Finn din gråfarge til huset

Finn din gråfarge til huset

Vurderer du grått som din nye husfarge?

Velg en husfarge som passer stilen og omgivelsene. Det finnes en rekke gråfarger – varme, beige og kalde gråtoner. Finn din gråfarge til huset!

Flere har valgt en gråfarge på huset de siste årene og har vært veldig fornøyde med det. I dette innlegget får du forslag til mange fine gråfarger og hvordan du kan bruke de. Ønsker du å vurdere en annen farge? Da bør du sjekke ut vårt nye digitale fargekart for utendørsfarger.

Jotun gråfarge

Et nydelig gammelt hus med en tidløs gråfarge som fremmer de vakre hvite detaljene. Fasaden er malt i 1973 Antikkgrå og den hvite staffasjen i 1624 Letthet.

JOTUN 1973 Antikkgrå

En gulaktig grå tone. Denne fargen vil oppleves som klassisk og tidløs utendørs, – den vil ikke vippe verken blå eller rød. JOTUN 1973 Antikkgrå er en av våre mest populære lyse gråtoner for utendørs bruk. Den er akkurat mørk nok til å skape fine kontraster til hvite detaljer som vinduer, dører og detaljer. Dette er også en farge som man fint kan tilføre mer kulørte farger inntil for variasjon. Se gjerne på våre flotte blåtoner, grønntoner og rødtoner for inspirasjon. Her er muligheten mange.

Varme grå og gråbeige toner

Varme gråtoner oppleves som vennligere og mer harmoniske med naturens vegeterte omgivelser. De inneholder gult og rødt som balanserer det skarpe lyset utendørs og dermed gir et lunere inntrykk. Varme gråtoner passer de fleste bygg, gammel som ny byggeskikk. Dette er farger de fleste opplever som tidløse.

Bli ekspert på 60 sekunder – se filmene

Varme gråtoner kombinerer du best med andre gylne og varme fargetoner. Gjerne gulaktige hvitoner, nyanselike mellomtoner eller andre mørkere varme gråtoner. Her vil klare hvite farger fort blitt litt kaldt, så brukne farger er å fortrekke. Du kan også tilføre lekre rødtoner, eller dempede grønntoner med hell. Varme gråtoner kan kombineres med mange andre kulører. Mange faller også for de naturlige gråbeige og beige tonene på grunn av deres tidløshet og lunhet. Når du skal tenke på terrassefarger inntil disse fargene, bør du velge en farge med litt lunhet, ikke kalde grålige.

Slik finner du rett farge til huset

JOTUN gråfarger

Her føler man seg velkommen! Veggen er malt med 1378 Kontur, staffasje og tak i 1376 Frostrøyk, og den vakre døren i 1434 Labrador.

Jotun gråfarger

Huset er malt i 1016 Blek Sand, en dempet gråbeige tone. Grunnmuren er malt i Jotun Premium Mur 1402 Canvas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er det malt med Jotun 1434 Labrador – Jotuns mest populære gråfarge!

Kjøligere grå og blåtoner

Enkelte har stram og moderne arkitektur, kanskje med elementer av betong og stål. Kanskje med beliggenhet blant fjell, hav og svaberg. Da kan de kjøligere fargetonene fungere godt. Uttrykket blir rent, kjølig og kanskje hakket mer moderne i manges øyne. Alle de nøytrale gråtonene, de med «N» i ncs koden vil oppleves som kjølige utendørs. Til tross for at de kalles nøytrale. Mange vil si de ser både blålige og lilla ut i skarpt lys. En uheldig overraskelse for de som så for seg en lunere gråtone, så vær litt obs her.

Her står den kjølige gråtonen 9930 Tåkedis godt sammen med den rene hvite 9918 Klassisk Hvit.

JOTUN 9930 Tåkedis

En nøytral grå tone. Dette er en kjølig gråtone som tidvis vil kunne oppfattes som litt blålig i tonen. Disse blålige og kjølige gråtonene bør ikke settes sammen med gylne farger, da forsterkes det blå / lilla i gråfargen, mens det gule i de gylne fargene raskt ser litt «skittent» ut inntil. Benytt derfor rene hvite farger som JOTUN 9918 Klassisk Hvit inntil. Nøytrale gråtoner fungerer godt til en del blåfarger, se bl.a våre blåfarger JOTUN 4638 Byge og JOTUN 4252 Kjønnrøk Dempet, eller vår dempede sorte JOTUN 9938 Dempet Sort.

Avatar

Tanja Horntvedt

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Forvandling med helhetlig terrassefarge!

En helhetlig terrassefarge sto øverst på ønskelisten til Alfa C. Krogh Gangsøy. Nå er terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis…

Kvarngårdens terrasse

Nydelige kveldstoner: Sofia og Nils Odiers store terrasse på Kvarngården er beiset med Jotun Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart.  Stor terrasse…

Uthus med stor forvandling

Fra rødt til sort: Sorte vegger fremhever det grønne rundt terrassen slik at hele uttrykket fremstår rolig og moderne. Veggen…

Klesdesignerens varmgrå villa

 70-tallshus får moderne og industrielt preg med store fabrikkvinduer og nydelig matchende gråtoner. Denne flotte  varmgrå villaen har fått fargen…

Gammel benk i ny drakt

Hvorfor ikke friske opp utemøblene dine med en helt ny farge! Her ser dere en gammel benk i ny drakt,…

Inngangsparti med lekre detaljer

Therese Knutsen er Interiør- og hagedesigner, og blogger om sine prosjekter på thereseknutsen.no – og deler inspirasjon Instagram @bythereseknutsenno Denne…

Go to top