Røde nyanser til huset

Røde nyanser til huset

Ønsker du deg et rødt hus? Her er våre tips!

Ønsker du deg et rødt hus? Her er våre tips!

Et rødt hus gir varme og energi til omgivelsene. Finn den perfekte rødfargen til ditt hus!

Bilde over: Dette huset har fått den mørkerøde fargen Jotun 2279 Dodenkopf,  og området rundt døren har fått en lekker kontrastfarge, 1283 Lys Grå Umbra. Huset er malt med Drygolin Nordic Extreme, og grunnmuren med Jotun DryTech murmaling 1491 Slipesten

Rødt gir gode assosiasjoner til sjarm og idyll, og er en farge med lange tradisjoner i hele Norge.

Planlegger du å male huset rødt?

Ønsker du deg rødt hus? Da er du ikke alene! Blant våre 72 mest solgte utefarger, finnes det hele 8 røde fargetoner. Her ses nydelige Jotun 2006 Husmannsrød, en dyp, men allikevel frisk rødfarge. Og det beste av alt – velger du Jotuns høykvalitetsmalinger, vil husveggen holde seg like fin i årevis!

Varme og historiske farger til røde hus

Rødfarger har preget og beriket både kyst og land gjennom historien. Her er fasaden myket opp med avdempede farger på vinduer og detaljer. Vindusfarge er Jotun 1376 Frostrøyk, mens omramming er i fargen Jotun 0394 Varmgrå – begge deler malt med spesialmalingen Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Fasaden er malt med Drygolin Nordic Extreme 2006 Husmannsrød. Med Drygolin Nordic Extreme vil huset holde seg like rødt og fint!

Røde nyanser utendørs

Rødmalte stuer. Rorbuer og gårdstun. Rødt gir gode assosiasjoner til sjarm og idyll, og er en farge med lange tradisjoner i hele Norge. Rødt er en imøtekommende farge som skaper energi og glede, og som vekker gode minner med sin kraftfulle tilstedeværelse.

fasade: JOTUN 2006 Husmannsrød

Varm og inkluderende uteplass med fasade og terrassegulv i god harmoni. Veggen er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen 2006 Husmannsrød.

JOTUN 2006 Husmannsrød faseade, terrasse: Trebitt 90028 Skyggebrun

Rødt hus med myke overganger mellom fargene. Vinduene har fått fargen Jotun 1054 Brun Jord, og listene rundt er malt med Jotun 1284 Svolvær. Detaljene er malt med Drygolin Nordic Extreme vindu og dør.

Terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen Trebitt 90028 Skyggebrun.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Tenk på dette når du velger rødt hus

Røde fargetoner står seg svært godt mot alt fra hvit snø til hustrige gråværsdager, og gir et hyggelig og innbydende inntrykk sommer som vinter. Akkurat som med andre farger, oppfatter vi rødt mer kulørt og intenst på husveggen enn på en mindre fargeprøve. En brunaktig fargeprøve vil f.eks. oppleves sterkere rød på veggen.

For å unngå at fargen drar seg mot lilla, anbefales det å velge en gyllen rødtone utendørs. Når fargen kommer på veggen, mister den gulskjæret og oppleves som mer rødaktig.

Hvite detaljer løfter huset fram og gir det et mer dominerende uttrykk. Grå eller gulaktige detaljer vil derimot oppleves mykere mot fasaden.

Husfasade JOTUN 0042 Villvin

Harmonisk og dempet rødfarge med Jotun 0042 Villvin. Veggen er malt med Drygolin Nordic Extreme, mens grunnmuren er malt med Jotun DryTech Murmaling i fargen Jotun 1491 Slipesten.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Når naturen får bestemme

Røde nyanser med en gyllen undertone harmonerer best med naturens egne fargetoner. Blant de gylne røde fargene finnes både lyse og fargerike toner, og dypere, mer sofistikerte farger.

Rødfargen Jotun 0042 Villvin vil f.eks. fremstå som rød, men med en gyllen og litt brunlig undertone. Jotun 0025 Rørosrød er også en tradisjonell, gulaktig rød tone, men fargen vil fremstå mer klar og sterk i fargen.

Husfasade JOTUN 0042 Villvin

Drygolin Nordic Extreme 0042 Villvin.  

Varme og historiske farger til røde hus

Jotun 0025 Rørosrød, detaljer i fargen 1001 Egghvit.

Drygolin Nordic Extreme har en unik Extreme-teknologi som gir ekstrem farge- og glansholdbarhet. De suverene egenskapene gir et varig vakkert hus!

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Velg en maling som holder lenge

Med sine lange og stolte tradisjoner har rødfarger preget og beriket både kyst og land gjennom historien. Da er det godt at Drygolin er utviklet og testet i Norge, og produsert for norske forhold. Slik at du kan være trygg på at huset får den beste beskyttelsen.

Drygolin Nordic Extreme er vår suverent beste husmaling noensinne. Den har ekstrem farge- og glansholdbarhet, er selvrensende og gir huset overlegen beskyttelse. I tillegg har denne malingen suverene påføringsegenskaper, som gjør selve malerjobben enklere.

Foretrekker du en mer dempet og silkematt glansgrad, vil Drygolin Color Expert være et meget godt alternativ. Denne malingen har også selvrensende egenskaper, noe svært mange verdsetter høyt!

Jotun-2279-Dodenkopf_grunnmur-Jotun-DryTech-1352-Form

Dyp og sofistikert: Jotun 2279 Dodenkopf er en stilfull rødfarge som fremstår mørk og dempet. Veggen er malt med Drygolin Color Expert – som gir en vakker, silkematt glans. Grunnmuren er malt med Jotun DryTech Murmaling i den varme gråfargen Jotun 1352 Form.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

Alle Jotuns eksteriørprodukter er utviklet, testet under ekstreme forhold og produsert i Norge. Når du velger et høykvalitetsprodukt fra Jotun, kan du være trygg på at huset får den beste beskyttelsen!

Jotun-2746-Mork-Rubin

Den mørke rødfargen Jotun 2746 Mørk Rubin gjør huset glødende vakkert.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Vask huset utvendig når våren kommer

Vil du ta godt vare på kledningen til huset, er det smart å vaske huset regelmessig. Vår anbefaling er å…

Nytt DRYGOLIN-fargekart – husfarger til alle årstider

Vakker fargesetting til hele huset – året rundt. Nå er nytt DRYGOLIN-fargekart for 2024 endelig her! Bildet over: Huset er…

Selvrensende maling som vasker huset for deg

Nyheten DRYGOLIN Power Clean er det nyeste tilskuddet til DRYGOLIN-familien. En selvrensende maling som vasker huset for deg hver gang…

Årets nye husfarger fra DRYGOLIN

Med det nye DRYGOLIN-fargekartet kommer også 5 nye DRYGOLIN-farger. Blant årets nye husfarger finner du både varme terrakotta-toner, samt dempede…

Hytta på Svalbard med stor oppgradering

Eventyrlig-gutta er tilbake der hvor alt startet, på Svalbard. I denne episoden, som er episode 70 av serien, mimrer gutta…

Eventyrlig hytte i eventyrlige Åsenfjord

Med utsikt over Åsenfjord ligger et lite hyttetun bestående av 3 hytter. Her er det en storfamilie som ønsker seg…