Uthus med stor forvandling

Uthus med stor forvandling

Fra rødt til sort: Sorte vegger fremhever det grønne rundt terrassen slik at hele uttrykket fremstår rolig og moderne. Veggen er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår beste maling noensinne. Fargevalget falt på JOTUN 9938 Dempet Sort. – En stor forvandling av et koselig uthus på Kolbotn.

Med lidenskap for interiør

Morten og Vibeke Illevold har vært kjærester i 9 år. Begge er utdannet grafisk designere, og elsker å holde på med alt som er kreativt. Oppussing har blitt en hobby, og de har alltid flere prosjekter gående – selv i en hektisk småbarnstilværelse med tre gutter på 4, 3 og 1 år. Ved siden av jobben som grafisk designer driver Vibeke den nydelige og inspirerende instagramkontoen @enkonstrast, hvor hun får utløp for sin kreativitet og interiørlidenskap.

– I 2017 falt vi pladask for et lite hus på Kolbotn midt i et tett boligstrøk, men med følelsen av å bo på et lite småbruk. Huset er ikke på mer en 80 kvm med kun to soverom, lavt under taket og dårlige oppbevaringsmuligheter, så planen har derfor vært å rive og bygge nytt. Vi har ikke lagt mye arbeid i selve huset, men hagen og uthuset har derimot vært fokuset i det siste siden vi tilbringer mye tid her på sommeren. Uthuset består av et stort rom som vi ofte bruker til bursdager, mens den lille delen inneholder drømmekontoret vårt.

JOTUN 9938 Dempet Sort

Sobert, rent og delikat med kontraster i form av lyst tre mot mørke vegger.

Hvorfor gjorde vi ikke dette før?

Helt siden de kjøpte sitt lille «småbruk» har de hatt et ønske om å endre fargen på uthuset. – Det som har holdt oss litt tilbake har vært fargen på selve huset,  som også er rødt,  og det røde taket. Hvordan ville det bli med sort? Ville det fremheve taket, eller kanskje dempe rødfargen?

Denne våren fikk de nok, og malekosten måtte frem. Valget falt på DRYGOLIN Nordic Extreme, vår beste maling noensinne, og fargen JOTUN 9938 Dempet Sort. Rustfargede elementer på utepeisen og armeringsnettet til klatreplanten skapte en rød tråd sammen med taket, og uthuset fremstår nå mye mer moderne og helhetlig! En ny parasoll med en rødlig stamme ble prikken over i’en.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

  • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
  • Overlegen beskyttelse
  • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
  • Selvrensende

JOTUN 9938 Dempet Sort

En dempet sort farge. Denne fargen vil oppleves som sort, men den er altså ikke kullsort. Vi velger ofte å se på den som en «myk» sort farge, og den vil vippe mot det grålige i undertone. Mange velger seg en dempet sort farge fremfor en helt kullende sort når de leter etter sortaktige farger i eksteriøret. JOTUN 9938 Dempet sort kan kombineres med det aller meste av farger. Kontrasten blir dog stor til de aller lyseste fargene. Mange elsker denne fargen på dører, garasjeporter som en skarp kontrast til fasaden ellers.

JOTUN 9938 Dempet Sort

Den sjarmereden uteplassen ved uthuset har fått en skikkelig oppgradering med enkle midler og forholdsvis liten innsats. Ny maling og beis samt en dæsj stå-på-vilje var det som skulle til. – Nå gleder vi oss til å nyte sommeren her, sier Vibeke.

Hvorfor gjorde vi ikke dette før?

Jotun 9938 Dempet Sort

Varme rustdetaljer som en fin kontrast mot JOTUN 9938 Dempet Sort.

I tillegg til å male uthuset har alle plattinger, rekkverk og levegger fått en oppgradering. Her var det tidligere tre forskjellige farger på treverket. Nå er alt beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen JOTUN 9074 Nordisk Tre. En lekker kombinasjon til Dempet Sort.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

  • Vakker og holdbar terrasse
  • Unik effekt mot grønske
  • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
  • Lang holdbarhet i ett strøk

OTUN 9938 Dempet Sort

Terrasse og levegger er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen JOTUN 9074 Nordisk Tre.

– Hvorfor gjorde vi ikke dette før? Selve malejobben var heller ikke så tidskrevende som vi hadde tenkt, og med det fine været vi har hatt den siste tiden har vi kost oss med jobben. Nå gleder vi oss til å tilbringe sommeren her ute, avslutter en glad og fornøyd Vibeke.

Les gjerne mer om mørke eksteriørfarger fra Jotun her!

Uthuset før det fikk sin lille «ekstrem-forvandling». Ganske utrolig hva et par strøk med maling og litt beis kan gjøre!

Se gjerne Vibekes instagramkonto @enkontrast for gode farger og interiørinspirasjon!

Foto: Vibeke Illevold

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Spørsmål og svar om linoljemaling

Med ujevne mellomrom dukker det opp diskusjoner rundt kvaliteten og egenskapene til linoljemaling sammenlignet med moderne malinger. I denne artikkelen…

Bli kjent med fargenyheten Jotun 20118 Amber Red

I årets nye fargekart fra DRYGOLIN finner du hele 5 fine fargenyheter. Bli bedre kjent med JOTUN 20188 Amber Red!…

Slik frisker du opp uteområdet med fargerike detaljer

Du trenger verken å male hele huset på nytt eller kjøpe nye hagemøbler – med litt maling og en ny…

Optimal – nå en del av DRYGOLIN-familien

År etter år, hjem etter hjem. Optimal har vært folkefavoritten og vår bestselger over 20 år. Nå blir malingen en…

Slik velger du riktig DRYGOLIN-maling

Skal du male ute? Velg kvalitet og holdbarhet. DRYGOLIN-serien består av eksepsjonelt gode produkter. Bli bedre kjent med dem, inkludert…

Ekstrem maling med overlegne egenskaper

DRYGOLIN Nordic Extreme er en ubestridt mester. Den gir overlegen beskyttelse og varighet, det er rett og slett vår beste…