså oppleves som nærmest helt sort. Man kan godt si at den oppleves sort, men med en lunere undertone.

Forvandlingen har vært stor hos Alfa i løpet av en sommer! Endelig har Alfa fått en helhetlig terrassefarge og uterom som hun ønsket seg.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Drygolin Nordic Extreme var veldig lett å påføre og den tørket overraskende fort, noe jeg satt ekstremt pris på, med masse små, nysgjerrige fingrer i hus. Jeg elsket også at den nesten ikke lukter noe som helst, da jeg har en tendens til å få hodepine av malinger med lukt. En tipp topp maling som jeg så absolutt vil anbefale videre. Svigermor har allerede testet den ut også, og hun er superfornøyd.

Vakker helhet med utestue og pergola i fargen 0374 Brunsvart, alt malt med Drygolin Nordic Exctreme.

Utestue i Brunsvart

I løpet av sommeren er det også bygget nye trapper i hagen. Planen er å beise disse neste sommer. 

Alfa har også bygget blomsterkasser, som er bygget i etasjer, i løpet av sommeren. For et frodig og vakkert uterom!

Tusen takk for fine ord, Alfa – og takk for all inspirasjon du deler! Vi er glade for at du ble så fornøyd og gleder oss til å følge deg videre.

Foto: @alfakrogh

For mer terrasseinspirasjon – se saken om Kvarngårdens terrasse!

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Et eventyrlig uterom til hytta i Stavern

Hytta fikk et eventyrlig uterom etter besøk av Halvor Bakke og Eventyrlig oppussing! Oppgradering av uterom på ønskelisten Familien fra…

Kvarngårdens terrasse

Nydelige kveldstoner: Sofia og Nils Odiers store terrasse på Kvarngården er beiset med Jotun Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart.  Stor terrasse…

Uthus med stor forvandling

Fra rødt til sort: Sorte vegger fremhever det grønne rundt terrassen slik at hele uttrykket fremstår rolig og moderne. Veggen…

Klesdesignerens varmgrå villa

 70-tallshus får moderne og industrielt preg med store fabrikkvinduer og nydelig matchende gråtoner. Denne flotte  varmgrå villaen har fått fargen…

Gammel benk i ny drakt

Hvorfor ikke friske opp utemøblene dine med en helt ny farge! Her ser dere en gammel benk i ny drakt,…

Inngangsparti med lekre detaljer

Therese Knutsen er Interiør- og hagedesigner, og blogger om sine prosjekter på thereseknutsen.no – og deler inspirasjon Instagram @bythereseknutsenno Denne…

Go to top