En smak av Skagen på Vestfoldkysten

En smak av Skagen på Vestfoldkysten

Sommer kommer, og i dette herlige sommerhuset utenfor Tønsberg, malt i JOTUN 1124 Skagengul, kan sommeren nytes til det fulle!

Bildet over: JOTUN 1124 Skagengul kler huset og omgivelsene perfekt – og danner en nydelig palett med det grønne, blå og brune fra naturen – samt hvite detaljer i Jotun 9918 Klassisk Hvit, og rød takstein.

Det vakre huset trengte en del kjærlighet da Rune og Hanne overtok det. Nå er huset nymalt med supermatt maling, en glansgrad som passer nydelig inn i landskapet.

Fargen de har valgt seg er 1124 Skagengul, en dempet, rødaktig og varm gul tone. Den fungerer utmerket til en rekke hvite og lyse gylne farger, og til mørke, gylne grønntoner.

Gult gjør deg glad

Gult er veldig sommerlig, og det er en farge som gjør deg glad.

– Vi synes det passer fint mot den blå fjorden og de grønne omgivelsene her ute. Huset har alltid vært gult og det ville føltes helt feil å skulle endre fullstendig på det. Vi ønsket oss en litt lysere gulfarge enn det som var tidligere, og til slutt landet vi på Skagengul. Det synes vi ble helt topp, og det føles litt nytt og friskt, samtidig som det fortsatt er det samme varme og velkjente huset, forteller Rune.

Jotun Skagengul

Gult gjør deg glad! Rune og Hanne er klare for vår og sommer i nymalt hus og nyoppussede uteområder.

Ny farge gjorde sommerhuset nytt!

Som Rune sier var huset også tidligere malt i gult, men det var blitt blast og solbleket, og det var på høy tid med ny maling. Paret valgte å male med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

– Det lå nok kanskje en slags bekymring for oss at supermatt glansgrad ville gjøre at huset ikke fremsto som nymalt. Men det viste seg også å være helt ubegrunnet. Det ser definitivt veldig fresht og nymalt ut også med helt matt maling, og huset har blitt minst 30 år yngre, smiler Rune.

Også naboene har lagt merke til det nymatte huset i supermatt glansgrad.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

– Vi har fått masse kommentarer fra naboene, og vi er veldig fornøyde med at vi valgte det supermatte og mer nedtonede og sofistikerte uttykket, sier den fornøyde huseieren.

Jotun Skagengul

Klassisk hus med moderne supermatt maling. Her kunne vi tenkt oss å nyte late sommerdager.

En gul fasade vil både skille seg ut og smelte sammen med omgivelsene. Kulørsterke og rene gultoner skaper en oppløftende atmosfære og gjør nabolaget til et mer levende sted.

Les mer om varige farger til hele huset i denne artikkelen om vårt nyeste fargekart fra DRYGOLIN.

Ønsket den beste beskyttelsen til huset

Da malingsvalget skulle tas var det enkelt for Rune. Han ville ha en maling som varte lenge og som ga den beste beskyttelsen.

– Vi valgte DRYGOLIN Nordic Extreme fordi vi ville ha den aller beste beskyttelsen for huset vårt. Med norsk klima, sesonger og med vind og saltvann fra fjorden så tett på, synes vi det var det riktige valget.

Rune skryter også av påføringsegenskapene til DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

– Malingen var veldig god å jobbe med. Den dekket godt og vi gir den et pluss for at den er superenkel å vaske av hender osv med litt vann etter en malingsøkt.

Han sier også det er viktig å få frem poenget med at den supermatte malingen demper små ujevnheter på en helt annen måte en blank maling.

Jotun Skagengul og Klassisk Hvit

JOTUN 1124 Skagengul på veggen og JOTUN 9918 Klassisk Hvit og vinduer og lister. Plattingen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 90028 Skyggebrun.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Eksklusivt, supermatt utseende
 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem fargeholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

– Forskjellen i uttrykket supermatt og blank maling gir på (uhøvlet) kledning er stor. Supermatt maling gjør nesten at de rue uhøvlede panelbordene ser ut som slett, høvlet panel, mener Rune.

God vår og sommer ønskers fra DRYGOLIN-gjengen!

Ta gjerne en kikk på vårt nye fargekart fra DRYGOLIN her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…