Røde farger til huset – varme og historiske nyanser

Røde farger til huset – varme og historiske nyanser

Et koselig gårdshus med den klare, røde fargen Jotun 2142 Vestlandsrød. Detaljene har fått fargen Jotun 1001 Egghvit, og hagemøblene er malt med Jotun 8413 Herregårdsgrønn.

Velg rødt til huset

Ønsker du deg rødt hus? Da er du ikke alene. Blant våre 72 mest solgte utefarger, finnes det hele 8 røde fargetoner. Her er tipsene til deg som ønsker deg rødt hus med en harmonisk og helhetlig fasade.

Lange tradisjoner i by og bygd

Rødt er en farge med lange tradisjoner i Norge. Som nevnt ligger flere av Jotuns rødtoner stabilt inne blant landets mest solgte farger.Varme og historiske farger til røde hus

Mørk og vakker rødfarge – Jotun 2746 Mørk Rubin.

Rødt har satt sitt preg på alt fra gårdstun, til hytter og ikke minst rorbuer langs hele Norges land. Kanskje er det referansen til landlig idyll som gjør at røde farger også er populære i dagens boligstrøk.

Fargesterk, gyllen eller dempet?

Når du skal finne den perfekte rødfargen er det fint å vite at det i hovedsak finnes tre kategorier av røde nyanser; sterk rød, gyllen eller dempet.Varme og historiske farger til røde husDetalj i den tradisjonelle gylne, rødfargen Jotun 0025 Rørosrød.

Mange av fargenavnene gjenspeiler norsk tradisjon, og det faktum at rødtonen varierer litt i nyanse ut fra hvor i Norge du befinner deg.

Jotun 0025 Rørosrød

Ett eksempel er Jotun 0025 Rørosrød – en klar, gulaktig rød tone. Fargen vil fremstå som tradisjonell rød, klar og sterk i fargen. Anbefalte tilleggsfarger er:

Staffasje: Jotun 1376 Frostrøyk, Jotun 0394 Varmgrå.
Murfarge: Jotun DryTech Murmaling 1491 Slipesten.
Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90001 Fjellbris.Varme og historiske farger til røde husHuset har fått fargen Jotun 0025 Rørosrød, og detaljene er malt med 1001 Egghvit.

Jotun 2142 Vestlandsrød

Fargen vil fremstå som sterk, ren og klar rødfarge. Dette er Norges mest solgte rødtone! Mange velger hvit staffasje inntil, og da er Jotun 1001 Egghvit den mest populære. Andre anbefalte tilleggsfarger er:
Staffasje: Jotun 1376 Frostrøyk, Jotun 1378 Kontur.
Murfarge: Jotun DryTech Murmaling: 1500 Grafittgrå.
Terrasse: Trebitt Terrassebeis 9073 Shimmergrå.Varme og historiske farger til røde hus

Veggen har fått den klare, røde fargen Jotun 2142 Vestlandsrød, staffasje i Jotun 9918 Klassisk Hvit, og grunnmuren er malt med Jotun DryTech Murmaling 1638 Horisont.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Jotun 2006 Husmannsrød

Dette er en klar, dyp rød farge. 2006 Husmannsrød er dypere enn Jotun 2142 Vestlandsrød, men fremstår likevel frisk og rød. Mange faller for nettopp den litt dempede tonen. Jotun 2006 Husmannsrød er flott til hvitt, grått og beige. Lune gråtoner er populært inntil, og da er Jotuns lune grånyanser som 0394 Varmgrå, 1378 Kontur, 1462 Grå Skifer og 1899 Front, flotte. Våre anbefalte tilleggsfarger er:
Staffasje: Jotun 1376 Frostrøyk, Jotun 0394 Varmgrå.
Murfarge: Jotun DryTech Murmaling; 1491 Slipesten.
Terrasse: Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå.Varme og historiske farger til røde husVeggene har fått rødfargen Jotun 2006 Husmannsrød, vinduer og detaljer i 0394 Varmgrå og 1376 Frostrøyk.

Jotun 2746 Mørk Rubin

Dette er en mørk, rød tone. Foretrekker du en rødfarge som er mindre fargesterk og klar, kan du se nærmere på de dype, burgunderrøde tonene. Den er hakket mindre sort enn Jotun 2006 Husmannsrød som også er beskrevet i denne saken. Det gjør altså Jotun 2746 Mørk Rubin til en klarere fargetone.

Våre anbefalte tilleggsfarger er:
Staffasje: Jotun 0394 Varmgrå, Jotun 1899 Front
Murfarge: Jotun DryTech Murmaling: 1491 Slipesten
Terrasse: Trebitt Terrassebeis 9710 TerrassegråVarme og historiske farger til røde husVegg: Jotun 2746 Mørk Rubin, detaljer i Jotun 1378 Kontur og 1376 Frostrøyk. Terrassen har fått fargen Trebitt Terrassebeis 9710 Terrassegrå.

Tips! Se alle våre rødfarger og få flere forslag til vakre kombinasjonsfarger i vårt digitale utendørs fargekart.

Velg en husmaling som holder lenge

Rødt velges ofte til hus både på landsbygd og ved kysten. Da er det godt at DRYGOLIN er utviklet, testet og produsert for norske forhold, slik at du kan være trygg på at huset får den beste beskyttelsen. DRYGOLIN Nordic Extreme er vår suverent beste husmaling. Den har ekstrem farge- og glansholdbarhet, gir huset overlegen beskyttelse og er selvrensende. I tillegg har denne malingen suverene påføringsegenskaper.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

JOTUN 2279 DODENKOPF

En dyp rød tone. Fargen fremstår som en mørk og dempet rødtone. Den er populær blant dem som ønsker noe rødt, men som finner de tradisjonelle rødtonene for sterke. En mørk grå staffasje er svært populær inntil, men også de helt mørke brune er fine her, som Jotun 0734 Brunsvart. Velg med fordel en mer dempet hvitnyanse i kombinasjon med denne mørke røde, for eksempel Jotun 1376 Frostrøyk eller 10784 Skyggehvit. Vær da obs. på at sistnevte ikke står så godt til standard hvit som 1453 Bomull og 1001 Egghvit, som mange ferdigmalte, hvite vinduer leveres i.

Våre anbefalte tilleggsfarger er:
Staffasje: Jotun 1462 Grå Skifer, 1434 Labrador
Murfarge: Jotun DryTech Murmaling: 1024 Tidløs
Terrasse: Trebitt Terrassebeis 9073 Shimmergrå.Varme og historiske farger til røde husJotun 2279 Dodenkopf i kombinasjon med 10416 Perlehvit

Røde hus + norsk natur = sant

Rødt er en farge som står godt inntil naturens gylne egenfarger. Den finner sin naturlige plass blant fjell, trær og sjø, og er et fargerikt og behagelig blikkfang.Varme og historiske farger til røde husKlassisk rødt med Jotun 0025 Rørosrød og staffasje i 0152 Staverngul.

Når du velger farge og produkt fra Jotun, kan du være helt trygg på at fargen er estetisk vakker, og at det er lenge til neste gang huset må males.Varme og historiske farger til røde husJotun 2006 Husmannsrød.

Våre beste røde farger til huset

Varme og historiske farger til røde hus

Jotun 2142 Vestlandsrød.

Jotun Fargetrygghet

Visste du at alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter? Når du velger våre malinger, lover vi at malingfargen blir lik fargen du valgte fra ett av våre fargekart eller Jotun Fargesenter Ute. Med Jotun Fargetrygghet er du sikret at du får nettopp den fargen du har bestemt deg for.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Frisk opp med blågrønne detaljer ute!

Med nye, blågrønne detaljer kan du skape en helt ny atmosfære utendørs. – Les mer om hvordan du kan friske…

Ønsker du deg et rødt hus? Her er våre tips!

Et rødt hus gir varme og energi til omgivelsene. Finn den perfekte rødfargen til ditt hus! Bilde over: Dette huset…

Nå kan du vinne et nymalt hus!

Drømmen om nymalt og vakkert hus og hage. – Nå kan du vinne nymalt hus med Jotun og Drygolin Nordic…

Delikat og dempet grønt til hus og uterom

Dempet grønt er nydelig til huset. Her ses en behagelig kombinasjon av veggfargen Jotun 8426 Dewy Green og grunnmur i…

Gule hus sprer glede i nabolaget

Gule hus er endelig «tilbake»! Gule farger utendørs har vært noen år utenfor radaren, men nå ønsker mange gulfarger til…

Vask hele huset – ikke glem grunnmuren!

Husk HELE boligen når du planlegger årets vask av huset. En liten innsats med vårt nyeste vaskeprodukt Jotun 3-i-1 Kraftvask…