Slik fargesetter du grunnmuren

Slik fargesetter du grunnmuren

Denne vakre grunnmuren er malt i fargen JOTUN 1500 Grafittgrå.

Løfter helhetsinntrykket

Riktig farge på grunnmuren kan løfte helhetsinntrykket av hele huset. Her har vi samlet våre beste tips og råd til hvordan du best fargesetter grunnmuren.

Grunnmuren er en viktig del av husets helhet. Det er nemlig den som danner en bro mellom husets farge og grunnen det står på. Derfor er det viktig at du velger en grunnmursfarge som spiller på lag med husets hovedfarge.

Jotun har utviklet en rekke vakre farger spesielt for grunnmur – og alle matcher de våre varig vakre eksteriørfarger slik at du kan skape det perfekte resultatet. I vårt nye fargekart kan du velge mellom en rekke ulike nyanser, men velg med omhu – husk at farge på hus og grunnmur bør harmonere  for å gi best mulig helhetsinntrykk.

Slik får du en strøken grunnmur!

Skap en myk overgang til omgivelsene

Omgivelsene rundt deg bør være en viktig kilde til inspirasjon når du skal velge både hovedfarge og grunnmursfarge. Hvis huset ligger fint i terrenget, omgitt av vakker natur, anbefaler vi at du velger naturlige gråtoner, som skifer eller naturstein, for å skape en mykere overgang til omgivelsene rundt. Dette skaper et lunt inntrykk som  «forankrer» huset godt i hagen.

Selv lyse hus kan bli lekre med en myk gråfarge på grunnmuren. Dette kan skape en visuelt flott fargeharmoni som du kan glede deg over i årene som kommer.

JOTUN 1434 Labrador er en av våre mest populære gråtoner til fasader utendørs. For et mykt resultat, kan fargen kombineres med en grunnmur malt i JOTUN 1500 Grafittgrå. Da oppnår du god jordkontakt og en naturlig forankring i omgivelsene.

Grunnmur malt i JOTUN 1500 Grafittgrå.

Skap et solid uttrykk med mørke toner

Mørke hus kan med fordel kombineres med en mørk grunnmur for et vakkert og elegant helhetsinntrykk. Velger du mørke farger på grunnmuren, fremstår huset som mer stødig og stabilt i landskapet det ligger i.

Hvis du er på jakt etter en solid og mørk betong-farge, anbefaler vi at du benytter  klassikeren JOTUN 9933 Stenvegg til grunnmuren. Denne passer perfekt til en mørk fasade, for eksempel malt i JOTUN 4252 Kjønnrøk Dempet. Du kan skape en harmonisk helhet ved å male både grunnmur, pipeløp og en eventuell utvendig peis i samme fargetone.

En strøken grunnmur malt i JOTUN 9933 Stenvegg.

Mange nordmenn velger hvitt til grunnmuren, men dette skaper ofte en sterk og noe uheldig kontrast mellom selve huset og grunnen det står på. Hvis du likevel ønsker å benytte deg av lyse grunnmursfarger, så anbefaler vi at du tar en titt på våre vakre beige toner. En beige grunnmur skaper et langt mykere og mer harmonisk utseende.

JOTUN 1491 Slipesten er en av våre tidløse favoritter til grunnmuren.

JOTUN MUR 1491 SlipestenDenne dempede, beige kuløren passer perfekt til de fleste fasader – alt fra grå til lyse vegger.

Denne grunnmuren er malt i JOTUN 1491 Slipesten, som er en dempet, beige kulør som passer perfekt til de aller fleste fasader.

Les om hvordan du kan løfte helheten ved å male grunnmuren.

Unngå hvitt til grunnmuren

Selv om en hvit grunnmur unektelig høres fint ut, så gir det sjeldent det beste resultatet! Når du fargesetter grunnmuren er det nemlig viktig at huset ikke ser ut som om det svever eller står på påler – i stedet bør grunnmurens farge bidra til et harmonisk og vakkert helhetsinntrykk. En mørkere grunnmur gir inntrykk av bedre bakkekontakt.

For det vakreste resultatet bør du sørge for at lysheten på grunnmuren er omtrent lik som på fasaden – eller litt mørkere. Da vil huset oppleves som en vakker helhet.

Velg riktig produkt til grunnmuren

JOTUN DryTech Mur passer til alle typer mur, grunnmur og betong. Malingen  er diffusjonsåpen, vannavvisende og skittavvisende Dette motvirker flass , samt sørger at grunnmuren holder seg ren og vakker i årene som kommer. Uansett om du foretrekker mørke eller lyse fargetoner, så kan du være sikker på at JOTUN  DryTech Mur holder all mur pen lengst.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

  • Holder all mur pen lengst
  • Til alle typer mur/grunnmur/betong
  • Motvirker flassing
  • Skittavvisende
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Våre beste fargetips til grunmuren

En nymalt grunnmur løfter helhetsinntrykket av huset. Her har vi samlet våre beste tips for fargesetting av grunnmuren for et…

NYHET! Holder muren pen lengst

En nymalt grunnmur i riktig farge gir huset en helhetlig fasade. Med nye JOTUN DryTech Mur får muren et flott,…

Løft helheten ved å male grunnmuren

En pen grunnmur i en vakker farge skaper helhet og løfter totalinntrykket av huset. Veggene har fått fargen DRYGOLIN Nordic…

Go to top