Et vakkert uterom med sydlandske vibber

Et vakkert uterom med sydlandske vibber

For en oase av et uterom! Det er som hentet rett fra en italiensk hage… Her kan familien virkelig nyte sommeren på den vakre uteplassen sin.

Uterom for den norske sommeren

Med enkel adkomst fra alle husets sider, lever den lille familien store deler av sommeren ute i Eidsvoll. Den nybygde terrassen er omkranset av trær som gjør det til en skjermet, grønn oase. Følelsen av å ha naturen tett på, var nettopp noe av det Elisabeth Ønseth og Roar Aarnes falt for, da de kjøpte huset i 2017.

Det arkitekttegnede huset fra 1969 har gjennomgått omfattende renovering de siste tre årene, samtidig har de åpnet opp til hagen og gjort den mer tilgjengelig. Tanken om at hus og hage henger sammen har vært viktig hele veien. Med stilsikker sans har Elisabeth, som jobber som interiørstylist, utformet fleksible soner ute, og valgt materialer og farger som harmonerer og gjør overgangen mellom terrasse og hage naturlig.

Valget av farge på terrassen, Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå sammen med fargen på husfasaden, Trebitt Oljebeis 0814 Telebrun, har blitt en fin kombinasjon, der den naturlige grånyansen på terrassegulvet komplementerer den gylne, brune fasaden.

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå – Sofa IKEA, sidebord fra &Tradition, fat fra Granit, potte fra Plantasjen og gardin fra H&M Home. Bambusveggen kommer fra Rusta og er satt sammen av flere lengder.

Sosiale soner

Det har vært viktig for paret å ha rikelig med plass til å samle familie og venner, akkurat som de har gjort inne i huset. Her er det mange sosiale soner i den skjermede hagen, som oser av  personlighet! Her er det en fin miks av designmøbler kombinert med vintage og IKEA – og alt får lov til å stå ute når det er fint vær. Det skal kunne brukes, og kommer det en regnskur, flyttes det enkelt inn under den overbygde delen av terrassen.

Overbygd terrasse og peis utvider sesongen betraktelig. Benk: Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Beising av terrassen

Forarbeidet er viktig for et godt og varig resultat. Selv om gulvet ikke er beiset fra tidligere, bør det få en god vask med Trebitt Terrassebeisfjerner. Bruk gjerne vanlig hageslange fremfor høytrykksspyler, da skåner du treverket så det ikke fliser seg opp. Se film og få gode tips på jotun.no

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå  

 TREBITT Terrassebeisfjerner

TREBITT Terrassebeisfjerner

 • Gir optimalt underlag for nytt strøk
 • Fjerner effektivt gammel terrassebeis
 • Renser og lysner treet
 • Gjør det enkelt å skifte farge

Terrasseliv

Sollyset filtreres gjennom bladverket som omkranser terrassen og gir et vakkert skyggespill. Her tilbringes sommerdagene fra tidlig morgen til sen kveld.

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå 

Loungebord i bambus fra Tine K, keramikk fra Hasami/Kollekted By. Bordlampe fra Zara Home.

Plassbygd sittebenk

Ved å ikke la bordene på sittebenken gå helt ned til gulvet får den et lettere uttrykk, samtidig henger møbelet godt sammen med helheten, når den er beiset i samme farge som gulvet. Med en naturlig farge som Trebitt Terrassebeid 9072 Naturgrå på gulv og sittebenk glir det godt inn med omgivelsene samtidig, som den fremhever det gylne treverket i møblene og på husfasaden.

– Stolen er en vintage Safaristol, bord i bambus fra Tine K, puter fra H&M Home og bordlampe fra Zara Home.

Trebord/stubber kjøpt på Finn, puter og pledd H&M Home, bambusbenk vintage, Safaristol vintage. Gardinen er fra Kid Interiør.

Uterom med fleksibel møblering

Den lange sittebenken forbinder den opprinnelige svalgangen med den nye terrassen og skaper rom for flere soner. Møbleringen er fleksibel, og møblene kan enkelt flyttes etter behov.
Sittebenken de har bygget er riktignok fast, men den fungerer både som solseng, sitteplass ved langbordet når de har gjester, og som hyggelig lounge med puter og pledd i kveldssola.
På det gamle betonggulvet er det lagt epoxy – fargematchet til Jotun-fargen Washed Linen. Her er det blitt plass til både en hyggelig sitteplass i enden av svalgangen og foran peisen som er i flittig bruk utover sensommeren.

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå

Fleksibilitet er viktig for paret, både når de er alene og når de fyller terrassen med gjester. Møblene flyttes på for å gjøre rom for flere og langbordet dekkes foran sittebenken de har laget.Trebitt Oljebeis 0814 Telebrun

En fin måte å lage soner på er å bruke gardiner. Under overbygget har Elisabeth hengt lengder av lin som filtrerer sollyset og gir bevegelse, i tillegg skjermer det for innsyn og gjør uteplassen mer privat. Husfasaden er beiset med Trebitt Oljebeis 0814 Telebrun. Benken er vintage, og gardinen er fra Kid Interiør.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

Besøk også Linda sin terrasse for mer inspirasjon!

Peisen er i flittig bruk utover sensommeren og gjør sesongen ekstra lang.

Her skal somrene nytes i årene som kommer! Les mer om hvordan huset ser ut inne her

Foto: Elisabeth Heier, styling: Elisabeth Ønseth.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Slik gjør du vedlikehold med terrassebeis!

Gjør du vedlikehold av den gamle trappen med terrassebeis, sparer du mange penger.  Se tipsene våre til hvordan du vedlikeholder…

Sommerhytta til Lise og Lars utendørs

Sommerhytta 2022: Les alt om uterommet på hytta til Lise og Lars. – Hytta ble beiset med TREBITT Oljebeis 9054…

Uterommet på hytta til Lina og Eldan

Uterommet på hytta til Lina og Eldan. Hytta ble beiset med Trebitt Oljebeis 0683 Sotgrå.  Gjennom 10 uker av «Sommerhytta»…

Slik ble Sommerhytta til Sara og Ibrahim utendørs

Sommerhytta til Sara og Ibrahim fikk en kjempekoselig uteplass og lekker lounge! Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun Gjennom 10 uker…

Midtsommer med terrassekos og jordbær-pavlova

Midtsommer, terrassekos og deilige jordbær – det er bare å nyte dagene!  – Få oppskriften på vår smakfulle jordbær-pavlova. Nyt…

Tid for hage forbedret den vanskelige uteplassen

Uteplassen hadde ligget i brakk i flere år. Tid for hage på TV 2 fikset en, ny løsning med drivhus…