Finn riktig farge til din terrasse

Finn riktig farge til din terrasse

Sol, varme og late dager…. Endelig kan vi ta tak i uterommet igjen. Den herlige følelsen av å kunne finne frem utemøbler og blomsterkrukker, plante blomster og lage en flott uteplass…

Ditt eget lille Italia

Det er bare kreativiteten som setter grenser for hvordan et uterom kan skapes. En kombinasjon av farger, planter og møbler bidrar til å skape den rette stemningen. Kanskje ønsker du å skape ditt eget lille Italia, med lune rustikke farger, bugnende drueranker, oliventrær og vakre lykter? Et godt utgangspunkt for deilige og late sommerdager – for ikke å snakke om lange, lyse netter – ferie og gode venner.
Lune farger skaper en god ramme. Trebitt 9074 Nordisk Tre og Trebitt 9072 Naturgrå er favoritt hos mange. Se Trebitt Terrassebeis fargekartet her. Lekre til populære, lune fasadefarger som 1001 Egghvit (norges mest solgte farge), 0343 Antikkhvit, 1105 Villahvit og 0731 Demihvit, men også flotte til gylne, lune beigenyanser som 1037 Sandsten, 1108 Fyn og 1859 Sanddyne. Til mørkere farger som 0734 Brunsvart og 0546 Vika, er de lyse terrassefargene en tøff kontrast til det mørke.

Finn riktig farge til din terrasse
Her ser du 9074 Nordisk Tre sammen med 1105 Villahvit. Villahvit er en helt ny farge fra Jotun. PS. Skal du male huset i en hvitfarge? Da bør du se her.

Frodig oase

Kanskje har du grønne fingre, og fyller terrassen med grønnsaker, frukter og krydderurter? I år vil terrasser over hele landet, store som små, fylles av nettopp dette, og fenomenet sprer seg over hele kloden; fra skyskrapere i millionbyene til livlige, urbane kroker og landlige strøk. Vi skal være selvforsynte av grønn, sunn og kortreist mat. Dette er en viktig tendens i tiden.

Finn riktig farge til din terrasse

Mange elsker de sennepsgule fasadefargene som 0152 Staverngul og 1223 Høststemning her i landet. Her kan man understreke det gylne ved å velge den tradisjonsrike fargen Trebitt 0623 Burmateak, – eller gå for en mer dempet men lun følelse med Trebitt 90000 Terrassebrun. Dette er farger som også står godt i områder med mer vegetasjon, der hvor man har vill natur og trær tett opp til terrassen. Ideelt for deg med brunbeiset hytte og terrasse du ønsker skal fungere harmonisk med både natur og fasade.

Finn riktig farge til din terrasse
En av de mest tradisjonsrike fargene; Trebitt 0623 Burmateak

Sett farge på omgivelsene

Tilsett farge på omgivelsene ved å male utemøbler i spennende farger, – det er jo deilig å omgi seg med litt ENERGI i form av farger! Se bare på våre foto med nymalte oransje møbler eller vår knallgule benk som lyser opp hagen, – ble de ikke lekre?

Knallfarger på utemøblene

De er malt med fargen Jotun 2825 Effekt (oransje) og Drygolin 10462 Livlig (gul).

De beste gråfargene til terrassen

Kanskje ønsker du stramme linjer og dempede toner av grått som skaper en fin base for skarpe kontraster og rå materialbruk? Mange har falt for det grå, og Trebitt 9073 Shimmergrå har seilet opp fargestatistikken som en klar vinner de siste årene. Denne fargen gir en opplevelse av en relativt ren grå og nøytral kjølig farge.

Vakker blir terrassen med 9073 Shimmergrå

Lekker til mange av dagens mørke gråtoner som Jotun 1434 Labrador, 1462 Grå Skifer, 1378 Kontur som mange velger på fasaden. Jeg håper også flere for øynene opp for mørkere gråsvarte beisfarger! Det kan være en tøff kontrast til våre mange hvite hagemøbler og detaljer. Farger som Trebitt 9710 Terrassegrå, Trebitt 90001 Fjellbris og Trebitt 90002 Gråsvart er da å anbefale. Disse fargene er også tøffe til våre bestselgere av lyse gråtoner som Jotun 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå og 8025 Skodde.

Gråsvart terrasse

Slik velger du riktig farge til terrassen

Terrassen er en viktig del av husets fargemessige helhet, og det er derfor viktig at den tas med i vurderingen sammen med vegg, staffasje og grunnmur. Når du skal velge beisfarger til terrassen bør du altså tenke helhetlig – hva kler nettopp vårt hus best? Hvilken fasadefarge du har er selvsagt viktig, men tenk også etter hvilke andre farger terrassen din vil oppleves sammen med. Kanskje har du kald, grå belegningsstein? Eller lun, jordfarget stein? Da krever det trolig to ulike terrassefarger. Ta et skritt vekk fra huset og betrakt alt som en helhet. Er fasadefargen din gyllen og lun i tonen, er sjansen for at den fungerer best sammen med gylne og lune terrassebeisfarger stor. En kjølig, grå terrasse kan fort oppfattes som blå og kald ut inntil en lun fasadefarge, mens den inntil mørkere grå hus eller kjølige gråblå farger er prikken over i’en.

Test fargen!

Vi anbefaler alle å prøvebeise på noen løse gulvplanke-biter dersom man er i tvil om fargevalget. Legg oppstrøket ned på terrassegulvet ditt, gjerne inntil husveggen, – da ser du raskt om du liker kombinasjonen eller ei. Husk at du må betrakte farger som skal benyttes utendørs, i dagslys ute, og ikke under en lampe inne. Da får du feil opplevelse av fargene.

Som sagt, det er bare kreativiteten som setter grenser for hvordan nettopp ditt uterom skal se ut. En kombinasjon av farger, planter og møbler bidrar til å skape den rette stemningen.

Med Trebitt Terrassebeis trenger du kun ett strøk! Trebitt Terrassebeis har suverene egenskaper som gir gulvet beskyttelse, varig farge og pent utseende i inntil tre år!

Nyt livet ute i sommer! Drømmer du om en egen utestue? Se hvordan du går frem her.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Enkelt å skifte farge på terrassen

Nye TREBITT Terrassebeisfjerner gjør det enkelt å skifte farge på terrassen. Denne terrassen er beiset med en av sesongens nye…

Sesongens nye terrassebeisfarger!

Nye farger fra Jotun! Merk deg Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå  – dette er en farge som passer til svært mange…

Nytt fargekart til terrassen 2019!

Varme sommerkvelder venter oss! Her er fasaden malt i Jotun 9938 Dempet Sort. Det varme kveldslyset gjør at fargen ser…

Unngå disse terrassetabbene!

Sommersesongen er her og det er tid for å pleie terrassen. Mange går i gang uten å sjekke hva som er…

Hvor snart kan en ny terrasse beises?

Har du en helt ny terrasse er det viktig å gi den rett behandling – på rett tidspunkt.

Se Kristins gode soner i uterommet

Kristin og mannen Borgar Lindhjem ønsket seg mest mulig ut av hagen og det smale uteområdet. De ønsket seg flere funksjonelle…

Go to top