Sprøytemal utendørs med Optimal

Sprøytemal utendørs med Optimal

INFORMASJON TIL PROFFESJONELLE MALERE:

Alle vet at Jotun OPTIMAL tørker raskt. Overraskende få benytter den unike muligheten det gir til å sprøytemale ute. Vi har latt profesjonelle malere teste påføring av Jotun OPTIMAL med malesprøyte og varmeslange. Responsen er svært positiv.

Slik sprøytemales ytterveggene med Optimal. Se video:

Med bruk av riktig sprøyteutstyr og varmeslange tørker Jotun OPTIMAL veldig raskt.

Minimal tildekking

Mange har tidligere vært skeptiske til sprøytemaling ute grunnet sprøytetåke og behov for tildekking. Med bruk av riktig sprøyteutstyr og varmeslange tørker Jotun OPTIMAL så raskt at støvet fra sprøyten kan sammenlignes med pollenstøv. Dette gjør at behovet for tildekking minimalt.

– Min erfaring er at sprøytestøv ikke er noe problem. Det sier Anders Waag, Malermester og daglig leder i A. Waag & Co AS. – Jeg har sprøytemalt med Jotun Optimal en rekke ganger, og opplever at det er minimalt med sprøytetåke. Støv og tilgrising er ikke noe problem, forsikrer han.

Varmeslange er løsningen

– Alle som har en malerspøyte kan sprøyte utvendig, sier Roger Devlin som er salgsingeniør i Graco & Maling.
– Det du trenger i tillegg er en varmeslange som forvarmer malingen til mellom 45 og 55 grader. Det fører til at du forstøver malingen på et lavere trykk. Malingen tørker raskere på veggen. Støvet som kommer ut, dersom luftfuktigheten ikke er for høy, er mer som et pollenstøv som blir til pulver.

Roger Devlin i Graco & Maling og Terje Ringdal, faglig leder håndverk i Jotun har testet hva som er raskest av rull og pensel eller sprøytemaling
Hva er raskest – rull og pensel eller sprøytemaling? Roger Devlin i Graco & Maling og Terje Ringdal, faglig leder håndverk i Jotun har testet.

Effektivt med papp

En hendig bit av papp sørger for enkel tildekking når det trengs.
– Jeg holder en papp inntil vinduer og utvendige hjørner. Slik kan jeg sprøytemale raskt og effektivt, forteller Anders Waag.
– Slik blir avsettingen jeg gjør for hånd rundt vinduene etterpå bra. Ved belegningsstein eller asfalt er anbefalingen å legge papp inntil veggen.
– Stort sett er det tilstrekkelig om du holder en pappbit mot nedløp og lignende, sier han.

Se duellen mellom Roger og Terje – hva er raskest?

Flott sluttresultat

– Da Anders begynte å sprøytemale utvendig, så jeg at det var effektivt, sier Arnfinn Waag, malermester med mange år i bransjen. – Det gikk mye fortere og sluttresultatet blir veldig bra forsetter han. Selv er han vant med pensel, men ser at malersprøyta gjør en utmerket jobb.

Stor tidsbesparelse

Malingssprøyter er effektive og gir et godt resultat med mindre anstrengelse. Sprøyting er velegnet både til store flater, og områder hvor det kan være vanskelig å komme til med pensel. – Når vi maler et hus med malesprøyte, gjør vi jobben på en tredjedel av tiden, forteller Arnfinn og fastslår at sprøytemaling ute både er effektivt og lønnsomt.

Arnfinn Waag (t.v.), malermester med mange år i bransjen, og Arne Waag, malersønn og daglig leder i A. Waag & Co AS har god erfaring med sprøytemaling.
Arnfinn Waag (t.v.), malermester med mange år i bransjen, og Anders Waag, malersønn og daglig leder i A. Waag & Co AS har god erfaring med sprøytemaling.

Maksimal lønnsomhet

Tidsbesparelsen er stor, enten det er snakk om én vegg eller et helt hus. – Mitt råd er å investere i godt sprøyteutstyr, sier Terje Ringdal, faglig leder håndverk i Jotun. Han tok utfordringen og malte 7 m2vegg med pensel og rulle, mens Roger Devlin i Graco & Maling malte samme areal med malesprøyte. – Sprøyta er supereffektiv, sier Terje. – Jeg malte så raskt jeg kunne, men hadde lite å stille opp med mot Roger. Når sluttresultatet med Jotun OPTIMAL er så suverent, ser jeg ingen grunn til å utelukke sprøytemaling ute, avslutter han.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med din lokale JOTUN-konsulent i dag, så får du vite mer om hvordan du kan komme i gang med sprøytemaling utvendig for effektive og lønnsomme prosjekter.

Jotun OPTIMAL – suveren på utseende i år etter år

  • Suveren farge- og glansholdbarhet
  • Effektiv mot svertesopp
  • Tørker raskt – to strøk på én dag
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.